Hej hej!
Oj vad dagarna rullar på här!
Om 1 vecka börjar barnen i skolan igen så jag har lite halvsemester fram tills dess =)
I går var jag ute och for halva dan och lyckades pricka in flera skyfall!
Satt och drömde igår när jag körde hem från Rydebäck där jag lämnat Alice så körde in en rondell för tidigt och när jag kom körandes där längs vägen tyckte jag att de såg ut som min äldsta, Michelle som kom gåendes med raska steg och huvudet böjt i värsta regnstormen – det var det också! Stackaren hade tänkt gå hem från jobbet (en bra bit) utan paraply eller regnkläder 😉
Tur mamman kom och räddade henne 😅
In och handla på mitt Ica Maxi sen hem och svänga ihop detta!
Jag har varit sugen på rostbiffssallad i en månad ca men något har kommit emellan varenda gång jag tänkt göra det!
Jag har en del recept på rostbiff och fler ska de bli!
Vitlöksmarinerad rostbiff med sötpotatispommes
Rostbiffssallad med remouladesås
Carpaccio på rostbiff
I går var jag sugen på en matig goding med massor av smak och det blev det sannerligen!
Detta går snabbt att göra och är en perfekt bjudrätt till många!
Jag köper färdiga skivor i charken.
Allt i en plåt! Skippa potatis om du inte äter det eller byt ut mot några andra grönsaker.
Rostad vitlök blir söt och fyllig och jag gillar att mosa den och blanda ner i min vitlökssås, det ger en lite mildare och mjukare vitlökssmak.
Detta är mitt favorittillbehör på många rätter! Söta, ugnsbakade små tomater! HUR ljuvligt goda att toppa sallader med?
Upp på stort fat!
Börja med ruccola och sedan rostbiffskivor, dress, tomater, parmesan, kapris, pinjenötter, mozzarella och toppa med vitlökssåsen och ringla lite mer dress över.
Servera som den är som jag, eller med potatisen till!
Här kommer receptet! Detta måste ni prova!
Skriv utDressad rostbiffssallad med parmesan och vitlökssås
- Portioner: 4
Ingredienser
ca 200 g romaticatomater
olivolja, salt och peppar
2 vitlöksolo eller 4 vitlöksklyftor
600 g skivor rostbiff
1 påse (a 65 g) ruccola
50 g hyvlad parmesan
<1 dl pinjenötter
<1 dl cocktailkapris
1/2 mozzarella (a 125 g)
Balsamicodress:
1,5 dl olivolja
1 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 rödlök, finhackad
salt, peppar
Vitlökssås:
100 gram naturell färskost (som philadelphia)
1 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
0,75 dl gräddfil
1–2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar
Timjanpotatis:
900 g potatis
4 msk olivolja
2 tsk timjan
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg tomaterna, skalad vitlök i en ugnsform. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Om potatis: Lägg halverad potatis i en påse, häll i olivoljan, salt och timjan och blanda runt. Lägg i samma ugnsform som tomat och vitlök. Ugnsrosta i 30 minuter.
Rör ihop balsamicodressingen.
Vispa ihop vitlökssåsen och smaksätt lite med rostad vitlök.
Montera salladen på stort fat: Börja med ruccola och sedan rostbiffsskivor, dress, tomater, parmesan, kapris, pinjenötter, skivad rostad vitlök, mozzarella och toppa med vitlökssåsen och ringla lite mer dress över.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Alltså denna sallad var såååå god!! Gjorde den som bufférätt till bjudningen vi hade i lördags och alla tyckte att den var jättegod (absolut den maträtt som fick mest beröm)! Tack för ett jättebra recept, den kommer jag att göra MÅNGA gånger!
Kram
Mia
Åh vad rokigt att höra Mia!
Ja du, jag förstår verkligen att det blev rörigt med vitlöken!
jag har uppdaterat beskrivningen nu! Mestadels av den rostade vitlöken skivar jag och har i själva salladen. Vitlökssåsen består av 1-2 vitlöksklyftor och sedan rundar jag av den med lite mosad rstad vitlök (man kan skippa det!
KRAM!
Tack snälla för detta recept. Passar familjen perfekt. Allt i ett på plåt är så smidigt. Det får bli helgens middag 😋
Alltså wow sicken smarrig sallad! Jag måste säga, att du vet då verkligen hur arrangera maten på faten…..jag får ta och träna lite, för man äter ju även med ögat…….Detta får bli en utav helgens måltider…
Welcome back! Snart har jag läst ikapp……*S*
Tack fining! KRAM!
Ser supergott ut! Ska ha liten bjudning i helgen, en slags kombo av kräftskiva och buffé (vi är inga kräftälskare i familjen). Tänkte ha andra skaldjur men även typ kallskuret, pajer, sallad och ostar. Tror detta skulle kunna bli ett bra komplement på buffén. Då kanske receptet för 4 personer räcker för 6 personer (som buffémat)? Eller bör jag öka på till 6 portioner?
Tack för en fin blogg.❤
Mums! Det kommer bli ett perfekt komplement!
Jag tror att 4 portioner kommer bli perfekt med tanke på att det är annat! Ha så trevligt och återkom gärna sedan om det blev lyckat eller ej! =)
Dina foton är en fröjd för ögat.
Tack snälla Vanja!🥰
Åhh herregud vad gott! Nu är vi påväg hem från Spanien och det bara vattnas i munnen på mig men detta recept ska definitivt provas när vi är åter i Sverige! Ska dock äta skaldjur först 😉
Välkomna hem! 🥰 Mums för skaldjur!!
Och där kom receptet på det jag såg igår! Ska definitivt göra detta när jag är tillbaka i vardagen igen! Och timjan-potatis är ju hiskeligt gott, så den hamnar på min tallrik!
Ja du, vädret är oberäkneligt just nu. Ena stunden sol, för att sen ge rejäla skyfall, för att därefter ge strålande sol igen.
Nu ska jag ta tag i de få kantarellerna jag lyckades hitta idag. Tror det räcker till två stora kantarelltoasts – gott!
Kram 💕