Energitjuveri och Topics att avhandla!

av Åse

Usch detta hålet var lite tufft att ta sig upp ur.
Energin efter Januaris bokförlossning och långdragna förkylning och familjemedlemmars influensa är låg.
I dag fick jag nog. Åsidosatte jobb som hängde över mig och gick en 1,5 timmes promenad påbylsad upp till tänderna, solglasögonen på och harlequinromans i lurarna. Krispigt kallt och snö ute med strålande sol.
Ibland är jag duktig på att följa mina egna råd jag ger. Jag VET att motion och rätt kost är det rätta medicinen så jag börjar med det.
Ingen struktur på maten under januari. Jag har ätit lågkolydratkost men det har varit mycket småätande (provsmakningar) och det funkar inte även om det är lågkolhydratkost. Jag blir bara mer hungrig av att äta i tid och otid.
Jag mår bäst med mitt sätt att äta. Förra veckan innebar dessutom mindre fett och fler kolhydrater, inget för mig!
Så nu tänker jag boosta upp energin! Massor av grönt, fet fisk, ägg, avokados, kokosolja och MCT olja, enkla råvaror med högt näringsindex! Långa promenader och tungt på gymmet! 
Väck med energitjuveriet!
👊🏻

Det är så tyst om er, behöver verkligen ert sällskap som motivation! Jag vet, jag har inte varit det bästa sällskapet här men nu gör vi en bra februari ihop eller hur!?
Hörrni, släng ur er lite topics ni skulle vilja att jag ägnade mig åt! Så får jag lite hjärngympa!
Och så kör vi frågestund om kleti och pleti! Det kan gälla mig, min kost, din kost, vikt, familj – you decide! Passa på nu!!  😄
 
LET’s GO!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

67 kommentarer

mallan 26 februari, 2018 - 18:58

Jag ligger efter i läsandet, så här kommer en sen kram!

Svara
Åse 28 februari, 2018 - 12:27

Åh gulle – TACK! Kram tillbaka!

Svara
Nova 7 februari, 2018 - 07:56

Superblogg. Läser varje dag. En fråga jag har är. Hur ska man tänka/göra om man har ca 30 kilos övervikt och vill gå ner? Har alla dina böcker men får inte riktigt tilldet med planering och rätt tänk. Vet ju inte vad och om det fungerar!

Svara
Åse 7 februari, 2018 - 08:47

Det är bara att bestämma sig och sedan göra vad som krävs i planering för att ta nästa steg.
Ta ett steg i taget. Sätt upp tydliga mål! Målet är drivkraften bakom motivationen!
Ha en tydlig och realistisk målbild. Vad är det som kommer motivera dig att förändra din kost, att tacka nej till godsaker?
Hur viktigt är ditt mål? Vad kommer du att ha då som du inte har idag?
Försök att sätta fingret på vad det är som motiverar och börja göra idag det som får dig framåt mot ditt mål.
Vänta inte in motivationen utan bestäm dig och bara ”Gör”. Hitta viljan, du måste göra ett aktivt viljestyrt val fast du egentligen inte vill.
Med 30 kilos övervikt så måste du ge kroppen tid.
Ät tre gånger om dagen enligt LCHF handmodell (mat! Inget annat) eller efter mina recept.

Svara
Marie 6 februari, 2018 - 19:46

Är en av alla som kikar in här var och varannan dag. Testar ofta recept och återkommer till favoriterna 🙂 Men är kass på att ge feedback…. Är tacksam för jobbet du lägger ner <3 . Här käkas det msm och magnesium, tränar regelbundet och skriver alltid ner veckans tänkta träning i kalendern och allt som oftast lyder jag mig själv och tar med packad träningsväska till jobbet för att kunna gå direkt.. Vem lurar man mer än sig själv om man låter bli liksom 😉 . Pepp, pepp till dig från mig <3

Svara
Åse 7 februari, 2018 - 09:35

Heja heja!
Ja så sant! Det är bara att göra! KRAM

Svara
Sofia 6 februari, 2018 - 19:26

Jag undrar hur du/ni får ihop en hektisk vardag med barnen och deras aktiviteter och maten däremellan? Med flera hårt tränande barn/tonåringar är det svårt att få till bra hälsosam mat tycker jag. Det är ju så enkelt med hel-halvfabrikat mellan allt skjutsande och passande…men inte det jag vill att vi ska äta…

