Chili Con Carne – perfekt till festen!

av Åse

Hej hej på er!

I dag tänkte jag komma ifatt med mitt liv! Boken är till tryck och nu har jag inget annat mega över mig så idag sitter jag på kontoret fram till 14 och sedan måste jag ner och rensa och sortera i både sovrum och i badrum.
Värsta jag vet är kaos då blir det kaos i hela mig och jag dräneras på energi, inspiration och motivation!
Nästa helg tänkte jag adventspynta och då vill jag känna mig klar för december-FRÖJD!
Jag tänkte även fundera ut en fredagsdrink att posta för nu måste jag komma igång med det igen! =) Något lite höst eller julinspirerat måste det ju vara!

Över till helgen! Vi hade en så mysig söndag med lite Öppet Hus för våra tre födelsedagsbarn!
Jag gjorde mitt enkla favoritrecept på Chili Con Carne och det på 4 kilo nötfärs haha! Jisses, jag stod halva förmiddagen och förberedde men sedan gick det snabbt i Crockpot tryckkokaren på förinställning ”Beans / Chili” och Turbo funktionen.
Jag delade upp och körde det i fyra omgångar. Ca 20 minuter per batch. Jämför det med 2 timmar i gryta för en mustig chili.

Mina nyblivna 25-åringar! ❤️

Michelle med sambo Jeff.
Vi blev 20 stycken men jag har gott med Chili Con Carne i frysen nu heheh

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chili Con Carne – perfekt till festen!


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 20

Ingredienser

2 kg nötfärs
6 gula lök
6 paprikor, gärna olikformade
8 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
3 burkar heinz vita tomater
3 burkar krossade tomater
1 tetra kidneybönor
1 tetra svarta bönor
1/2 dl kalvfond
2 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver (gärna ancho)
cayenne efter smak
salt, peppar, soja

För 6 portioner:

600 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 paprikor, tärnade
3 vitlöksklyftor, pressade
1/3 dl chilisås
1/3 dl tomatpuré
1 burk hela tomater (ex. Heinz)
1 burk krossade tomater
1/2 tetra kidneybönor
1/2 tetra svarta bönor
1 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Cayennepeppar, salt, peppar, soja efter smak


Instruktioner

  • Stek lök, vitlök och paprika i smör.
  • Bryn köttet i omgångar.
  • Lägg allt i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser utom bönorna.
  • Låt puttra ca 1 timme. Smaka av med kryddor och soja.
  • Skölj bönorna och rör ner innan servering.
  • Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Kicki 16 november, 2022 - 12:52

3 burkar Heinz vita tomater = vitabönor?? :))

Svara
Åse 16 november, 2022 - 13:06

Haha! Oops! Ja ska ändra 😂

Svara
Anne Kristine 9 november, 2022 - 12:43

Exakt min känsla, kaos är sååå energi tagande 😫
Älskar ordning och reda 🙌🏼
Så gott med chili, detta måste lagas när vårt nya kök är på plats. Så det där med kaos känner jag till. Nytt kök Såå kul men Såå jobbigt 😩 ha en finfin fortsättning på veckan
Kram kram 🥰

Svara
Åse 10 november, 2022 - 08:44

Åhhh avis men inte avis på en och samma gång! Köksrenovering är dränerande men SÅ kul ju!!
KRAM KRAM!❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.