Det snabba formbrödet – Paleo Lchf

av Åse

Hej på er! FREDAG!!! Wohoooooooo!
Jag somnade på soffan i går efter vi sett filmen Bernie (har ni sett??) så fick 12 timmars sömn i natt! Så skönt att få ta igen förlorad sömn så snabbt 🙂
Jag har bara Alice hemma så vi har ätit gogrulle ihop nu.
Jag var sugen på rostbröd / formfranska men hade inget bröd i frysen så funderade lite och tänkte att jag måste ju kunna göra ett mikrobröd med mitt goda solrosbröd som grund/inspiration. Sagt och gjort! Och hur bra blev inte detta då!? Tjohooooooo!
Ett recept som passar paleo, lchf eller de som bara vill/måste äta glutenfrit och mejerifritt.
6 skivor
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5-2 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2-3 krm havssalt / himalayasalt (vanligt salt går givetvis också bra)
2 msk hela linfrön
2 msk sesamfrön
2 msk rostade solroskärnor (de får mer smak om de rostas i torr het panna en stund!)
1,5 msk smält deodoriserad kokosolja eller olivolja
Vispa äggen poröst.
Rosta solroskärnorna lite i het, torr panna.
I en blender mal sesamfrön, linfrön och solroskärnor.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa ner i äggen tillsammans med smält kokosfett.
Smörj två små mikrosäkra formar med olja och häll ner smeten.
Mikra på 750 w i ca 3 minuter.
Låt svalna lite skär sedan upp i skivor. Det går utmärkt att rosta! (och frysa in)
MUMS!!
Vill du inte använda mikro?
Brödet går att grädda i ugnen!
Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en liten brödform och grädda i ca 20 minuter.
IMG_7526
IMG_7530
IMG_7540
IMG_7544
Gör ni receptet på instagram tagga gärna med #56kilo @56kilo.se

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Lindha 16 januari, 2018 - 13:47

Imponerande enkelt och supergott! Hade inga linfrön hemma så tillsatte 2 msk chiafrön och 1 extra tsk fiberhusk 🙂 Gjorde mitt i ugnen i liten form.

Svara
Jonna 6 oktober, 2016 - 15:25

Hej undrar ifall de finns något annat mjöl de blir bra med. Tyler nämligen inte nötter. Annars gilla jag receptet och skulle så gärna vilja göra de ☺

Svara
Liv 4 oktober, 2016 - 12:19

Nu kanske jag är helt ute och cyklar, men skulle det funka att göra ströbröd av det här brödet?

Svara
Åse 4 oktober, 2016 - 12:46

Låter som en bra idé!

Svara
Kristin 2 februari, 2016 - 15:58

Hej Åse!
Tack för goa recept och inspirerande bilder! En fråga ang brödet: kan man ersätta de malda linfröna med andra frön el fiberhusk? Dels har jag läst att livsmedelverket inte rekommenderar att äta krossade eller malda linfrön, dels tål inte min mage det alltid.
Hälsningar Kristin

Svara
Åse 2 februari, 2016 - 16:38

Malda linfrön är ingen fara så länge man inte överdriver konsumtionen, men om magen blir dålig så kan du prova ersätta med lite chiafrön eller lite fiberhusk.

Svara
Kristin 2 februari, 2016 - 15:22

Hej Åse! Tack för alla fantastiska recept och fina inspirerande bilder du lägger ut!
Jag undrar om det går att byta ut linfrön i receptet mot något annat eller är de med och binder ihop smeten? Dels har jag läst att man skall undvika att krossa och mala linfrön för det frigörs något som inte är så nyttigt, dels tål inte min mage det alltid heller. Andra frön eller fiberhusk kanske?
Hälsningar Kristin

Svara
Nilla 2 februari, 2016 - 10:39

Hej! Funderar om man kan använda kokosmjöl istället för mandelmjöl? Är tyvärr allergisk mot mandel.

Svara
Åse 2 februari, 2016 - 10:58

Hej, nej det går inte att byta rakt av, Du kan dock prova att ersätta enligt formeln:
1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet.

Svara
Liv 25 januari, 2016 - 09:36

Någon som har nåt tips på hur jag kan få brödet lite smakrikare? Funderar på att köra i lite valnötter. Har bara provat med kokosolja, olivolja ger väl lite mer smak?
Är det någon som provat att köra det i ugnen?

Svara
Åse 25 januari, 2016 - 09:46

Rostar du solroskärnorna och använder tillräckligt med salt? Tycker de ger fin smak! Prova annars att ha i lite nötter med smak som du säger! Olivolja ger nog fin smak! Lycka till och berätta gärna hur det blir! =)

Svara
Liv 1 september, 2015 - 15:57

Sååå gott!! Men min mikro har bara 600 eller 800 w, vad passar bäst då? Jag la smeten i små créme brulée-formar och körde i 3 min på 600 w. De blev inte helt klara på undersidan. Slängde in en form i 2 minuter till, då blev det stenhårt istället. 🙁

Svara
Bibbi 3 april, 2015 - 20:58

Superbröd, ju. Snabbt, enkelt och så gott. Tog inte 20 minuter att göra det. Jag fick ut 6 skivor.
Jag äter sällan bröd, men ibland, så behöver jag något att ha pålägget på då vi ska ha lunchen med till båten.
Tack Åse för alla dina braiga recept <3

Svara
Kjell 4 april, 2014 - 18:06

Hej Åse !
Gjorde ett försök att göra detta brödet men nåt gick snett, det blev ingen smet av det utan ingredienserna liknade mest en för torr pajdeg. vad kan jag ha gjort för fel, skulle det verkligen vara 2 dl mandelmjöl ? kändes som om 2 msk hade gett mer samma konsistens som du verkar ha på bilden. ska göra ett nytt försök med mindre mängd mandel mjöl.
Mvh Kjell

Svara
Kjell 29 maj, 2014 - 12:54

Hej igen Åse !
Nu har jag prova att göra formbrödet igen och den här gången gjorde jag tydligen rätt ! det blev jättebra !
Detta kommer jag att göra många fler gånger.
/ Kjell

Svara
Nina 12 mars, 2014 - 16:16

TACK för härligt snabbt bröd 🙂

Svara
Åse 12 mars, 2014 - 16:22

Kul att höra!!

