Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Currykyckling i kokossås


Ingredienser

1 kg kycklingfilé, skuren i bitar om 3 cm
salt, peppar
1 1/2 msk kokosolja
2 msk gul currypulver
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 ml kokosgrädde (eller kokosmjölk)
400 ml krossade tomater (gärna MUTTI)
2,5 dl tomatsås (eller passerade tomater)
1 msk fishsauce
1 msk tamarisoja
1 msk honung eller motsvarande fibersirap


Instruktioner

Krydda kycklingen med salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna och rör ner curryn, sänk värmen till mediumvärme. Låt fräsa ihop 1 minut.
Tillsätt vitlök och lök och låt fräsa ihop ytterligare 1 minut. Tillsätt kycklingen och rör runt.
Låt kycklingen fräsa med lök och curryfräset i ca 7-8 minuter.
Rör ihop kokosgrädde, tomatkross, tomatsås, honung, soja och fisksås och rör ner i pannan. Lägg ett lock på och låt småputtra ihop i ca 30-40 minuter.
Smaka av med eventuellt mer fishsauce/soja och servera sedan genast med valfritt tillbehör.