Svara
Åse 7 februari, 2018 - 10:08

I mitt fall är det ju enkelt då jag jobbar med mat och det ofta finns saker hemma som jag lagat att ta till.
Mina tjejer tränar gymnastik och ofta finns där våfflor, pannkakor, babybels, fet yoghurt att ta snabbt innan träning sedan äter vi tillsammasn efteråt .
Man får planera och ta en dag och fylla upp med hälsosammare saker i kyl och frys. Planering och förberedande är A och O skulle jag vilja säga =)

Svara
Cicci 6 februari, 2018 - 18:36

Har precis hittat din blogg.
Vilken inspiration!
Jag har precis tagit beslut att släppa socker och minimera kolhydrater. Känt mig så otroligt energi- och håglös..
Ramlade över en av din böcker så nu ska här planeras och handlas. Vet att jag inte kommer att kunna ändra livsstil om jag inte lagt upp en plan på minst två veckor.
Ses igen!

Svara
Åse 7 februari, 2018 - 10:53

Heja dej! Här finns massor av inspoiration för en kost låg i kolhydrater! Lycka till!

Svara
Stina 6 februari, 2018 - 11:17

Tack för superbra inspirationskälla Åse!
Jag skulle vilja att du skrev lite om inspiration och inre motivation… På förekommen anledning kan man säga! 🙂
Januari och februari är ju tunga men din promis med solglasögonoch bok låter ljuvligt i mina öron. Jag får också kick av att tänka på att snart kan man ut o gå/jogga i soluppgången.
Börjar din kickstart om tio dagar – till dess VLCH- jag vet att du inte gillar, men jag måste få fart!
Ett annat intressant ämne/topic är Nystart och belöningar…

Svara
Margareta 6 februari, 2018 - 10:27

Hej Åse
Att höra att även du drabbas av december/jul bakfylla (himla bra uttryck förresten) gör att jag blir extra kickad nu att komma in på rätt köl igen. För det preciis vad som hänt mig!
Men du ska veta att din blogg inspirerar grymt mycket. Såå många härliga recept😋. När jag kört fast vet jag att det finns nåt spännande i din receptsamling👍
Nu närmar sig fettisdagen och jobbet bjuder på semlor. Jag funderar på att fixa nåt bra alternativ för oss som inte vill ha vetemjöl och socker. Vilket skulle du säga är det bästa alternativa receptet?
Stor pepp- & tack kram 💖
Margareta

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 11:51

Härligt Margareta! Nu kör vi! Jag tycker mitt semmelrecept är fantastiskt! Minisemlor är en perfekt storlek! http://56kilo.se/semlor KRAM tillbaka!!

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 13:19

Åh, titta, där kan jag använda mitt bakprotein! Yea. 🤗

Svara
Margareta 6 februari, 2018 - 19:07

Hej igen😊
Vi har kommit överens att inte ersätta jobbets semlor utan vara nöjd ändå👍 Ingen av oss (2) är egentligen förtjusta i dessa.
I kväll blev det dina italienska nötfärsbiffar i tomatsås😋. Såå gott😍

Svara
Annika 6 februari, 2018 - 08:55

Hej!
Tack för all inspiration du ger :). Jag skulle uppskatta att få tips om enkla lunchlådor. Jag är egentligen inte värst förtjust i att ha med samma mat till jobbet som jag åt kvällen innan, så det tenderar att bli mycket äta-ute-luncher vilka sällan är ett bra alternativ. Sen har jag allergi mot nötter och mandel vilket gör bakning lite mer komplicerat ibland, så de gånger du har, ser alternativ till nötter eller mandelmjöl skulle jag uppskatta om det stod i receptet

Svara
Suzanne 6 februari, 2018 - 08:48

Du får också ta en liten paus från oss, det gör ju vi från dig med dåligt med kommentarer 🙂 Ett skönhetstips med starkt hälsofrämjande effekter. Jag började med MSM (svavel) i slutet av november. Börjat försiktigt med 1 kryddmått, ökat med 1 kryddmått osv tills jag var uppe i 3 kryddmått efter flera månader. Jag har aldrig varit så pigg som jag är nu och denna tid på året dec/januari som vi har bakom oss brukar jag vara helt sänkt när jag kommer hem från jobbet.

