Currygryta med Kyckling

av Åse

God kväll, eller god morgon som det är här!
Jag vaknade redan först vid 5-tiden och kände mig utsövd! Lyckades somna om en timme och känner mig utsövd trots 5 timmars sömn. Borde vara dödstrött efter intensiva dagar!?
Passar på att jobba lite istället och sippa på kaffe i sängen ☕️💕

I måndags hade vi Michelle och Jeff här och jag vet att loppan hade längtat efter kyckling och curry så det fick det bli!
Så enkelt med Kronfågels minsutskivor.

MUMS! Det här kan vara min top 5 mat!
Jag har ju ganska många kyckling/curryrecept på bloggen, det här är ett grundrecept på hur jag brukar göra. Sedan kan man addera till lite vad man känner för.

Sorry inte de snyggaste matbilderna men viktigast att ni kanske att ni får receptet va? 😅

Jag serverade jasmineris till de som ville ha och blomkålsris till de som väljer bort ris som jag t.ex.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Currygryta med Kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, strimlat
46 msk gul curry
smör eller kokosolja att steka i
1,5 dl cashewnötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 burkar hela champinjoner
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
ev. lite vatten att späda med
12 kycklingbuljongtärningar
2 msk tamarisoja
salt och svartpeppar
* Det är även gott med lite chilisås i alternativt mangochutney men det innehåller en del socker


Instruktioner

Stek kycklingen i matfett, pudra över curryn. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Rör ner i kycklingen och låt allt fräsa ihop ett tag. Lägg över i tjockbottnad gryta. Rör ner champinjonerna. Rör ner mejerier, buljong (börja med 1) och soja. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med kryddor som ev mer curry och lite svartpeppar.
Servera och toppa med cashewnötter vid servering.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

10 kommentarer

Mi 1 oktober, 2024 - 15:53

Tack för det goda receptet! Trodde det skulle bli för mycket av curry men så gott det blev!!🥳

Svara
Erik 19 februari, 2019 - 12:31

Ser nu att det står extra stark på min curryburk.. tur att jag inte la i mer. Då kanske måtten stämmer ändå:)

Svara
Åse 19 februari, 2019 - 12:43

Haha som det kan bli =) Hoppas det smakade ändå trots lite extra hetta! =)

Svara
Erik 19 februari, 2019 - 12:26

Ska det verkligen vara 4-6 matskedar curry? Jag la i två matskedar och ändå bränner det i halsen.. åtgärdade problemet med att hälla i ännu mer grädde:) borde det vara teskedar istället eller är jag för känslig för starka kryddor? Annars smakar det jättegott

Svara
ÅsaS 9 augusti, 2018 - 22:08

Lagade denna idag – oh my God så gott! Och vilken ”tur” att Äldsta inte åt hemma ikväll = matlåda till mig imorgon! 😊😋 Serverade med ris och alla åt med god aptit.
ÅsaS






Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 08:41

Underbart att höra gumman! 🌸❤️

Svara
Erika 19 juni, 2018 - 19:46

Vad serverar du till grytan?

Svara
ÅsaS 17 juni, 2018 - 22:34

Påminner till stort om ”min” currygryta, fast där byter jag ut en del av mejerierna mot kokosmjölk. Såå jä**a gott!! Älskar smakerna av curry och kokos! Och gärna salta jordnötter till. 😋

Svara
Tanja 17 juni, 2018 - 20:16

Perfekt! Funderade precis på grytor inför nästa vecka då vi får besök, denna ser utsökt ut! Får bli den! Tack för recept! ☺️ Tack också för en trevlig blogg 👌🌸☀️

Svara
Camillapa 17 juni, 2018 - 18:05

Kanske jag är konstig, men tyckte det såg godare ut nu när det inte var ”vackra ” mat bilder!😜

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.