Blåbärsmartini och Chokladtårta (LCHF)

16 juli, 2010

Vilken sommar vi har!!! Vi njuter av sommaren, solen, den goda maten!
Mitt upplägg med konsekvent LCHF går fantastiskt bra! Mår jättebra och jag kan äta och dricka ”vad” jag vill så länge jag håller mig borta från socker och andra kolisar förutom de i grönsaker. Ingen direkt nedgång men det beror ju på att det varit en del vin tex nere i Falsterbo, men jag går inte upp och det är jag nöjd med! Har faktiskt kommit till den slutsatsen att jag inte kommer anstränga mig mer att gå ner i vikt, jag fortsätter äta så här så lägger jag mig där min kropp vill, jag lär inte gå ner något i sommar och det är skönt att ha kommit fram till att jag är duktig och bra som jag är!
Efter sommaren så blir det nog till att fortsätta äta så här men äta lite kolhydrater när jag vill! Så gör jag nu och det har bara inneburit en dag med kolhydrater, då var vi bortbjuden hos mamma och då åt jag det som erbjöds, dagen efter var det tillbaka till lågkolhydrat.

I går kom våra vänner över med jordgubbar och vispgrädde och jag bakade en LCHF chokladtårta från boken ”Bakglädje med LCHF”.

100 g mörk choklad (jag hade marabou 70% med hallonsmak)
100 g smör
2 ägg
1 dl sukrin


0,5 tsk vaniljpulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker, en burk med brunt pulver)
1 msk kakao
125 g mascarpone

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad.
Vispa äggula och sukrin pösigt.
Rör ner kakao och vanilj i äggulesmeten.
Rör mascarpone tillsammans med smör och choklad. Rör så att smeten blir slät.
Rör sedan ihop chokladsmeten med äggulesmeten. Vispa  äggvitan separat till ett hårt skum. Vänd till sist försiktigt ner äggvitan i smeten och rörr ihop.


Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Maken var i Tyskland i förrgår natt och köpte bla Absolut blåbär som är jättegod!

Blåbärsmartini (LCHF)

5 cl blåbärsvodka
3 cl osötad tranbärsjuice
3-5 cl sprite zero

Shaka vodka, juice + isbitar och häll upp i kylda martiniglas. Toppa med Sprite Zero och färska blåbär.

Fortsatt skön sommar på Er!! Om drygt 3 veckor drar vi till Rhodos! Ska bli så skööööönt att lägga alla måste, hushållsarbete och bara njuta av mat, dryck och våra fantastiskt goda vänner! Medelhavsvärme har vi ju redan här så inte är det till det man längtar utan allt det där andra! =)

31 kommentarer
0

31 kommentarer

Malin 28 april, 2012 - 19:13

Hej!
Jag har precis börjat med lchf och hittade till din blogg.Jag undrar om man kan byta ut sukrin mot stevia och i så fall hur mycket?? Är inne på min andra vecka nu och godisgris som jag är behöve rjag ha nåt alternativt fika när alla andra fikar och gottar sig hela tiden så denna kakan ska jag testa.
Hoppas det är ok att jag skriver receptet i min blogg MEN givetvis med en länk hit till dig och att det kommer från dig!!
Kram MAlin

Svara
Johanna 8 augusti, 2010 - 18:06

Är det Absolut Berri Açaí du menar? Hittar heller ingen Absolut Blåbär. Drinken verkar väldigt smaskig. =)

Svara
sarah 24 juli, 2010 - 23:26

Nu har jag smakt Blåbærsmartinin, – Jættegod!

Svara
Åsa N 24 juli, 2010 - 10:50

Blåbärsmartinin såg verkligen god ut. Var i Helsingör i förra veckan så då passade jag på att leta eftr Absolut Blåbär, men hittade ingen. Finns kanske inte här än?

Just nu så fokuserar jag inte på kosten utan mer på min träning inför tjejmilen. Automatiskt blir det så att jag äter bättre om jag tränar. Det har det goda med sig att jag faktsikt gått ned lite i vikt också. Nu ska jag ge mig ut och leta blåbär. Ha det fortsatt bra i sommar!
Kram

Svara
Lisa 24 juli, 2010 - 01:37

Tänkte skriva ett litet Hej till dej i sommarvärmen 🙂

Oj, va gott med en blåbärsmartini.. Den skulle jag vilja testa! Kanske är svårt att få tag i Absolute Blåbär dock?..

Idag överraskade sambon mig med en Jordgubbsmojito, supergod och somrig. http://www.recept.nu/1.289378/leila_lindholm/kalla_drycker_smoothies/alkohol/jordgubbsmojito

Kladdkakan måste jag nog också testa, små guldkorn behövs nu när jag börjar bli lite less på kryckorna efter 4 veckor med bruten fot… Men snart är jag läkt hoppas jag i alla fall 🙂

Ha en fortsatt härlig sommar,
Kram!

Svara
Pernilla G 22 juli, 2010 - 21:47

Hej Åse!

Vi har bestämt att följa vv efter semestern (vilket verkligen behövs…) fast enligt gamla räknesättet, det nya tycket jag inte funkade lika bra. När jag hade så många att göra av med var jag inte lika noga med att hålla rätt på pluttarna! Jag har varit in och inspirerats av dina recept och känner mig nu så laddad! Tack för att du inspirerar! Kram

Svara
Ann-Sofie 22 juli, 2010 - 10:29

Hej i värmen!
tack för en fantastisk fin blogg som inspirera mig varje dag!
Vilka bilder och vilka fina recept, chokladtårtan var smarrig:)

Kram

Svara
Åse 23 juli, 2010 - 20:26

tack! =)) Roligt att höra! Fortsatt skön sommar på dig! KRAM

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.