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 09:19

MSM är grymt, äter du kollagen också? Det har lite same same effekt! (MSM är ju en beståndsdel till kollagen bland annat)

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 08:39

Rekommendationer vad man kan ha som alternativ till de i familjen man inte kan locka till LCHF fullt ut…än!😉
Förslag till kräsna ungdomar, frukost/mellanmål/kvällsmål, också alternativ när LCHF/paleo inte satt sig än!
Mat vid träning?
Fasta vid träning?
Vilken träning är bäst till vilken kost? Kost tillägg till detta?
🙏💕

Svara
Susanne 6 februari, 2018 - 08:21

Hej Åse
Jagr lite nyfiken i ett tidigare inlägg så skrev du om att minska ätfönstret ytterligare. Hur äter du Då? Under hur många timmar tänker du att du äter? Jag fastar själv och mår väldigt bra utav Det, tror du att det är något man kan göra under lång tid?
Mvh Susanne

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 08:42

Mycket intressant fråga!🤔 Jag har också börjat igen, den klassiska 16:8/20:4!🌺

Svara
Maria Nordström 6 februari, 2018 - 01:14

Hej Åse ! Som de flesta redan skrivit har det varit en tung period nu men man försöker att komma tillbaka med hjälp av din härliga inspiration, tack för det.
Tänkte fråga om ingefära/citrondrycken som du rekommenderat, jag dricker den varje dag sen drygt 2 år.Nu såg jag du skrev om äppelcidervinäger, är det bättre eller vad ska man dricka ? Må så gott !
Kram Maria Nordström

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 08:47

Nu när jag också börjat fasta på morgonen igen, tycker jag också att det hade varit intressant att veta vad det gör för kroppen! 👏

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 11:57

Hej Maria!
Äppelciderdrinken är toppen för att du får alla hälsoeffekter! Har du läst detta inlägget? http://56kilo.se/appelcidervinager-drink-boost/
Jag hade rekommenderat dig den drinken tillsammans med 1 msk kollagen: https://www.bodystore.com/collagen-premium-proteinpulver-175-g
Citronen du använder ersätts av lime då den är ännu mer hälsosam. Ingefära kan du blanda i! =) KRAM!

Svara
Barbro 6 februari, 2018 - 00:05

Vill gärna baka ditt nötbröd med kesella men bor inte i Sverige och här kan jag bara hitta crème fraîche, är det stor skillnad? Kan man ta det istället för kesella eller kan jag blanda keso och crème fraîche? Vill så gärna baka men allt finns inte här… Tacksam för råd!

Svara
Stina 6 februari, 2018 - 11:46

Nötbrödet är fantastiskt, jag tar ofta grekisk yoghurt istället för kesella då jag sällan har det hemma. Funkar hur bra som helst 👍🏼.

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 11:47

Du kan ta creme fraiche jag ska uppdatera receptet för jag använder själv CF!

Svara
Camilla 5 februari, 2018 - 23:30

Jag skulle vilja att du presenterade Helsingborg och dess närhet. Mysiga fik, roliga affärer, utflyktsmål, powerwalksturer, fin utsiktsplats…anything
🙃⛵️🎈

Svara
Irene 5 februari, 2018 - 23:18

Vilken MCT olja använder du? Tack för alla nyttiga o goda recept.

Svara
Eva 5 februari, 2018 - 22:58

Hej Åse
Läser ofta både din blogg och instagram. Härligt att du delar med dig av dina recept och ditt liv. Nästan som man är kompis med dig 😊. Älskar dina recept och försöker laga dessa i mån av ingredienser. Allergier i familjen som ska ta hänsyn till 😉
Ska försöka skriva ngt ibland.
Sköt om dig. Du är bäst.
Kram Eva 💕

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 11:59

kRAM tillbaka Eva!!

Svara
ÅsaS 5 februari, 2018 - 22:44

Vi hänger kvar, om än inte så aktiva, men ändå..
Ja du, januari mörkt och trist, februari lite ljusare men väldans kall (-14 grader nu, när jag kom hem från stallet ☃️)
Som någon tidigare nämnde skulle jag vilja ha enkla lunchrecept. Sånt där man slänger ihop på max en kvart. Och gärna mat som funkar i matlåda på jobbet. Har gått igenom hela delidiskens sortiment både en, två och tre gånger, och börjar ”tröttna”. Det har liksom blivit vardagsmat för mig nu.
Sen skulle jag vilja läsa om LCHF för viktöknings skull. Svårt att tro att jag är ensam om detta ”lyxproblem”, att kunna äta vad som helst och hur som helst utan att vågen slår i topp..
De nyrenoverade rummen vore kul att se. Även tips på hudprodukter och kanske nåt sminktips. Likaså vårens garderob.
Blir det nån mer hälsoresa? Skulle gärna joina isf, om det passar in i övriga livet. Andra resor? Nåt bra Greklandstips, kanske?
Det är iaf lite sånt som jag vill läsa om.
Kram ÅsaS

