Coolsculpting ® – fungerar det?

av Åse

Betalt samarbete med N.VY

Sååååå var det dags att recensera en av mina behandlingar jag gjort i mitt samarbete med Clinic N.VY i Malmö!

Om du INTE är intresserad av den här typen av behandlingar och därmed ointresserad av detta inlägget så klicka HÄR så kommer du till mina recept, eller så scrollar du bara förbi! Detta inlägget är riktat till dem som liksom jag tycker att det är spännande och intressant med kropp, hälsa, holism & skönhet och jag vet ju att ni är en hel del 🙂
Så! Med det sagt så tänkte jag berätta lite om en GRYMT spännande och oerhört effektiv behandling som heter Coolsculpting ®


Clinic N.VY och Jag

Mitt samarbete med Clinic N.VY är sååå kul! De är professionella, mysiga, man känner sig säker och sedd och det är ju så vackra lokaler!

Jag känner Marie Thornberg sedan flera år tillbaka och jag vet ju att henne kan jag lita på när det käller kunskap och resultat.

När jag startade detta samarbetet så gick vi igenom vilka behandlingar som jag trodde skulle vara intressanta för just min målgrupp och vilka behandlingar jag kände att jag var nyfiken på.
Jag har i tidigare inlägg berättat om LPG och om Microneedling
Ni kan läsa om de HÄR

Marie nämnde Coolsculpting ® och det lät lite för bra för att vara sant. Jag har nämligen provat något liknande för 10 år sedan utan bra resultat (Inte Coolsculpting ®) så jag var ganska skeptisk.
Men jag älskar ju kroppshacking som ni säkert förstått.
Jag tycker om att förändra saker till det bättre, känna mig pigg, fräsch och stark och det är inte fel eller fult att vilja det, inte heller är det fel eller fult att vilja göra något åt saker man själv känner sig ledsen över.
Att ta hand om sitt utseende behöver inte betyda att man inte tar hand om sitt inre, så har jag poängterat det! 😚

Med hjälp av bra kost & träning så vet vi ju alla att vi kan skulptera våra kroppar.
Vi skulpterar (formar), manipulerar, förbättrar även vårt utseende med andra saker som hudvård, piercingar, tatueringar, frisyr, makeup, fransar, kläder för att nämna några! Detta har människan pysslat med i tusentals år, så inget nytt under stjärnorna!

Jag ska berätta om mina förutsättningar:
Jag arbetar SÅ med kropp & knopp för att ha en stark och sund kropp. Jag är främst stolt och nöjd med att jag lyckats vända en ätstörd hjärna till att ha ett sunt förhållningssätt till mat.
Jag har ju vägt både 10 kilo mindre än nu och 20 kilo mer och blir 48 år i Juni + fött fem barn så jag var bra kompis med min kropp.
Jag har haft lite extra depåer på överkropp (främst rygg).
Jag hade inte mycket på utsida lår men lite extra depåer insida lår.
Så Marie och jag tillsammans valde ut en del problemområden som vi kände att vi kunde jobba med!

Vad är Coolsculpting då?

CoolSculpting är den enda icke-kirurgiska (inga nålar, ingen operation!) och FDA-godkända metoden på marknaden som permanent reducerar fett. Fettfrysning eller Cryolipolys är en säker och pålitlig behandlingsmetod för permanent fettreducering.
Tekniken har över 20 års forskning på Harvard bakom sig och erbjuds av över 5000 vårdgivare världen över och administreras endast av sjukvårdspersonal. Över 7 miljoner behandlingar har gjorts!

Hur kom man ens på tanken att kyla kan reducera fett? Vilka älskar isglassar? Jo, barn så klart ☺️
På 70-talet på barnhem i USA lindrade man ofta obehaget hos barn som höll på att få tänder med just isglass. Och i flertal fall såg man ”ingröpningar” i kindpartierna på dessa barn o detta noterades. Detta fenomen kallas Popsicle Panniculitis. Dessa ojämnheter är dock ej permanenta då vi fram till pubertal ålder skapa nya fettceller.
Forskarna bakom CoolSculpting tog fast på kopplingen mellan kyla och fettcellens känslighet mot kyla.

Varje person har från vuxen ålder ett fast antal fettceller, dessa kan vi INTE få bort genom viktminskning. Vi kan tömma fettcellerna men antal fettcellerna består och fylls lätt på igen om de en gång har varit fyllda. Detta känner vi nog till vi som viktminskat en hel del!?

