Currykyckling i kokossås

11 juni, 2021

Hej vänner! Här kommer receptet på currykycklingen som tjejerna och jag lagade förra lördagen!
Hoppas ni gillar det lika mycket som vi!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Currykyckling i kokossås


  • Författare: Liza Agbanlog, Åse Falkman Fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé, skuren i bitar om 3 cm
salt, peppar
1 1/2 msk kokosolja
2 msk gul currypulver
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 ml kokosgrädde (eller kokosmjölk)
400 ml krossade tomater (gärna MUTTI)
2,5 dl tomatsås (eller passerade tomater)
1 msk fishsauce
1 msk tamarisoja
1 msk honung eller motsvarande fibersirap


Instruktioner

Krydda kycklingen med salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna och rör ner curryn, sänk värmen till mediumvärme. Låt fräsa ihop 1 minut.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa ihop ytterligare 1 minut. Tillsätt kycklingen och rör runt.
Låt kycklingen fräsa med lök och curryfräset i ca 7-8 minuter.
Rör ihop kokosgrädde, tomatkross, tomatsås, honung, soja och fisksås och rör ner i pannan. Lägg ett lock på och låt småputtra ihop i ca 30-40 minuter.
Smaka av med eventuellt mer fishsauce/soja och servera sedan genast med valfritt tillbehör.

Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

ÅsaS 11 juni, 2021 - 20:41

Låter ljuvligt gott! Och alla de ingredienserna är ju något man (jag) nästan alltid har hemma. Hoppas det går hem hos mina ungdomar också.
Vad roligt att tjejerna har ärvt matintresset. Hoppas det håller i sig! Här har våra tjejer börjat kocka i köket lite mer det senaste två åren. Mycket kyckling och vegetariskt för Mellan, medan Äldsta håller sig till lax och räkor (hennes specialitet är Skagenröra). Junior kör mest burgare, och det är ju inte helt fel när man gör de själv.
Njut helgen! Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.