9,7K
I förrgår gjorde jag en Bolognese som fick puttra i 3 timmar på hög, blev så god!
I går gjorde jag en pizzaomelett med resterna av köttfärssåsen i också – MUMMA!
Skriv ut
Goooood förmiddag finingar! Hoppas ni har det bra!?
Vi ska strax äta gofrulle här och titta på Julkalendern på SVTPlay, mys! Och så ska jag sättaigång Pulled Pork i min Crockpot!
Jag är inne i ett Crockpot stim! Crockpotten gick i förrgår, i går och den kommer gå i dag 🙂
Jag har en ny Crockpot, en ny modell som har en metallgryta med DuraCeramic-beläggning vilketinnebär att man kan steka/bryna på spisen (även på en induktionshäll) och använda i ugn.
Finns i 2 olika storlekar, 5 liter och 6 liter och jag har den stora 6 liters. Är väldigt nöjd!
I förrgår gjorde jag en Bolognese som fick puttra i 3 timmar på hög, blev så god!
I går gjorde jag en pizzaomelett med resterna av köttfärssåsen i också – MUMMA!
Skriv ut
Crockpot Bolognese
Ingredienser
- 1200 gr. nötfärs
- 4 hackade gula lökar
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 2 burkar körsbärstomater på burk
- 1 dl mango chutney
- 2 dl chilisås
- 4 msk kalvfond
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk oregano
- salt & peppar
Instruktioner
- Stek lök och vitlök i lite smör. Fräs köttet i omgångar. Låt allt puttra i crockpoten i 3 timmar på hög (eller 6-7 timmar på låg)
Notering
- Receptet kommer från Crockpot receptbok.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Hej! Ser på flera av dina recept att du använder tamarisoja, är det någon speciell sorts soja?
Älskar för övrigt dina recept!!
Ja det är en fermenterad, glutenfri och ekologisk soja (Renée Voltaire): https://shop.reneevoltaire.se/matprodukter-japanska-specialiteter-tamari-p-116
Hälsosammare än tex kinesisk soja.
Yay – Crockpot recept!
Jag har också nyligen skaffat den som man först kan steka köttet i, mycket bra uppfinning 🙂
Kram kram
Anna