4,1K
I dag kom äntligen mitt crème brûlée kit!
Har velat ha länge men aldrig kommit till skott att köpa.
Men nu har jag köpt och jag har även en lågkolhydratvariant av Crème brûlée att prova till helgen! =) Weeeee!
Kommer givetvis recept då;)
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
MMMm vad gott, man kanske skulle ha en sådan, i love CB!!
Tänkte tippsa om en supergod brulé
med lite fler kalorier …… // Sussi
DUMLE BRULÉ
Det här behöver du: 6 personer
5 dl Grädde
6 st äggulor
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
ca 10 st Dumlekolor
Tillbehör:
Strösocker & florsocker
Brännare
Portionsformar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Häll grädde, vaniljsocker och dumlekolorna i en kastrull.
Koka upp under omrörning och tag sedan av kastrullen från värmen.
Vispa under tiden äggulorna och sockret tills det blir vitt och luftigt.
Vispa kraftigt ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
Fördela smeten i portionsformar. Ställ dem i långpanna. Fyll på med hett vatten i pannan till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, tills krämen stelnat. Lite löst i mitten gör inget. Kyl bruléen i kylskåp över natten.
Strö en blandning av strösocker/florsocker på ytan. Sätt ungsgrill på högsta värme (250 grader) och bränn sockret, eller bränn med gasolbrännare. Servera med ex frukt & bär.
Låter galet gott!!!! Det ska provas ngn helg! Tack!
Jag har pinsamt nog aldrig använt min brännare, men å andra sidan är jag ingen fantast i creme brulee. Det e alldeles för lite choklad i det, muhahaha
Man kanske ska hitta nåt annat kul att använda den till?
weeeeeeeeeeeeeeeeeee jag har kört slut på min gaspatron redan. slurp. Men duuu borde du inte testa orginalreceptet på premiären!!?? Eller tycker du low carb (jag antar med lightsocker i??) är lika gott?
Alltså Creme Brulé har jag ju ätit så jag vet hur det smakar 😉
Jag ansvänder flytande suketter som ersättningssocker och det smakar i mitt tycke exakt som socker i desserter/bak.
Åh vad skoj. Det skulle vara något att prova =)
Då får jag med beställa ett, har velat ha det LÄNGE………
Ser framemot receptet.
/A-L
Var hittade du det kitet? Är också på jakt efter ett kit men inte hittat någon bra.
Cleancut.se!