Rostbiffsallad med Remouladsås

av Åse

Heeeeej vänner!

Kan man bli annat än på superhumör i detta ljuva sommarväder!? Jag vet att Sverige är avlångt och att sommarn inte är hos alla. Här i Helsingborg är det just nu 18 grader och vi ska ha upp mot 23-24 grader nästa vecka.

Jag ska strax ha ett digitalt lunchmöte med Helsingborgs Stad – vi ska prata lite om hur vi kan lyfta vår underbara stad lite extra lokalt nu i dessa tuffa tider! Jag ser verkligen fram emot att hemestra här och kunna tipsa er, både ni som bor här men ni som sedan kan komma hit. Vi har ju allt och lite till i vår stad! ja allt utom snö! haha!

I går åt vi en så magiskt god rostbiffssalad!
Daniel var lyrisk! Mums mums mums!

Vet ni om att kall färskpotatis innehåller en hel del resistent stärkelse? (prebiotika) – finns mycket att läsa så bara googla RS så kan ni läsa själva.
Jag äter och njuter och det gör mig och min mage (och hormoner) GOTT!
Olika sorters kolhydrater påverkar oss på olika sätt, på rätt sätt kan de vara till stor fördel för mage, hormoner, energi och fettförbränning.

Receptet hittade jag på Coop och jag ändrade ju lite så klart =)

YUM YUM YUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rostbiffsallad med Remouladsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 påse säsongsmix sallad
1 msk olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
salladskrydda eller salt & svartpeppar
8 små  kokta färskpotatisar
1 skivad liten rödlök
4 små rädisor, skivade
2 msk kapris – jag gillar cocktail
250 g grillad rostbiff i skivor
23 msk rostad lök

Remouladesås:

1 dl hackad saltgurka eller Pickles
1/2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry (öka efter tycke och smak)
lite salt & peppar


Instruktioner

Förbered remouladsåse. Hacka gurka elelr pickles i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser.
Bllanda salladen med olivolja, balsamvinäger och salladskrydda. Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg rostbiffskivor i högar och fördela halverad potatis, rödlök, rädisor och kapris ovanpå. Toppa med rostad lök och klicka ut remouladen.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Dressad rostbiffssallad med parmesan och vitlökssås - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 10 augusti, 2021 - 16:41

[…] rostbiff med sötpotatispommes Rostbiffssallad med remouladesås Carpaccio på […]

Svara
Camilla G 25 juni, 2020 - 18:19

Åt detta idag. Jättegott 👍

Svara
Anette 2 juni, 2020 - 21:51

Superfina jeans! Och blus! Tycker de på Ellos sida ser längre ut än vad de ser ut att vara på dig. Kanske skulle funka på min korta kropp ändå. Tack för tips!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!