Rostbiffsallad med Remouladsås

28 maj, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Gina Tricot och Ellos

Heeeeej vänner!

Kan man bli annat än på superhumör i detta ljuva sommarväder!? Jag vet att Sverige är avlångt och att sommarn inte är hos alla. Här i Helsingborg är det just nu 18 grader och vi ska ha upp mot 23-24 grader nästa vecka.

Jag ska strax ha ett digitalt lunchmöte med Helsingborgs Stad – vi ska prata lite om hur vi kan lyfta vår underbara stad lite extra lokalt nu i dessa tuffa tider! Jag ser verkligen fram emot att hemestra här och kunna tipsa er, både ni som bor här men ni som sedan kan komma hit. Vi har ju allt och lite till i vår stad! ja allt utom snö! haha!

En lunchkorg kom till dörren, vilken rolig idé! Så nu är vi ett gäng som ska luncha digitalt över Teams.

Den gula blusen köpte jag på Gina igår, så sommarsöt, eller hur!? Ni hittar den HÄR – finns i fler färger! Finns så många söta blusar och toppar där just nu! In och botanisera =)
Jeansen hittar ni HÄR (love them)

I går åt vi en så magiskt god rostbiffssalad!
Daniel var lyrisk! Mums mums mums!

Vet ni om att kall färskpotatis innehåller en hel del resistent stärkelse? (prebiotika) – finns mycket att läsa så bara googla RS så kan ni läsa själva.
Jag äter och njuter och det gör mig och min mage (och hormoner) GOTT!
Olika sorters kolhydrater påverkar oss på olika sätt, på rätt sätt kan de vara till stor fördel för mage, hormoner, energi och fettförbränning.

Receptet hittade jag på Coop och jag ändrade ju lite så klart =)

YUM YUM YUM!

Skriv ut

Rostbiffsallad med Remouladsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

1 påse säsongsmix sallad
1 msk olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
salladskrydda eller salt & svartpeppar
8 små  kokta färskpotatisar
1 skivad liten rödlök
4 små rädisor, skivade
2 msk kapris – jag gillar cocktail
250 g grillad rostbiff i skivor
23 msk rostad lök

Remouladesås:

1 dl hackad saltgurka eller Pickles
1/2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 tsk curry
lite salt & peppar


Instruktioner

Förbered remouladsåse. Hacka gurka elelr pickles i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser.
Bllanda salladen med olivolja, balsamvinäger och salladskrydda. Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg rostbiffskivor i högar och fördela halverad potatis, rödlök, rädisor och kapris ovanpå. Toppa med rostad lök och klicka ut remouladen.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Camilla G 25 juni, 2020 - 18:19

Åt detta idag. Jättegott 👍

Svara
Anette 2 juni, 2020 - 21:51

Superfina jeans! Och blus! Tycker de på Ellos sida ser längre ut än vad de ser ut att vara på dig. Kanske skulle funka på min korta kropp ändå. Tack för tips!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.