Svara
Frida 2 mars, 2014 - 13:15

Hej.
Jag undrar om man kan byta ut cocosoljan mot smör eller vanlig olja. Samt hur man på bästa sätt maler fröerna.
Tack för en bra blogg.

Svara
Lotta 1 mars, 2014 - 23:11

Dessa var grymt goda men vi funderade på om tanken är att man ska få ut fem eller sex skivor från denna sats. Vi fick ut fem o jag åt upp en o en helg o klarade mig på detta i över fem timmar… Tack, extra gott som rostat bröd faktiskt!

Svara
Åse 2 mars, 2014 - 11:11

Jag brukar få ut 4-5 skivor per bröd tror jag? Jag håller mig mätt på en skiva så det brukar jag äta =)

Svara
Anna-Karin 26 februari, 2014 - 10:49

Det där ser toppen gott ut, vad har du för mått på formarna på ett ungefär. De var väldigt fina vart har du hittat dem?
Med vänlig hälsning Anna-Karin

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:49

Hej! Kommer tyvärr inte ihåg, IKEA tror jag?
De är ca 10 cm i diameter.

Svara
Anna-Karin 26 februari, 2014 - 11:08

Okej, Tack för snabbt svar!
Då ska jag kolla på Ikea nästa gång jag åker dit 🙂

Svara
Marie Frändén 25 februari, 2014 - 19:44

Bakade brödet idag o insåg sen att oj jag hade skurit skivorna från fel håll
Du måste ha skurit det i två skivor per burk eller hur Åse Falkman Fredriksson Mina blev ju skitsmala iom att jag skar uppifrån och ner 🙁 Men ska testa dom till frukost i morgon…

Svara
Marie Fränden 22 februari, 2014 - 14:07

Varifrån kommer de fina skålarna du bakade brödet i? Superläckra 🙂

Svara
Paula 22 februari, 2014 - 12:50

Bra recept, lätt och gott 🙂 fast jag behövde köra det dubbelt så lång tid som i receptet.

Svara
Åse 22 februari, 2014 - 14:23

Kul det smakade! Så kan det säkert vara, mikrougnarna skiljer sig åt precis som ugnar 🙂

Svara
Kliar och sticks 21 februari, 2014 - 18:52

Tack för tipset! Det ska jag testa i helgen.

Svara
Hedvig 21 februari, 2014 - 18:31

Hej Åse! vilken härlig blogg du har! Jag är lite ny med det här med kolhydratsnål kost, men jag märker att det blir en hel del äggnu istället, som i det här receptet är det ju både ägg i brödet och på brödet, och i kesoplättarna är de ju ägg. Ägg är ju hälsosamt men det känns lite väl mycket så som jag äter nu. Skulle gärna höra lite om alternativ på mättande frukostar som inte innehåller ägg!:)

Svara
Åse 21 februari, 2014 - 18:35

Ägg är ett sådant fantastiskt livsmedel så svårt att inte ha det i recept. Du behöver ju inte ha ägg på brödet om du inte vill! Detta är ju bara en bild på MITT pålägg 🙂 🙂

Svara
Emma 21 februari, 2014 - 13:17

Låter gott, får prova en dag:) Jag har fastnat i sesamfröbröd-”fällan” för det går så fort att svänga ihop. Fast jag provat godare recept, bland annat ditt kesobröd, så faller jag tillbaka till sesamfröbrödet för att det går så fort att göra. Detta kan kanske vara ett alternativ.
En fråga bara… Häromveckan instagrammade du om ekologiska ägg och någon hänvisade till ”bonden på Raus”. Eftersom jag bor nära Raus så undrar jag om du vet vilken bonde det är och om vem som helst kan köpa ägg där? Hade inte varit dumt ju, sen jag gick över till denna kosten så går det åt mycket ägg:)
/Emma

Svara
Emma 21 februari, 2014 - 13:01

Ser supergott ut =) Dock har jag ingen micro. Vet du vad jag skulle kunna köra brödet på i ugnen?

Svara
Åse 21 februari, 2014 - 13:06

Nej kan inte svara på det då jag inte gjort det i ugnen, men prova 200 grader i ca 20 minuter, det borde vara klart då.

Svara
Malin´s Diner 21 februari, 2014 - 12:32

Wow, verkligen snabbt och smidigt! Attans att jag inte såg detta innan jag åkte till butiken, men det får bli en annan gång helt enkelt. Gjorde pones i förrgår och är så nöjd över resultatet. Jag måste verkligen ha ett ok bröd så att jag kan äta mina äggmackor med majonäs. Är så nöjd så nu!
Jag måste få tacka dig för din fina sida och dina härliga recept. Gick med i lchf-klubben på nätet men har knappt varit inne där. Vilken trist sida och pengar kostar det också… Trist att jag lade de kronorna där, när jag kunde lagt det på mat i stället. Men men, inte mer.
Kram kram och hoppas du får en härlig helg!
//Malin

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.