3,6K
Hej vänner! Här kommer receptet på currykycklingen som tjejerna och jag lagade förra lördagen!
Hoppas ni gillar det lika mycket som vi!
Currykyckling i kokossås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfilé, skuren i bitar om 3 cm
salt, peppar
1 1/2 msk kokosolja
2 msk gul currypulver
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 ml kokosgrädde (eller kokosmjölk)
400 ml krossade tomater (gärna MUTTI)
2,5 dl tomatsås (eller passerade tomater)
1 msk fishsauce
1 msk tamarisoja
1 msk honung eller motsvarande fibersirap
Instruktioner
Krydda kycklingen med salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna och rör ner curryn, sänk värmen till mediumvärme. Låt fräsa ihop 1 minut.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa ihop ytterligare 1 minut. Tillsätt kycklingen och rör runt.
Låt kycklingen fräsa med lök och curryfräset i ca 7-8 minuter.
Rör ihop kokosgrädde, tomatkross, tomatsås, honung, soja och fisksås och rör ner i pannan. Lägg ett lock på och låt småputtra ihop i ca 30-40 minuter.
Smaka av med eventuellt mer fishsauce/soja och servera sedan genast med valfritt tillbehör.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa ihop ytterligare 1 minut. Tillsätt kycklingen och rör runt.
Låt kycklingen fräsa med lök och curryfräset i ca 7-8 minuter.
Rör ihop kokosgrädde, tomatkross, tomatsås, honung, soja och fisksås och rör ner i pannan. Lägg ett lock på och låt småputtra ihop i ca 30-40 minuter.
Smaka av med eventuellt mer fishsauce/soja och servera sedan genast med valfritt tillbehör.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Låter ljuvligt gott! Och alla de ingredienserna är ju något man (jag) nästan alltid har hemma. Hoppas det går hem hos mina ungdomar också.
Vad roligt att tjejerna har ärvt matintresset. Hoppas det håller i sig! Här har våra tjejer börjat kocka i köket lite mer det senaste två åren. Mycket kyckling och vegetariskt för Mellan, medan Äldsta håller sig till lax och räkor (hennes specialitet är Skagenröra). Junior kör mest burgare, och det är ju inte helt fel när man gör de själv.
Njut helgen! Kram 💕