Blåbärsmartini och Chokladtårta (LCHF)

av Åse

Vilken sommar vi har!!! Vi njuter av sommaren, solen, den goda maten!
Mitt upplägg med konsekvent LCHF går fantastiskt bra! Mår jättebra och jag kan äta och dricka ”vad” jag vill så länge jag håller mig borta från socker och andra kolisar förutom de i grönsaker. Ingen direkt nedgång men det beror ju på att det varit en del vin tex nere i Falsterbo, men jag går inte upp och det är jag nöjd med! Har faktiskt kommit till den slutsatsen att jag inte kommer anstränga mig mer att gå ner i vikt, jag fortsätter äta så här så lägger jag mig där min kropp vill, jag lär inte gå ner något i sommar och det är skönt att ha kommit fram till att jag är duktig och bra som jag är!
Efter sommaren så blir det nog till att fortsätta äta så här men äta lite kolhydrater när jag vill! Så gör jag nu och det har bara inneburit en dag med kolhydrater, då var vi bortbjuden hos mamma och då åt jag det som erbjöds, dagen efter var det tillbaka till lågkolhydrat.

I går kom våra vänner över med jordgubbar och vispgrädde och jag bakade en LCHF chokladtårta från boken ”Bakglädje med LCHF”.

100 g mörk choklad (jag hade marabou 70% med hallonsmak)
100 g smör
2 ägg
1 dl sukrin
0,5 tsk vaniljpulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker, en burk med brunt pulver)
1 msk kakao
125 g mascarpone

Sätt ugnen på 175 gr.
Smält smör och choklad.
Vispa äggula och sukrin pösigt.
Rör ner kakao och vanilj i äggulesmeten.
Rör mascarpone tillsammans med smör och choklad. Rör så att smeten blir slät.
Rör sedan ihop chokladsmeten med äggulesmeten. Vispa  äggvitan separat till ett hårt skum. Vänd till sist försiktigt ner äggvitan i smeten och rörr ihop.
Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Maken var i Tyskland i förrgår natt och köpte bla Absolut blåbär som är jättegod!

Blåbärsmartini (LCHF)

5 cl blåbärsvodka
3 cl osötad tranbärsjuice
3-5 cl sprite zero

Shaka vodka, juice + isbitar och häll upp i kylda martiniglas. Toppa med Sprite Zero och färska blåbär.

Fortsatt skön sommar på Er!! Om drygt 3 veckor drar vi till Rhodos! Ska bli så skööööönt att lägga alla måste, hushållsarbete och bara njuta av mat, dryck och våra fantastiskt goda vänner! Medelhavsvärme har vi ju redan här så inte är det till det man längtar utan allt det där andra! =)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Malin 28 april, 2012 - 19:13

Hej!
Jag har precis börjat med lchf och hittade till din blogg.Jag undrar om man kan byta ut sukrin mot stevia och i så fall hur mycket?? Är inne på min andra vecka nu och godisgris som jag är behöve rjag ha nåt alternativt fika när alla andra fikar och gottar sig hela tiden så denna kakan ska jag testa.
Hoppas det är ok att jag skriver receptet i min blogg MEN givetvis med en länk hit till dig och att det kommer från dig!!
Kram MAlin

Svara
Johanna 8 augusti, 2010 - 18:06

Är det Absolut Berri Açaí du menar? Hittar heller ingen Absolut Blåbär. Drinken verkar väldigt smaskig. =)

Svara
sarah 24 juli, 2010 - 23:26

Nu har jag smakt Blåbærsmartinin, – Jættegod!

Svara
Åsa N 24 juli, 2010 - 10:50

Blåbärsmartinin såg verkligen god ut. Var i Helsingör i förra veckan så då passade jag på att leta eftr Absolut Blåbär, men hittade ingen. Finns kanske inte här än?

Just nu så fokuserar jag inte på kosten utan mer på min träning inför tjejmilen. Automatiskt blir det så att jag äter bättre om jag tränar. Det har det goda med sig att jag faktsikt gått ned lite i vikt också. Nu ska jag ge mig ut och leta blåbär. Ha det fortsatt bra i sommar!
Kram

Svara
Lisa 24 juli, 2010 - 01:37

Tänkte skriva ett litet Hej till dej i sommarvärmen 🙂

Oj, va gott med en blåbärsmartini.. Den skulle jag vilja testa! Kanske är svårt att få tag i Absolute Blåbär dock?..

