En middag i havets tecken – Pernilla & Peter

av Åse

Hej på er!! Njuter ni av solen?? Här pågår storstädning men sedan blir det till att lapa sol! =)
Nya vårskor inhandlades i går, höll på att förgås av värmeslag i mina UGGs 😉 Blev ett par Novita – älskar dem!

IMG_2901

IMG_2904

I går var vi då hembjudna till Pernilla och Peter för vår tredje gourmémiddag tillsammans och oj oj vad de levererade! Vi har olika teman varje gång. Första gången hade värdparet (Samone och Martin) VILT som tema, andra gången var vi värdparet och då var temat VITT, nu var temat HAV och vi bjöds på drinken Sea breeze när vi kom och sedan blev det gratinerad hummer (vitlök, persilja, chili & lime) med halstrad pilgrimsmussla med avokado och mangotartar. Till det drack vi Mionetto Prosecco Extra Dry.
Till huvudrätt blev det Sjötunga Walewska och vi drack Main Street Chardonnay till.
Till efterrätt blev det ”Triologi” dvs chokladtryffel spetsad med rom, tiramisu och sorbet på ananas – allt hemlagat. Vi drack ett fantastiskt sydafrikanskt dessertvin som hette Allesverloren Fine old  Vintage.
En helt otroligt kväll och vi åkte lyckliga hem efterall god mat och trevligt sällskap! Tack Pernilla och Peter! Det gjorde ni bra!!

 

IMG_2778

IMG_2786

IMG_2782


Typ den enda bilden på mig och jag är suddig.. haha!

IMG_2788


Värden Peter

IMG_2789

Värdinnan Pernilla

IMG_2791


Fredrik med lilla Alice, syster samone och min man Daniel

IMG_2794

IMG_2795

IMG_2799

IMG_2805

IMG_2829


Samone, Daniel och Annelie

IMG_2830

IMG_2832

IMG_2842

IMG_2879
Syster med lilla söta Felicia

IMG_2883

IMG_2893

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Maria 22 april, 2013 - 08:34

Hej Åse!

Jag har blivit beroende… av din blogg. Bättre än sockerberoende! 🙂

Har en fråga om pasta, alltså LCHF-pasta. Kan man förbereda den typ några dagar innan eller är det a la minute som gäller?

//Maria

Svara
Anna-Livet på liden 22 april, 2013 - 06:28

Så gott det ser ut, och speciellt det där rosa i glaset! 🙂

Svara
Vanja Burlin 21 april, 2013 - 15:45

Vilken välkomponerad middag. Rena lyxkrogsstuket! Dessutom fick lilltösen vara med ! Very good.

Svara
Martina 21 april, 2013 - 14:56

Vad gott allt ser ut och trevligt att få ihop sådana gourmetmiddagar!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.