God morgon på er!
Hoppas ni hade en finfin fredag!
Vi avslutade den hos grannarna där vi körde lite knyte! Jag gjorde en god buratasallad som jag ska dela med mig receptet av!
men först ska ni få den här godingen och ett passande vintips längre ner =)
Jag älskar verkligen dragon i mat! Men om ni inte gillar så kan ni ju ta tex oregano eller rosmarin.
Vill ni komma ner lite i mejeri som grädde och creme fraiche, prova att ersätta med färskost och halvera mängden creme fraiche och ersätt med buljong. Det blir krämigt ändå!
Här kommer receptet till er ❤️
Skriv ut
Krämig kyckling i vitvinssås med dragon och dijon
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
smör att steka i
225 g champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl hackad, färsk dragon eller 3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar efter smak
ev salt, peppar
(1-2 msk japansk soja för lite fyllig sälta)
1 citron, skalet
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna i bitar om ca 2-3 cm.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn dem, salta och peppra. När de fått färg, lyft upp och lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Fräs svampen separat innan du steker löken, så att den får en fin gyllenbrun yta.
Häll på vinet och låt reducera 2 minuter. Lägg i köttet igen och tillsätt creme fraiche, grädde, kycklingfond, dragon och dijon.
Låt allt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar och Cayenne. Riv lite citronskal i såsen strax innan servering för en fräsch touch som lyfter smakerna.
Servera med ris eller en matig grönsallad.
Till detta provade vi veckans vintips nämligen Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner, 2020
Detta är ett prissänkt favoritvin från Kungen av Grüner Veltliner. Vinerna från Schloss Gobelsburg är minst sagt imponerande. Idag rankas egendomen till en av landets bästa producenter och vinerna är välrenommerade av vinjournalister och älskade av vinfantaster.
Fruktigt med inslag av gröna äpplen, päron, melon, citrus, honung och kryddor.
Serveras vid 8-10°C till mager fisk, skaldjur eller lättare rätter av fläsk, fågel och grönsaker. Passar även ost eller som aperitif.
Låg sockerhalt på <3g/l
Friskt, fräscht och lättdrucket! Detta tyckte vi mycket om.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

13 kommentarer
Vad serverar du till kycklingen?
Det väljer du själv! Potatis, pasta, ris, mathavre eller om du håller nere på kolhydraterna: Blomkålsris, en god grönsallad eller ugnsrostade grönsaker.
Kan man byta ut vinet med något annat?
Ja du kan byta ut mot saften från 1/2 citron!
Hej! Tänkte testa göra denna i morgon, kan man använda matlagningsvin från mataffären? 😊
Hej! Det går bra!
Låter jättegott! Ska jag göra en dag. Dragon i mat är väldigt gott. Passar i fiskrätter också
Den ska jag göra! Dock utan champinjonerna. Dragon är ju en jättegod krydda (ört) som jag använder ganska flitigt. Speciellt i köttfärssåsen. Ger en friskare och rundare smak än oregano bl a.
Njut helgen!
Kram 💕
Ja bra tips! Älsk på det! ❤️
Njut dagen! Kraaaam!
Testar i detta nu😍
Härligt! 🥰
Åh måste göras snart 😍😍😍 Trevlig lördag finaste du!
Det tycker jag! 😍 kraaaaam