Hej på er!
TVÅ dagar innan jul! Jag vaknade med andan i halsen men sedan insåg jag att jag hade koll på läget haha! I dag är det dock en hel radda som ska hinnas göras. Men det känns bara kul!
I lördags festade vi till på det här! Alltså det var SÅ gott!
Jag började med att lägga Entrecote i Sousvide (2 timmar på 57 grader) med lite oregano och vitlök.
Sparris med citron, salt och smör som när Entrecoten var klar fick gå 84 grader i ca 15 minuter. Det är lite en smaksak hur man vill att sparrisen ska vara, jag tycker att 84 grader oh 10-15 minuter blir perfekt.
Barnen ville ha Noels krämiga spenatsoppa till huvudrätt och det ficj de! De åt goda ostmackor till.
Vi åt Crème Ninon med pilgrimsmussla till förrätt – ÅH VAD LJUVLIGT GOTT!
Crème Ninon är en grönärtsoppa som toppas med torr champagne. Givetvis kan man skippa champagnen och äta den ändå! Den är ju god ändå!
Funderar på att göra det i morgon igen när twinsen kommer! Mums mums mums! Pilgrimsmusslan kan man ju skippa om man inte tycker om.
En vacker, elegant och festlig förätt som kommer uppskattas av era gäster!
En skvätt med god balanserad Champagne i och sedan drack vi detsamma till maten.
Huvudrätten åt vi sedan framför soffan när barnen mätta och glada försvunnit vidare 😅
Entrecote (steker på den på mycket hög värme i smör efter sousvide) med ugnsrostad potatis och min goda pepparsås med whiskey.
Sen blev det mys i soffan! Vi såg DEN FANTASTISKA IVAN som var sååååååå bra!!!
Jag och Alice satt och höll om varandra och grät flooooooder! SE DEN!
Här kommer receptet på soppan!
Skriv utCrème Ninon med pilgrimsmussla
- Portioner: 4
Ingredienser
3 st schalottenlök
smör att steka i
5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
salt, peppar
600 g frysta ärtor (tinade)
1 tsk färskpressad citronsaft
2 dl mousserande vin
Topping:
8 st halstrade pilgrimsmusslor
salt, peppar
citronolja
krase
Instruktioner
Finhacka löken och fräs i smör tills den har blivit glansig, den ska inte få färg.
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull och låt sjuda i några minuter.
Vispa ner hälften av grädden och löken och låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa andra hälften av grädden.
Lägg ner ärtorna och låt dem bli varma, de får absolut inte koka då förlorar de sin vackra gröna färg. Mixa soppan slät med stamixer. Sila soppan från ärtskalen.
Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt citronsaft efter smak, rör ner grädden och smaka av med salt och peppar och värm upp försiktigt.
Torka av pilgrimsmusslorna. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor, salta och peppra lite. De ska bara få färg så ca 45-60 sek per sida (beroende på storlek)
Häll upp soppan i grunda skålar, toppa med champagne, toppa med lite citronolja, krasse och pilgrimsmusslorna.
Servera genast.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
[…] Crème Ninon med pilgrimsmussla […]