Antal fettceller kan man således INTE bli av med permanent om man inte reducerar dem genom CoolSculpting, eller vid ett kirurgiskt ingrepp (t ex fettsugning)

 • CoolSculpting reduceras antalet fettceller på det behandlade området permanent.
 • Coolsculpting är INTE en viktminskningsmetod
 • Coolsculpting är ett hjälpmedel för att skulptera kroppen där kost & träning inte räcker till.
 • Coolsculpting behandlar problemområden.

Alla vet vi ju att det inte går att punktförbränna, och att ständigt jaga en form med hjälp av träning och kost som i princip är omöjlig att få är ju dränerande och DÄR ser jag att Coolsculpting kommer in.

Hur effektivt är det?

Genomsnittligt 25-30 % utav antalet behandlade fettceller försvinner permanent efter 1 behandling. Det tar upp till 3-4 månader innan man uppnår slutligt resultat. Däremot kan man redan efter 4-8 veckor börja se resultat efter behandlingen.

Coolsculpting är en målinriktad behandling och med Coolsculpting så får du en anpassad behandlingsplan efter just dina behov, former och mål.
Områden som kan behandlas är:

  1. Under hakan
  2. BH valkar
  3. Bröstkorgen
  4. Överarmarna
  5. Fett på ryggen
  6. Flanken
  7. Magen
  8. Under skinkorna
  9. Insida/Utsida lår
  10. Ovan knä

Hur går det till?

Under en CoolSculpting-behandling kyls fettcellerna under huden ned, genom Cryolipolys, till en temperatur på 11-13 minusgrader C.
Vävnaden som man kommer åt är det sk nypbara fettet. Ej det viscerala fettet, dvs det som ligger innanför bukhinnan och omger våra organ. Det fettet når vi genom kost & motion!

Det som sker under cryolipolysen (fettfrysning) är att det skapas en kontrollerad skada på fettcellerna, vilket leder till en naturlig celldödsprocess – apoptos.
Det är endast fettcellerna som tar skada av denna processen.
Det skapas en inflammationsprocess i det behandlade området och kroppens immunförsvar går in och ”städar upp” de skadade fettcellerna och som i sin tur transporteras ut den naturliga vägen. Detta är inget främmande för kroppen då denna process konstant pågår i vårt immunförsvar.

Innan man påbörjar behandlingen så går man självklart igenom förutsättningar och förväntningar.
Man tar förebilder och använder det här hjulet att stå på. På så sätt så får man korrekta både före och efterbilder då man står på exakt samma sätt.
Tar man tex insida lår så kan det ju skilja mycket om man står lite mer bredbent på före/efterbilderna.

På mig tog vi insida lår, under brösten och längst ner på magen, BH fettvalken och flanken.
Munstycket sitter fast med ett vacuum och beroende på hur många munstycken som behövs så tar det olika lång tid.

Hur man upplever själva behandlingen är individuellt.
Jag tyckte inte det gjorde ont eller att kylan var jobbig.
Jag kunde jobba under tiden (en cykel tar 35 minuter) – så det var ju smidigt!

Och att bli uppassad med kaffe och tidningar gjorde ju inte ont =)
Marie hade ständig uppsikt över mig och frågade om allt kändes OK.

Efter behandlingen så masseras området av Marie, detta är viktigt då det hjälper fettcellerna som står på gränsen till apoptos (celldödsprocessen) att ”skjutsas över kanten”
Detta var INTE skönt, då nerverna börjar hitta tillbaka och det moler. Men det går ju snabbt över!

Efteråt är det bra att ha oömma kläder som inte sitter åt då man är lite svullen.
Områden är dessutom bedövat i upp till 2 veckor!

Jag började se och känna resultat efter ca 1,5 månad – då upptäckte jag plötsligt att trots viktuppgång (mitt i december haha!) så var de behandlade områdena mindre! Jag gjorde även en fettprocentmätning som visade att procenten gått ner.

Jag är väldigt nöjd med resultatet och att det fungerar är en sak som är säker!
På mina efterbilder är jag 1,5 kilo tyngre än på förebilderna men områdena som är behandlade har en reduktion i fettceller.
Viktigt att poängtera: Jag hade inte mycket överskott och Coolsculpting tar ju överskottet.
Har du mer överskott så behövs kanske fler cykler, men åter igen – sådant pratar ni om på konsultationen!

Framifrån före och efter 

På sidan före och efter

Insida lår före och efter

Vi ska komplettera lite på ryggen så det kommer efterbilder på det vid ett senare tillfälle!
Vad kostar Coolsculpting?
Från 4.900 kronor och uppåt. Se priser på Clinic N.VY:s hemsida HÄR.

