Dragonkyckling i gräddsås

8 maj, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, innehåller annonslänk

God morgon på er!

Hoppas ni hade en finfin fredag!
Vi avslutade den hos grannarna där vi körde lite knyte! Jag gjorde en god buratasallad som jag ska dela med mig receptet av!
men först ska ni få den här godingen och ett passande vintips längre ner =)

Jag älskar verkligen dragon i mat! Men om ni inte gillar så kan ni ju ta tex oregano eller rosmarin.

Här kommer receptet till er ❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dragonkyckling i gräddsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
salt, peppar
smör att steka i
225g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 dl torrt vitt vin
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl hackad, färsk dragon eller 3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
ev salt, peppar


Instruktioner

Skär filéerna i bitar om ca 3 cm.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn dem, salta och peppra. När de fått färg, lyft upp och lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med champinjonerna i ca 4-5minuter.
Häll på vinet och låt reducera 2 minuter.
Tillsätt creme fraiche, grädde, kycklingfond, dragon och dijon.
Låt allt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Garnera med lite mer dragon.

Till detta provade vi veckans vintips nämligen Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner, 2020

Detta är ett prissänkt favoritvin från Kungen av Grüner Veltliner. Vinerna från Schloss Gobelsburg är minst sagt imponerande. Idag rankas egendomen till en av landets bästa producenter och vinerna är välrenommerade av vinjournalister och älskade av vinfantaster.

Fruktigt med inslag av gröna äpplen, päron, melon, citrus, honung och kryddor.
Serveras vid 8-10°C till mager fisk, skaldjur eller lättare rätter av fläsk, fågel och grönsaker. Passar även ost eller som aperitif.
Låg sockerhalt på <3g/l

Friskt, fräscht och lättdrucket! Detta tyckte vi mycket om.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Kicki 10 maj, 2021 - 07:13

Kan man byta ut vinet med något annat?

Svara
Åse 10 maj, 2021 - 10:52

Ja du kan byta ut mot saften från 1/2 citron!

Svara
Carina 9 maj, 2021 - 09:29

Låter jättegott! Ska jag göra en dag. Dragon i mat är väldigt gott. Passar i fiskrätter också

Svara
ÅsaS 8 maj, 2021 - 13:01

Den ska jag göra! Dock utan champinjonerna. Dragon är ju en jättegod krydda (ört) som jag använder ganska flitigt. Speciellt i köttfärssåsen. Ger en friskare och rundare smak än oregano bl a.
Njut helgen!
Kram 💕

Svara
Åse 8 maj, 2021 - 13:05

Ja bra tips! Älsk på det! ❤️
Njut dagen! Kraaaam!

Svara
Jenny 8 maj, 2021 - 12:25

Testar i detta nu😍

Svara
Åse 8 maj, 2021 - 12:28

Härligt! 🥰

Svara
Sanna 8 maj, 2021 - 10:43

Åh måste göras snart 😍😍😍 Trevlig lördag finaste du!

Svara
Åse 8 maj, 2021 - 12:28

Det tycker jag! 😍 kraaaaam

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.