ETT GOTT SLUT på 2020!

2 januari, 2021

Ja då var det slut! 2020!
Jag njuter fortfarande här hemma, julgranen och julstjärnor är kvar och de får stanna till trettondagen – då åker allt ut med råge. Jag brukar annars ta in julen senare än jag gjorde 2020 och tar ut den tidigare än i år men just den här julen så har det känts skönt med mycket JUL.

Vi hade en supermysig Nyårsafton! Lilla familjen: Jag, Daniel, Juni och Alice.
Ett nytt sorts firande men det var fint 💖

Kvällens dryck!
Champagne till förplocket och till skålen vid midnatt.
Pinot Noir som passde huvydvätten: Surf ’n’ Turf och Nivole dessertvin till glassen.

Tjejerna fick ryggbiff (hade i frysen som jag tog fram)

Och tillsammans med vår oxfilé sousvideades det i 2 timmar på 57 grader.

Sushi från REko Sushi mumsade vi på vid 16.30 tiden – Champagne och Sushi är en match made in heaven for sure! ❤️

Pommac till tjejerna

Den fina karaffen finns hos min vän Sanna.

Ticket To Ride påbörjade vi men vi hann inte så långt innan det var dags att påbörja middag!

Jag hann ta en skål med Betjänten i Grevinnan och Betjänten dock! Haha!

Min Airfryer är typ det bästa i hushållsapparater jag har! Vi använder VARJE DAG! Jag steker burgare i den, bakar bröd, steker 🌭, grönsaker, gör pommes – ja allt!


Just den här säljs inte lägre men det här är en efterföljare som är ännu bättre! Lite sugen på den..

Grönsakerna gick på grillen.

Middagsspel är ju så roliga! Tjejerna tyckte det var kul! Just den här heter ”Sanning eller Skitsnack” 

Muuuuuums!!!!
Sååååå gott! Hummer med vitlök- och persiljesmör, sousvidad 150 g oxfilé och min enkla rödvinssås.

Enkel rödvinssås

1 finhackad scharlottenlök
3 dl rödvin
3 msk Aceto Balsamico
3 msk oxfond
1 dl vatten
2 msk socker eller sockerersättning
2 msk Smör att blanka av med

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en kastrull. Strö över sötning och låt det få lite färg.
Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, låt koka ca 15 minuter. (Reducera till hälften) Sila eventuellt.
Vispa ner smöret.
Smaka av med salt och peppar.

Jag hade svängt ihop en glassbomb tidigare på dagen! Så enkelt men gott!
Barnen hade dock velat ha hallonsorbet istället för mango 😉
Jag får göra nästa gång!

En superdupermysig Nyårssafton.
Hoppas ni alla fick ett GOTT SLUT på året! 💖


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


11 kommentarer

Linda Olsson 7 februari, 2021 - 20:13

Jag använder bara dina recept när jag bakar och lagar mat. Blir alltid så gott. Jag har köpt en Philips airfryer XXL med samtliga tillbehör och älskar den🙏🏻. MEN, jag är osäker på vilka recept jag kan laga i den (grader och minuter). Finns det möjlighet att du även skulle kunna ange grader och minuter för tillagning i Airfryer i recepten eller har du särskilda recept för airfryern?

Crockpoten används också flitigt här hemma, så den receptkategorin uppskattas mycket.

Svara
Åse 8 februari, 2021 - 10:03

Hej!

Vad roligt med en Airfyer. Jag har ingen egen kategori för airfryer. Om jag använder airfryern så anger jag tid och gradantal men det är inget jag kan implentera i recepten om jag inte lagar maten i den. Ha så kul med in airfryer!

Svara
Helena 3 januari, 2021 - 08:59

Hej! Hur funkar det att laga mat med airfrier utan fett? Fett tar ju fram smaken och jag undrar verkligen hur tex pommes men även kött mm kan bli lika gott helt utan fett… Hälsningar från en nyfiken men skeptisk Helena

Svara
Åse 3 januari, 2021 - 09:57

Pommes är ju redan friterade 🙂 Hamburgare är ju också feta, man tillsätter ju inte fett när man tex grillar burgare. Sedan så använder man fett i airfryer om det behövs, precis som när man steker i vanlig stekpanna eller ugn. Airfryern behöver inte vara en fettsnål produkt, jag använder min som snabbugn och i många fall som ersättare till spisen.
Om man använder fryern istället för vanlig fritös då använder man inte lika mkt fett men det är ju bara hälsosamt då frityrolja är allt annat än hälsosamt.

Svara
Anette 2 januari, 2021 - 21:44

Ser så gott ut (som vanligt)! Är nyfiken på en Airfryer (men var ska man förvara alla köksmaskiner -:)!?
Hur och var lär man sig hur man använder den? Följer bra svensk bruksanvisning och recept med? Kan man använda frysta grönsaker eller vad blir bäst? Finns glassbomb imdin receptsamling? Gott Nytt 2021!

Svara
Cecilia 2 januari, 2021 - 20:14

Hej Åse!
Gott Nytt År!
Jag har skrivit om din bok och blogg idag på min blogg.
Kram Cecilia

Svara
Åse 3 januari, 2021 - 09:58

Vilka fina rader! All lycka till! ♥️🙏🏻✨

Svara
ÅsaS 2 januari, 2021 - 19:05

Mysigt och gott blev det här med. 4 till middag (plankstek efter ungdomars önskemål) som sedan blev till bara jag och maken i varsitt soffhörn. Rätt skönt det med, med tanke på att vi båda jobbade både nyårsafton och nyårsdag.
Men nu är det nytt år och nya dagar. Och då får det bli nya tag och nya vanor och förhoppningsvis ett bättre år än 2020.
Kram 💕

Svara
Britta 2 januari, 2021 - 18:40

Vilken sous vide och vaccumpackare har du?
Min nyårsmat blev helt fördärvad, pga av den sous vide jag köpt startade inte.
Då körde jag bara påsarna i grytan, då släppte fogarna och luft kom in i påsarna.
Så ledsen

Svara
Åse 2 januari, 2021 - 18:58

Men OJ så ledsamt!!!
Jag har en Annova och en OBH nordica vakuumförpackare.
Men jag har haft olika cirkulatorer som jag provat under åren och även vacuumförpackare och aldrig råkat ut för det du råkat ut för så du hade nog en extrem otur ♥️

Svara
Jeanette 2 januari, 2021 - 17:49

Mysigt ändå med bara familjen, blev samma här. God fortsättning! Tack för alla smarriga recept!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.