Hoppas att ni fått lite matnyttig info om Coolsculpting om ni känner att detta är något som ni skulle vilja göra.
Vill ni läsa fler som recenserat så kan jag rekommendera Cafés reportage HÄR

Varje behandlingsresa hos Clinic N. VY startar med en kostnadsfri konsultation (Boka HÄR)

KRAM!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Mia 13 april, 2021 - 08:07

Jag har själv provat fettfrysning för många år sen med inte så bra resultat😬 Har tänkt att jag ska ge det en chans till! Mycket bra inlägg😍

Svara
Jenny 12 mars, 2021 - 08:45

Så intressant att läsa om detta… Måste kolla läget lite om det finns norröver också. Kram

Svara
ÅsaS 11 mars, 2021 - 22:26

Det här med fettceller som slutar bildas vid puberteten.. Betyder det att vi alla har olika antal fettceller? Hur vet man vilken mängd fettceller man har? Kan man som vuxen, på något sätt, öka antalet fettceller? Sväller dessa olika mycket hos varje individ? Coolsculpting = punktbehandling? Låter nästan för bra för att vara sant! Men då det kommer från dig väljer jag att tro på det. Du är banne mig bättre än Google många gånger. Många funderingar i kvällningen.

Svara
Åse 12 mars, 2021 - 08:09

Yes vi har alla olika antal fettceller!
Det vet man inte men man vet ju om man är över, normal eller underviktig. Förenklat skrivit. En normalviktig har mellan 40 – 50 miljarder fettceller medans en överviktig kan ha det dubbla. Du kan ju ha fettceller som inte är fulla eftersom du gått ner i vikt, men de finns där. Föds man tung är chansen stor att man är stor som vuxen också och tvärtom.
Fettceller kan dö av naturlig orsak och därmed ersättas av nybildade fettceller men antalet fettceller i vuxen ålder (efter 20 år) är konstant, MEN kan rubbas av kraftig fetma (ökning av antal) eller reduktion (kirurgi, coolsculpting etc…)(minskning av antal).
Pga att fettcellerna generellt är konstant så har en överviktig lika svårt att bibehålla en lägre vikt som att en underviktig har svårt att öka och bibehålla sin vikt.

Haha gulle du! Stor kram!

Svara
ÅsaS 12 mars, 2021 - 16:56

Tack för begripligt svar! Då är mina celler ganska ofyllda, förutom de på magen 🙈 Fast det kanske är såna där konstant vilande muskler. 😏 I med ännu mer fett i maten då, och hoppas det placerar sig i ”rätt” celler. Eller så är jag ett hopplöst fall (och fortsätter vara ganska nöjd med det).
Kram och ha en fin helg! 💕

Svara
Åse 12 mars, 2021 - 16:57

Haha! Det är HELT ok att vara NÖJD! 😍♥️😅

Svara
Frida 11 mars, 2021 - 11:36

Gillar såna här inlägg och hos dig känns det också genuint.
Alltid tränat mycket men insida lår Är lite knepigt att tighta till så tack för tips❤️

Svara
Åse 11 mars, 2021 - 12:46

❤️ Tack Frida!

Svara
Katariina 12 mars, 2021 - 09:43

Håller helt med!!

Svara
Åse 12 mars, 2021 - 09:44

😍😍😍

Svara
Kajsa 11 mars, 2021 - 09:18

Intressant! Hur många behandingar har du gjort?

Svara
Åse 11 mars, 2021 - 09:18

Jag har bara gjort 1 behandling! I oktober 🙂

Svara
Kajsa 11 mars, 2021 - 09:20

Wow, vad häftigt! Och vilket resultat! Nu bor jag i Sthlm så det finns säkert utbud här också.

Svara
Åse 11 mars, 2021 - 09:21

Yes! Se bara till att det är Coolsculpting och inga kopior! =)

Svara
Eva-Lena 11 mars, 2021 - 08:58

WOW! Tack för ett mycket informativt och gediget inlägg! Älskar sådana här inlägg.
Jag har funderat på detta men inte vågat ta steget. Vilka fina resultat du fick, även om du ju som du skriver inte hade så mycket innan men man ser ju definitivt att du blivit av med det där lilla extra =)
Du är bäst Åse! Alltid så proffsig!
Kram från Växjö

Svara
Åse 11 mars, 2021 - 09:19

Härligt du tycker det! Jag tycker det är kul att ge er tips! Sedan får var och en avgöra om det är något som passar 🙂 KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.