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 08:49

Jag med!😆

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 12:05

Kram o tack! Nej tyvärr blir det ingen hälsoresa till Malaga som planerat 🙁 Anna har blivit heltidsstudent så det hinns inte. Jag hoppas att jag kan samarbeta med någon annan kring hälsoresor!
Nya rummen kommer när de är klara! =)
LCHF för viktökning är enkelt!
Du lägger till allt det gottiga som vi som viktökar lätt får begränsa: Frukt tillsammans med fet yoghurt och grädde, småätande (nötter, fröknäcken med ost), en smoothie på kvällen med banan, kokosmjölk, bär etc.
I korta ordalag: Ät oftare, ät större portioner, kombinera mer kolhydrater med mer fett.
Hudvårdprodukter etc kommer ju redan löpande på bloggen men jag antecknar! KRAM

Svara
ÅsaS 6 februari, 2018 - 14:10

Tack gulle! Det får bli till att äta i tid och otid då..😉 Hudvård, det vet jag att du gillar och gärna delar med dig av. Jag har nu köpt typ hela kitet från Swiss Clinic och rollar nyllet på kvällarna. Hoppas på skrynkelfri hud till våren.. 😂 Plus att jag dricker 1 påse JabusheCollaceen varje dag.
Läser gärna mer om ipl-behandlingen, då jag funderar på att boka tid på klinik. Allt suger jag åt mig, men det tar tid innan jag vågar steget fullt ut att prova skälv. Men säger du att det funkar/är bra, då är det bara att köra.. 😉
Önskar dig en fin tisdag! Kram ÅsaS

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 14:25

Du min IPL funkar verkligen! Just nu kör jag järnet på Daniels rygg hahah!!
Du kommer se ut som en nyponros i ansiktet efetr allt! hehe Kram kram!!

Svara
Mia 5 februari, 2018 - 22:36

Tack för en härlig blogg. Jag undrar om du som LCHF :are karamelliserat nötter eller mandel.

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 12:06

Absolut! jag använder fibersirap till det! https://www.bodystore.com/fiber-syrup-gold

Svara
Camilla 5 februari, 2018 - 22:19

Du har inspirerat hela vår familj med dina enkla supergoda recept! Du har fått mig att våga periodisk fasta. Fungerar väldigt bra! Ej hungrig, får energi och kilona försvinner! Vilken kick!

Svara
Jenny 5 februari, 2018 - 22:05

Har följt bloggen, men lite dålig på att kommentera. Jag tycker du gör ett kanonjobb👍🏼 Min vardag rulla på som vanligt, lågkolhydratkost, cirkelträning och längdskidor när vädret tillåter. Här är det just nu minus 30 ute, då går man lite i idé… 😉 kram 🌹

Svara
Anna 5 februari, 2018 - 21:30

Hej!
Jag har en fråga som handlar om den nya ”hälsotrenden” (om man får kalla den det) med vegansk mat, rawfood, äta rätt för tarmen etc. Jag tycker denna kosthållning är väldigt spännande och mycket tilltalar mig. Det känns sunt och naturligt på ett sätt. Dock är det ju relativt mycket kolhydrater även om det är ”bra” sådana. Vad anser du om detta? Jag tänker på saker som azaibowls, gröna drinkar med banan/mango, havregrynsgröt med olika toppings, vegetariska grytor med bönor, sötpotatis etc. Vill gärna få dina åsikter. Äter lchf men känner mig lite vilsen.
Hälsningar Anna

Svara
Camillapa 6 februari, 2018 - 08:34

Detta tycker jag också hade varit super intressant!👍

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 12:16

Hej Anna! Jag tycker inte att det är fel om det passar en, just frukt hit och dit tycker jag är onödigt, det kan man byta ut mot avokados etc. Bönor då och då är inte skadligt, inte heller havregryn eller gröna drinkar och våra magbakterier behöver sitt (ät grönsaker!!) men vill man viktminska utan hunger och sug så hae jag hållit igen på både frukt och havregryn. Är man nöjd med sin vikt kan man absolut lägga till lite havregryn, bönor och frukt.

