Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crème Ninon med pilgrimsmussla


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale

3 st schalottenlök
smör att steka i
600 g frysta gröna ärtor
56 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
3 dl grädde
salt, peppar
1/2 citron, saften
2 dl mousserande vin

Topping: 
8 st halstrade pilgrimsmusslor
salt, peppar
tryffelolja
ärtskott


Instruktioner

Finhacka löken och fräs i smör tills den har blivit glansig, den ska inte få färg.
Tillsätt vatten, kycklingfond och grädde, låt puttra i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner ärtorna och låt dem bli varma, de får absolut inte koka då förlorar de sin vackra gröna färg. Mixa soppan slät med stamixer. Sila soppan från ärtskalen.
Häll tillbaka soppan  i kastrullen, tillsätt citronsaft efter smak och värm upp.
Torrka av pilgrimsmusslorna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor, salta och peppra lite. De ska bara få färg så ca 1 minut per sida.
Häll upp soppan i grunda skålar, toppa med champagne, toppa med ärtskott, lite tryffelolja och pilgrimsmusslorna.
Servera genast.