Citronlax med parmesansås

10 februari, 2020

Go kväll!

Här kommer ett fiskrecept till er! Vi ska själv ha lax ikväll och så hittade jag detta i gömmorna när jag letade i arkivet!
Ett mycket enkelt men gott recept. Kombinationen persillade, citron ochg parmesan gör denna rätten.

Citron är ju så gott när den ugnssteks, blir söt och fyllig i smaken och perfekt till fisk ju.
jag slänger ofta med citronklyftor när jag gör tex ugnsrostade grönsaker/rotfrukter.

Här kommer receptet =)

Skriv ut

Citronlax med parmesansås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé
200 g parmesan
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
persillade krydda
1 citron
havssalt och svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g
Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche, krydda med salt och peppar.
Krydda med perssilade.
Häll såsen över och skiva citronen och lägg på.
In i ugnen till en innertemperatur på 58 grader eller ca 15 minuter.


Annonslänkar via APPRL

Åse tipsar!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

4 kommentarer

Gunnar Sterner 11 februari, 2020 - 20:42

Har jag missat något, eller ?
Hur mycket lax ?

Svara
Åse 12 februari, 2020 - 08:43

Haha ja det viktigaste hade fallit bort 😅

Svara
Ingela Svensson 10 februari, 2020 - 18:34

Hej, gjorde din citron lax i helgen och bjöd mina syskon. Blev en super hit. Tänkte göra den nästa vecka då tjejkompisar kommer på vinprovning. Har du några viner som du kan rekommendera till laxen💕

Svara
Åse 10 februari, 2020 - 18:35

Hej!
Menar du detta receptet eller vilket recept tänker du på? Härligt det smakade! ❣️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.