Crème Ninon med pilgrimsmussla

22 december, 2020

Hej på er!

TVÅ dagar innan jul! Jag vaknade med andan i halsen men sedan insåg jag att jag hade koll på läget haha! I dag är det dock en hel radda som ska hinnas göras. Men det känns bara kul!
I lördags festade vi till på det här! Alltså det var SÅ gott!

Jag började med att lägga Entrecote i Sousvide (2 timmar på 57 grader) med lite oregano och vitlök.

Sparris med citron, salt och smör som när Entrecoten var klar fick gå 84 grader i ca 15 minuter. Det är lite en smaksak hur man vill att sparrisen ska vara, jag tycker att 84 grader oh 10-15 minuter blir perfekt.

Barnen ville ha Noels krämiga spenatsoppa till huvudrätt och det ficj de! De åt goda ostmackor till.

Vi åt Crème Ninon med pilgrimsmussla till förrätt – ÅH VAD LJUVLIGT GOTT!

Crème Ninon är en grönärtsoppa som toppas med torr champagne. Givetvis kan man skippa champagnen och äta den ändå! Den är ju god ändå!
Funderar på att göra det i morgon igen när twinsen kommer! Mums mums mums! Pilgrimsmusslan kan man ju skippa om man inte tycker om.

En vacker, elegant och festlig förätt som kommer uppskattas av era gäster!

En skvätt med god balanserad Champagne i och sedan drack vi detsamma till maten.

Huvudrätten åt vi sedan framför soffan när barnen mätta och glada försvunnit vidare 😅

Entrecote (steker på den på mycket hög värme i smör efter sousvide) med ugnsrostad potatis och min goda pepparsås med whiskey.

Sen blev det mys i soffan! Vi såg DEN FANTASTISKA IVAN som var sååååååå bra!!!
Jag och Alice satt och höll om varandra och grät flooooooder! SE DEN!

Här kommer receptet på soppan!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crème Ninon med pilgrimsmussla


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale

3 st schalottenlök
smör att steka i
600 g frysta gröna ärtor
56 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
3 dl grädde
salt, peppar
1/2 citron, saften
2 dl mousserande vin

Topping: 
8 st halstrade pilgrimsmusslor
salt, peppar
tryffelolja
ärtskott


Instruktioner

Finhacka löken och fräs i smör tills den har blivit glansig, den ska inte få färg.
Tillsätt vatten, kycklingfond och grädde, låt puttra i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner ärtorna och låt dem bli varma, de får absolut inte koka då förlorar de sin vackra gröna färg. Mixa soppan slät med stamixer. Sila soppan från ärtskalen.
Häll tillbaka soppan  i kastrullen, tillsätt citronsaft efter smak och värm upp.
Torrka av pilgrimsmusslorna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor, salta och peppra lite. De ska bara få färg så ca 1 minut per sida.
Häll upp soppan i grunda skålar, toppa med champagne, toppa med ärtskott, lite tryffelolja och pilgrimsmusslorna.
Servera genast.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.