"Den blomstertid nu kommer"

av Åse

Tack för alla intressanta, rörande och fantastiskt inspirerande historier ni delade med er av till förra inlägget! Ni ska veta som jag älskar att läsa om era historier! För mig är det viktigt att ha en dialog med er och inte bara en monolog, för 56kilo.se är ingen Ego-blogg även om den givetvis utgår från mig, min historia, mitt liv och det som inspirerar och ger mig lycka.
Stor kram på er alla och ni kan alltid maila mig på ase  @  56kilo.se om ni har ngt på hjärtat.
Hur som haver, i dag slutade min lille pojkvasker förskoleklassen! Oj oj… tiden går, eller hur?
Vi hade tårta och kaffe sedan med mormor (mamma) och min storasyster som har sina två pojkar på samma skola. I morgon slutar mina tvillingar 7:an.

Noel med sina två fröknar Marianne och Annika

Noels ena fröken Annika följer inte med till 1:a klass, så det blev kramkalas!

Frukttårta, och japp jag tog en liten bit!


Kusinerna som slutar skolan i dag/i morgon. Syrrans två pojkar i grönt och blått, resten är mina.

Nu är det dock slut på sött för mig på ett bra tag för nu börjar jag uppvisa klassiska ”to much sugar” tecken, jag är så trött…så trött, min man kan knappt väcka mig på morgonen och i skrivande stund har jag suttit och halvnickat sedan kl 20. Sockerkoma m.a.o.
Att jag åt en liten bit tårta i dag berodde helt enkelt på att jag VILL kunna äta det vid sådana här tillfällen. En del saker vi stoppar i munnen är rent av sociala skäl och hur man vill göra vid sådana tillfällen är upp till var och en och man får väga för och nackdelar. Jag är fullt medveten om att jag totalmaxat mitt sockerintag de senaste dagarna men det var ett medvetet val idag och jag var medveten om konsekvenserna.
I morgon blir det dock kesella och lite grädde och nötter till frukost, omelette till lunch och en proteinrik middag. Det blir samma upplägg närmsta dagarna.
Tröttheten lär avta efter ca 3 dagar och då kommer jag vara ”back on track”!
Har ni tips på något gott att äta i morgon kväll?? Tipsa mig, så lagar jag! =)
I morgon dyker det upp en ny tävling här!! Titta in då!!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

livetoday - 52 kilo 15 juni, 2011 - 16:26

jag är så glad att det går så bra för dig och din blogg Åse!!! DU ÄR GRYM! kram

Svara
Nina 15 juni, 2011 - 16:14

Ja jisses vad tiden rusar iväg, dottern går ut sexan och börjar sjuan, bara det känns stort men det största är att sonen tar studenten imorgon, kan inte fatta att han fyller 19 år om ca 1 månad.
Har också haft uppehåll med kolisar snart i en vecka, känner mig piggare och inte lika uppsvälld som annars.
Kramens

Svara
Eva 15 juni, 2011 - 12:01

Fint gäng .
Slutat sjuan jisses jag kan se dem små trollen när dem for förbi den webcam. 🙂
Jag åt verkligen för mycket tårta igår Stefan hade bakat en Budapesttårta till lillasyster och hennes avslutning i nian.(Jag har inga små kids längre.) Så på kvällskvisten satt jag och nickade i soffan och kände mig urskum i kroppen. Måste vart sockret.

Svara
Åse 15 juni, 2011 - 14:51

Haha ja se den tiden 😉
Hu ja det blir lätt för mkt av socker och kroppen reagerar! Kraaam

Svara
M 15 juni, 2011 - 11:21

Världens enklaste som jag åt igår:
Fläskkotletter i ugn
Fläskkottleter
5:à grädde
5:à fraîche
Soja
Sambalolek
Kryddor efter behag
Blanda ihop såsen lägg i en ugnfast form, i med kotletterna in i ugnen 175 grrader i 1 1/2 timme, jag hade blomkålsris o smörfrästa champinjoner till… Gott!

Svara
Åse 15 juni, 2011 - 13:03

Den rätten brukar jag göra med kycklingfilé, supergott!!

Svara
Anna-Lena 15 juni, 2011 - 07:50

Tänk vad tiden går. Min lillkille är ju lika gammal som Noel så nu är det 1:a klass som gäller. Kom ihåg när storkillen (21år) började 1:a klass, det känns som igår. Nu har han flyttat till Norge, det känns tungt. Han var hemma i helgen då mellankillen tog studenten, älska att ha alla mina killar samlade ; )
Det bästa i livet är barnen och givetvis maken med ; )
Ha en skön dag, jag ligger hemma och är krasslig men hoppas att det går över snabbt.
Kramis AL

Svara
Åse 15 juni, 2011 - 14:51

Tiden går ja!! Så härligt att ha alla samlade!!! KRAM o krya på dig!!

Svara
Linruz 15 juni, 2011 - 06:30

Vilket fint kort på kusinerna 🙂
Låter förståndigt att vid vissa speciella tillfällen välja att ta en bit tårta tex.
Det är ju som du skriver mycket socialt kring ätande med.
Ha en fin dag
Kram Lina

Svara
Linda-Li 14 juni, 2011 - 23:34

Hm. Jag hade studentfirande i fredags och misskötte mig matmässigt. Stoppade i mig kolhydrater å det grövsta, och har fortsatt med det ända tills i går. Å jag är så in i …… trött så jag började fundera på om jag håller på att bli sjuk! Alltså så trött så jag absolut inte kan hålla ögonen öppna. Kan det vara allt jäkla socker??

Svara
Åse 15 juni, 2011 - 07:35

Ja absolut! Sådan blir jag och många
med mig! Bara att sockersanera så kommer orken tillbaka o tröttheten ger sig! Kram

Svara
ÅsaS 14 juni, 2011 - 21:38

Härligt med skolavslutningar för barnen. Har 2 barn som slutar imorgon kväll. Eller skoldagen är som vanligt och själva avslutningen är på kvällen så att så många föräldrar som möjligt ska kunna vara med och se sina små (och stora) barn sjunga och uppträda. Och så kaffe och tårta på det…
Vår middag imorgon kommer att bestå av gratinerade färsfyllda paprikor, serverade med en rejäl sallad. Det blir nog bra. 😉 Kidsen får hederlig spaghetti med köttfärssås istället, för varm paprika är inget som någon av dem gillar.
Kram och ha en fortsatt trevlig kväll!
ÅsaS

Svara
Åse 15 juni, 2011 - 14:53

MUMS!!! KRAM p dig!

Svara
Susanne 14 juni, 2011 - 21:22

Här är ett tips som kanske kommer till användning någon gång:
http://lattaochgodarecept.blogspot.com/2011/06/laxburgare-med-citronsas.html
Fortsatt trevlig kväll!
KRAM

Svara
tina 14 juni, 2011 - 21:18

Åh, jag gillar att följa dig på twitter så at tjag påminns om att kika in här lite oftare. Länge sedan jag såg dina stora barn på bild. Senast var dom bra mycket yngre än såhär. Kul att se, liksom kul att se att N plötsligt(?) blivit så stor. Det känns som det var häromdan du gravidbloggade, men uppenbarligen inte. 🙂
Middagstips? Tja, vi åt kycklingrulader med salvia, lufttorkad skinka och prästost till middag ikväll. Mycket gott!

Svara
Åse 14 juni, 2011 - 21:22

Jaaaaa men tiden går ju så foooort! Twinsen har båda växt om mig och lille N har blivit så stooor!
Mmmmm så gott, jag är sugen på ngt fräscht, smakrikt typ det! Kraaaam!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.