Svara
Camillapa 5 februari, 2018 - 21:06

Kunde också vara kul med fakta varför man bör äta si eller så, vad det gör i kroppen och knoppen?!
Kanske lite mer om fasta?
Förslag om träning och rörelse i vardagen?!
Kram
🤗

Svara
Fia 5 februari, 2018 - 21:00

Hej!!
gillar din blogg och kikar in titt som tätt. Många fina recept. Att läsa bloggar är ju lite som att läsa veckotidningar förutom att bloggarna blir mer personliga. Det är det som har saknats ett tag nu på din blogg tycker jag. Det har mest varit recept. Tidigare har det varit mer mode, inredning, familj och vardagsbetraktelser. Kan mycket väl förstå att du inte orkar hålla samma tempo på det jämt men när du nu frågar så är det mitt önskemål.
Det finns ju många sådana bloggar där ute men jag tror man ”fastnar” för vissa personer och du är en sådan.
trevlig kväll önskar jag dig 🙂

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 21:11

Ja men så är det ju och det har jag ju varit tydlig med, jag har jobbat 12-13 timmar om dagen i köket i myskläder under hela januari plus 2 veckors sjukdom så det är förklaringen – jag har inte haft något liv! Haha!

Svara
Karin 5 februari, 2018 - 20:43

Hej. Kämpar också med de sista 5 kg jag har som mål att få bort, svårt händer inget. Kan en fastevecka hjälpa några erfarenheter? Tips på nyttig muffins eller nåt att ta innan träning? Hur bra är egentligen proteinbars ?

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 12:18

Hej karin. Du behöver inte äta alls innan träning! Vill du ta bort dina sista 5 kilon så rekommenderar jag 16:8 fasta och då tränar du med fördel innan du bryter din fasta med mat. Proteinbars är godis och totalt onödigt.

Svara
CAMilla 5 februari, 2018 - 20:31

Hej! Känner samma här.. skulle ju börja året bra..
Vore trevligt med lite frukost smoothies tips!

Svara
Marie 5 februari, 2018 - 20:20

Jag kämpar med hur jag ska hantera socker. Är alltså svag för godis och kakor – annars hade jag ju inte behövt ägna det några tankar… Jag pendlar hela tiden mellan att tänka ”nej jag slutar helt – nolltolerans – det är enda raka!” – till att jag tänker ”Men alltså VARFÖR – om jag är så förtjust i det så varför ska jag inte få fika?? Än den då om jag aldrig går ner de där 5 kilona…” – så, min undran är hur ska man hantera detta eviga dilemma? Skriv gärna om det (veeeet att det är gammalt men det är ju ständigt lika aktuellt)

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 20:30

Jag avhandlar detta i min nya bok så jag vill ju helst suuuuuuga på den karamellen! =)) Men du får helt enkelt nog göra en för och emot lista! Alla fördelar med att äta socker mot alla nackdelar! Och så får du efter det göra ett val. Inte lätt och inte roligt! Vi är många som vill ha kvar kaka och äta den! Skriv upp substitut som kan hjälpa dig NÄR suget är för stort, ofta så är inte suget så stort som vi tror.
Prova gärna Krom! Om du har krombrist så hjälper krom, annars inte.

Svara
Marie 5 februari, 2018 - 20:35

Aha – då är det en bok för mig alltså! ☺

Svara
AnnaS 5 februari, 2018 - 20:07

Jag tror många av oss har varit lite låga så här i månadsskiftet januari/februari…jag märker själv att även om dagarna blir liiiite ljusare är det fortfarande långt kvar till vår och sommar. Jag märker också att jag har en tendens att småäta mer under den här mörka och glåmiga perioden, och då särskilt onyttigheter som sötsaker och snacks…undrar om det hänger ihop på något sätt…?! Härligt i alla fall att läsa om din ”uppryckning” som jag tänker ta efter…jag hoppas att vi alla mår bättre snart nu när det går mot ljusare tider!

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 20:19

Jaaa men så är det ju vi äter ju många gånger för att döva, trösta och belöna och det hör definitivt ihop med vår mörka period och vår ”december/julbakfylla” KRAM!

