Chokladkaka med cashewgrädde

av Åse

Världens enklaste paleo / liberal lchf chokladkaka som jag bjudit på här i bloggen förut.
Jag provade att göra cashewgrädde i dag och det var gott till.
Cashewgrädde
2 dl cashewnötter
0,5-1 dl vatten
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
(Vill man ha sötma kan man söta med lite honung eller ett halvt moget päron)

Lägg cashewnötterna i blöt i minst fyra timmar. Mixa sedan dem och vaniljpulvret och sedan mixa ihop med vattnet till en slät gräddig smet. Späd med mer vatten om det behövs.

 
IMG_7160


1 kaka
12 ekologiska dadlar utan kärnor (alternativt 0,5 dl ekologisk blomsterhonung)
2 dl (eller 1 burk á 170 gram) mandelsmör från Fitnessguru (Riktigt god!)
2 eko ägg
0,5 dl kokosfett utan smak
1/2 dl fin kakao
2 tsk ekologisk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 180 gr r.
Smörj en liten form (min var 14 x 20) och lägg gärna i bakplåtspapper i.
Mixa dadlarna i mixer och lägg sedan alla ingredienserna i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet.
Häll upp i form och grädda i ca 25 minuter mitt i ugnen.
 
IMG_7182
IMG_7185

Gott med lite frystorkade jordgubbar – Tonårsdottern smaskade nöjt i sig efter plåtning!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

16 kommentarer

sonja 8 juni, 2017 - 23:46

hur länge håller cashewgrädde i kylen? har den i en glasburk med skruvlock. försökte hitta svar via google men utan resultat

Svara
Maria 14 februari, 2014 - 09:01

Hej!
Var köper du frystorkade bär någonstans?
Har letat som en tok utan resultat? Fanns alltid förr?
Såå tacksam för tips 🙂

Svara
Åse 14 februari, 2014 - 11:01

Hej! Bodystore ska ha!

Svara
Elin 13 februari, 2014 - 10:36

Tack för en härlig blogg som jag följer så ofta jag kan! Jag har märkt att du på senare tid bytt många mejerivaror mot alternativ, som här tex cashewgrädde. Har du ett inlägg där du skriver om detta eller hur kommer det sig att du ”undviker” mejeriprodukter? /intresserad 🙂

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 10:43

Hej! Ja det har jag gjort sedan ett år tillbaka. Just nu har jag dock hoppat på Annika Sjöös paleochallenge och det innebär att jag helt utesluter mejeri under 30 dagar. Jag äter en så naturlig kost som möjligt och jag vet att mejeri helst ska begränsas av oss människor (laktos och kasein kan störa hormoner och annat i kroppen) så jag tycker det är intressant och utmanande att hitta andra alternativ till komjölk. Dock så kommer jag efter dessa 30 dagarna att åtminstone införa lagrad ost igen och inget i min kost är förbjudet jag väljer bara att äta lite mer och lite mindre av vissa saker =)

Svara
Charlott 12 februari, 2014 - 11:56

Jag e så glad att jag hittat in till dig, så inspirerande. Tack!
Har du något alternativ till mandelsmör,? då jag kan få allergi avmandel ibland.
Ha det gott!

Svara
Lina - Foodoholic 11 februari, 2014 - 23:00

Mmm, cashew som är så gott 🙂

Svara
Stinta 11 februari, 2014 - 22:57

Hej Åse, tack för en fantastisk blogg!
Jag undrar, du använder kokosolja… Är det kokosfett som du har värmt upp så det blir flytande?
Gjorde din majjo idag, fast med raps & vill ju gärna prova det med kokosoljan 🙂
Med vänlig hälsning, Stinta, mejerifri sedan igår 😀

Svara
Anneli 11 februari, 2014 - 21:01

Var hittar man frystorkade jordgubbar?!

Svara
Uno 11 februari, 2014 - 20:43

Ser gott ut

Svara
Angelica 11 februari, 2014 - 20:06

Det där kokosfett använder du de från lchf butiken när du steker kött, kyckling, kesoplättar m.m? Tacksam för svar. Tack för all inspiration.

Svara
Åse 11 februari, 2014 - 20:14

Yes! Oftast använder jag smör när jag steker kött dock!

Svara
elli 11 februari, 2014 - 20:03

ser otroligt god ut, kan man äta denna om man kör lowcarb, tänkte på dadlarna där?

Svara
Åse 11 februari, 2014 - 20:05

Använder du honung blir det 8 kh per bit och tror inte dadlarna genererar mer så det tycker jag är helt ok i lchf/low carb. Man äter ju inte sånt här mer än någon gång ibland, inte varje dag eller ens varje vecka.

Svara
Anna-Karin 11 februari, 2014 - 19:14

Åhh va glad jag blev, nu ka jag baka nått som min svägerska som är mjölkallergiker också kan äta 🙂

Svara
Åse 11 februari, 2014 - 20:14

Härligt!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.