Idag överraskade sambon mig med en Jordgubbsmojito, supergod och somrig. http://www.recept.nu/1.289378/leila_lindholm/kalla_drycker_smoothies/alkohol/jordgubbsmojito

Kladdkakan måste jag nog också testa, små guldkorn behövs nu när jag börjar bli lite less på kryckorna efter 4 veckor med bruten fot… Men snart är jag läkt hoppas jag i alla fall 🙂

Ha en fortsatt härlig sommar,
Kram!

Svara
Pernilla G 22 juli, 2010 - 21:47

Hej Åse!

Vi har bestämt att följa vv efter semestern (vilket verkligen behövs…) fast enligt gamla räknesättet, det nya tycket jag inte funkade lika bra. När jag hade så många att göra av med var jag inte lika noga med att hålla rätt på pluttarna! Jag har varit in och inspirerats av dina recept och känner mig nu så laddad! Tack för att du inspirerar! Kram

Svara
Ann-Sofie 22 juli, 2010 - 10:29

Hej i värmen!
tack för en fantastisk fin blogg som inspirera mig varje dag!
Vilka bilder och vilka fina recept, chokladtårtan var smarrig:)

Kram

Svara
Åse 23 juli, 2010 - 20:26

tack! =)) Roligt att höra! Fortsatt skön sommar på dig! KRAM

Svara
Naughtyn 21 juli, 2010 - 20:52

Tycker det låter vettigt av dig att lyssna på kroppen! Jag har också nått en punkt nu där min kropp tycks vilja stanna och det tolkar jag bara som något sunt. Ett tecken på att man är på rätt bana så att säga 😉

För övrigt har jag avslutat mitt år nu och postat nya före/efter-bilder på resultatet av MINUS 46,5 KILO. Kika gärna in och lämna en rad!

Svara
Cat 21 juli, 2010 - 17:46

Ville bara titta in och säga hej i sommarvärmen!
Kramar

Svara
t79 20 juli, 2010 - 19:50

Mmm låter gott!!

Svara
Ellinor 20 juli, 2010 - 12:37

Hej Sötis,

Här kommer jag med en sommarhälsning 🙂 Hoppas du har en helt underbar sommar och jag kommer in hit lite då och då även om jag vet att det inte har uppdateras hi hi … är lite hooked på ditt skrivande <3

Jag är inte en tjej som brukar ha alkohol hemma och brukar verkligen inte göra drinkar men nu när jag var utomlands så köpte jag en hel del på tax free och kommer därför oxå börja göra lite drinkar hi hi men jag har noll koll på propointsen på spriten och hittar det inte någonstans så om du vet i huvudet hur många propoints drinkarna som du lägger ut på är så skulle jag bli superduper glad för då har jag nåt att kopiera här hemma hi hi

Massor med kramizar till dig från mig!!

http://www.minviktvaktarblogg.blogspot.com

Svara
Skogsgumman 20 juli, 2010 - 09:34

Här i Västerbotten är det också full sommar och sol, har ju haft det kanon hitintills, bara att mysa.
Jag själv kör ganska LC, lite kolhydrater när man blir bjuden men inget jag sucktar efter eller så, socker blir det minimalt av. Jag trivs med denna stil och nu efter så lång tid så ser man att det inte är hela världen att äta lite pasta en dag tex.

Ha en fortsatt fin sommar och tack för dina fina recept.
Chokladkakan skall absolut göras i veckan, väntar nämligen främmande *s*

Svara
jeanettebok 19 juli, 2010 - 19:48

Ännu ett stort tack för allt du delar med dig!Jag har en fråga ang elvisp, jag har för mig att du köpt en Dualit?! Jag tycker de är supersnygga och är vääldigt sugen på en.Är du nöjd?Det där vaniljpulvret du använder är inte lätt att hitta! har bara hittat på maxi i helsingborg!Ha en fortsatt skön sommar! vänligen jeanette

Svara
Åse 20 juli, 2010 - 01:49

Jättenöjd! Snygg o kraftfull!