Svara
Jenny 5 februari, 2018 - 20:06

Hej
ja januari är ofta väldigt seg. Har ju varit inne på din blogg och sett att du haft det kämpigt emellanåt. Men vi hänger kvar. Bloggen är ju så bra! Och även om du inte har uppdaterat varje dag eller så så har du ju massor i ditt arkiv man kan gräva i. Det finns ju massor att läsa.
Jag fick en Fitbit i julklapp som jag önskat. Blivit inspirerad av din blogg och önskade mig en av maken. Jag har dock inte fått igång den förrän idag! Som sagt… januari är segt ibland. Men nu så! Nu är jag igång.
Jag har haft 1 mån av dåliga matvanor men jag har också gett mig attans på att satsa på det rätta i februari. För att komma på rätt bana igen.
Du har massor med recept och sånt men om du har recept på enkla snabba luncher så uppskattas det enormt!
Keep up the good work! Du gör det bra. Du har också rätt att vila emallanåt.
Kram

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 20:21

Härligt Jenny! Fitbit är en supertrevlig kompis när man vill komma igång!
Luncher! Antecknat! KRAM!

Svara
Åse 6 februari, 2018 - 12:19

Tack för rara rader! 💖 KRAM

Svara
Monica 5 februari, 2018 - 20:02

Hej Åse!
Alltid lika roligt att kika in på din blogg.
Vackra bilder och många goda och nyttiga recept som jag ofta provar.
Kram från Monica💚

Svara
janpet 5 februari, 2018 - 19:52

Hej Åse,
Februari är svårt även för mig, ja egentligen hela den mörka perioden från oktober-april 😳 Njuter av sol och bad, ledighet och frihet men det får man ju i vardagen – livets ekorrhjul… Oavsett, har jag fortsatt att kämpa med LCHF så gott jag orkar, men känner att det blir svårare och svårare med åldern (är 48 år) trots 6 år med denna kost. Tror du kroppen vänjer sig vid ett sorts intag, och sen behöver testa nåt helt annat efter ett tag för att något ska hända rent viktmässigt? Äter antagligen för mycket men för mig funkar det inte att både undvika kolhydrater OCH minska på intaget. Behöver gå ner mer men kroppen reagerar inte längre utan verkar ”låst”. Några tips (förutom träna och periodisk fasta 😊)? Har funderat mycket på hormonstörning och tarmfloran. Fortsätt med din härliga blogg❣️

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 20:05

Ja på ett sätt så är det så men främst tror jag att man kanske behöver ändra lite runt omkring.
Vi kvinnor med åren sänker ämnesomsättningen en del och hormoner som östrogen spökar. Men framför allt blir vi lite bekväma i en kosthållning efter ett tag, det blir vardag och vi unnar oss lite mer, det kan fortfarande vara LCHF.
Se över ditt liv med stress och sömn. Du SKA äta massa grönsaker på LCHF och 40-60 gram fett om dagen men du kanske ska dra ner på det andra gottiga? Nötter, grädde, feta gräddsåser? Öka upp Omega 3, kokosoljja, äppelcidervinäger, magnesium på kvällen. KRAM!

Svara
Carina 5 februari, 2018 - 19:51

Tack för att du delar med dig om god och smart mat samt vikt. Hur var det med att äta 5-2 och under fastedagarna bara dricka vatten, te eller kaffe. Har du en åsikt om detta?

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 19:57

Oj vet du, jag har aldrig varit så bra på just 5:2 – varför? Jo för jag älskar mat för mycket. För mig passar 20:4 bäst dvs att jag äter under en komprimerad period på ca 4 timmar på eftermiddag kväll.
Vill man och klarara v att bara dricka vatten och te/kaffe på fastedagarna (5:2) så går det bra! Kroppen och systemet får vila från föda och fettförbränningen maxas.

Svara
Annika 6 februari, 2018 - 10:32

Hur kör du 20:4? Varje dag en vecka, en dag i vecken eller hur? Vad äter du då?
Annika

Svara
Lena 5 februari, 2018 - 19:49

Hur går det med flickornas rum?

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 19:51

Det går bra! Sista handen läggs av målaren i morgon på Alice rum så blir det inredningsdags i helgen! Ska bli kul!!

Svara
Carro 5 februari, 2018 - 19:33

Ja, januari var inte den roligaste månaden så nu blir det att ta sig upp ur trötthetsträsket och försöka ta nya tag. Jag skulle gärna vilja att du berättar lite om dina hudvårdsrutiner, produkter, behandlingar osv… Din hud är så fräsch! Och äter du några kosttillskott?

Svara
Åse 5 februari, 2018 - 19:53

Ja nu kör vi! Mars och April är bakom hörnet och vi går åt rätt håll!
Kul, antecknat!
Bra tips, ska köra lite sånt! Har beställt en hel del nytt så det passar bra att nämna det!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.