Skriv ut

Chicken Korma

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklinglårfilé
  • ca 23 msk kokosolja (flytande i rumstemperatur)
  • 1 msk garam masala
  • salt, och peppar
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st silverlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 dl yoghurt
  • 12 dl kokosmjölk
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk tomatpuré
  • ev. salt
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 kruka koriander

Instruktioner

  1. Blanda kycklingen med olja och garam masala. Salta och peppra lite.
  2. Låt gärna marinera i kylskåp i någon timme.
  3. Fräs kycklingen i het panna. Rör ofta.
  4. Blanda alla kryddor i en skål och rör ner med kycklingen, låt fräsa lite.
  5. Mixa lök, vitlök och ingefära i en mixer. Rör ner detta med kycklingen.
  6. Rör ner yoghurt, kokosmjölk, mango chutney, citronsaft och tomatpuré och smaka av med salt och eventuellt med mer kryddor.
  7. Låt småputtra i ca 45 minuter. Späd eventuellt med mer kokosmjölk eller grädde om det blir för lite sås.
  8. Servera med ris eller blomkålsris och strö över rikligt med koriander och gärna en klick kall yoghurt.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6