Svara
pernilla 19 juli, 2010 - 19:22

kanske en knäpp fråga men hittade inte sukrin i affären men vaniljpulvret är sukrinet en burk med rött lock sukkrett tror jag det hette? ser supergott ut!

Svara
Åse 19 juli, 2010 - 19:24

Hej Pernilla!

Sukrin kan mig veterligen bara beställas online (googla) annars fungerar ju andra sötningsmedel som hermesetas och canderel gnska bra! Sukrin är helt okonstlat och urvunnet ur naturliga produkter, därför använder jag sukrinet.

Svara
jenn 19 juli, 2010 - 15:21

blåbärsmartini skall absolut provas… naminami 🙂

Svara
Jenjo 19 juli, 2010 - 09:27

Hej Åse! Nu har jag återvänt efter min semester. Var i två veckor kring Göteborg, Växjö och Jönköping och hade det fantastiskt. Lite väl mycket kanske, så i veckan blir det att börja om med att tänka på vad jag stoppar i mig, plus ett inköp av gymkort!
Blir kul att få tillbaka vardagen, vilket inkluderar dina sidor här på nätet!
KRAMIS

Svara
Anita 18 juli, 2010 - 17:51

Låter gott med chokladkakan. Drinken låter inte helt fel heller. Vi börjar semestern i morgon, fyra veckor. 🙂

Svara
anna-lena 18 juli, 2010 - 16:54

Hej, söta du!
Låter underbart och bra ditt tänk. Själv njuter jag med, har precis kommit hem från vår stugan där vi varit i tre dagar, är så skönt att bara komma dit och slippa alla måsten, men nu är vi åter tillbaks till verkligheten 😉 Ikväll blir det motion och god mat 😉

Ha det fortsatt gott!

Kram AL

Svara
MariaGunilla 18 juli, 2010 - 16:14

mmm såg jättegott ut! du, jag försöker ändra min bloggadress i min profil och det går inte – kan du hjälpa mig? jag finns numer på http://www.gungeligung.blogspot.com
kram och ha en fortsatt härlig sommar!

Svara
Åse 18 juli, 2010 - 17:02

Hej! Det är en bugg i ett plugin som hör att ändringen inte syns, så tyvärr får din gamla adress stå kvar.
Ha en skön sommar!

Svara
Cicci 18 juli, 2010 - 08:11

Ser väldigt gott ut, alltihopa! 🙂

Svara
Lotta A 17 juli, 2010 - 13:00

Åh, så fantastiskt gott det såg ut …..!
Detta måste testas,tusen tack för alla inspirerande och goda recept som du levererar.
Kram kram

Svara
Maja 17 juli, 2010 - 09:14

MUMS! Sunt tänk tycker jag. Håller med om att vi har en supersommar, så härligt, men ”vissa” ska tyvärr jobba på måndag:(( Låter gott med blåbärsmartini i alla fall, kanske får bli ett avslut på semestern med lite goda drinkar 😉

Svara
The johanssons 16 juli, 2010 - 22:17

Måste testa ,låter gryyyyymt gott !!!!!!

Svara
Petra 16 juli, 2010 - 21:38

Det smakade sååå mumsigt, mmmmmm!!!!!!

Svara
jennyh 16 juli, 2010 - 20:58

Mmm den drinken blir till att prova, ser jätte god ut. Häromdagen prova jag för första gången en Tequila Sunrise,,,den tyckte jag INTE om……

Svara
Karin 16 juli, 2010 - 19:14

Martinin kan kvitta men chokladkakan tackar jag för 😉

Svara
jempa 16 juli, 2010 - 15:15

Hej!
Det låter sunt om dina tankar, å det såg ju förföriskt gott ut me chokladtårta och jordgubbar!
Åhh vi åker med om drygt 3 veckor, fast till Bulgarien, ska bli underbart! Bara njuta å inga måsten!
Ha det super i värmen å njut för mig med! (en annan har 2 veckor till att jobba) 🙂
Kramar till dig!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.