Chicken Goujons ( Chicken Fingers)

av Åse

HEJ FREDAG!

Och tänka sig, det är både varmt ute och vackert väder! Sol och 23 grader får man ju verkligen vara tacksam för efter senaste veckans skyfall här i HBG med omnejd!

Jag har en del att fixa idag så ska fixa till mig nu efter jag delat med mig av detta receptet till er och bege mig till Väla och göra lite ärenden!
I morgon ska vi hem till våra grannar Sara & Johan som flyttade hit i Juni så tänkte hitta ngn ny top!

I Cabo Roig så åt jag och tjejerna Chicken Goujons på YOLO då oh då – sååååååå galet gott! Inte så speciellt hälsosamt med friterat ströbröd men som i allting så handlar det ju om hur mycket och hur ofta!
För några dagar sedan så gjorde jag en nyttigare vaiant i form av panering som bestod av parmesan oh mandelmjöl och så gjorde jag dem i min Airfryer – huuuuuur gott!?
Vill man ha vanlig panering så rekommenderar jag panko + parmesan.
Har du ingen Airfryer? Då kan du självklart fritera i olja.
Vill du tillaga i ugn? 200 gr i ca 25-30 min och kanske några munuter med grillfunktionen på blir bra.
Godast blir de dock att fritera i olja eller i Airfryer för ett hälsosammare alternativ.

Jag köper minutfiléer som jag delar i två delar, jag gillar när kycklungbitarna inte är allt för tunna.
Kryddningen gör jag direkt i äggsmeten och låter gärna kycklingen ligga i den ett tag så den får smak.

Sedan är det bara dags att doppa kycklingdelarna i äggsmeten!
Se till att så mycket panering som möjligt hamnar på dem, jag klaappar in så mycket hag kan. Det fastnar bra då.

Den här använder jag till mycket! har köpt den på grillavdelningen på Bauhaus och har fuyllt den med olivolja!

Kycklingdelarna sprayar jag med olivolja på båda sidor.

OBS! Jag har ett grillgaller som jag glömde sätta i i min Airfryer så paneringen fastnade lite i botten, Note to self: Använd nästa gång!
Under tiden kycklingen tillagas så gjorde jag aiolin! Går snabbt med stavmixer.

Klara! Doftar maaaagiskt gott!

Sen är det bara att hugga i!

Detta kommer barnen älska! Det går snabbt att göra =)

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken Goujons ( Chicken Fingers)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Beskrivning

2 utbankade kycklingfiléer, delade på längden i 4-6 delar.
1 Ägg
2 msk olivolja
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk Cajunkrydda* eller annan grillkrydda för kyckling
1 dl parmesan
1 dl mandelmjöl (eller panko)
+ olivoljespray

Cajunkrydda: (förvara det som blir över i burk)
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökssalt
1 msk lökpulver
1 msk oregano, torkad
1 msk timjan, torkad
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar


Ingredienser

Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten.
Doppa kycklingdelarna i äggsmeten.
Riv parmesan och lägg upp på fat med mandelmjölet.
Lägg kycklingen i panderingen och vänd den flera gånger om, klappa in panderingen ordentligt.
Lägg kycklingen i Airfryern, gärna på galler. Spraya med oljan och sätt på airfyern på 200 gr. Tillaga i 6 minuter och vänd sedan, fortsätt tillaga i 6-7 minuter.
Servera genast med aiolin.


Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Soluppgång och Fajitas med vänner - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 24 juli, 2024 - 11:18

[…] sen lunch blev det Chicken Goujons med ailloli. SÅÅÅÅ […]

Svara
Camilla Scott 11 oktober, 2021 - 11:24

Hejsan!
Gillar verkligen dina recept och hittade nu detta. Om jag inte äger en Airfrayer, vad är bäst då? I ugn eller fritera?
Hur länge och vilken värme behöver jag då?
Ha en fin måndag!🌷
Kram

Svara
Katarina Lundgren 31 augusti, 2021 - 12:31

Hej! Har precis gjort chicken goujons, och JÄKLAR va gott det blev! Tack för din supertrevliga blogg🤗
Katarina i Malmö

Svara
Therese 18 augusti, 2021 - 15:36

Hej! På jakt efter en airfryer men modellerna är ju galet många. Vet du vad du har för modell på din Philips, tänker att du verkar ju vara nöjd med din!

Svara
Åse 18 augusti, 2021 - 15:38

Hej! Vi har en Philips Airfryer XXL Premium med smart sensing teknik

Svara
Gunilla 15 augusti, 2021 - 07:08

Hejsan … är sugen på att köpa en airfryer… är du nöjd med din? Blir det riktigt krispigt som när man friterar i Olja?

Svara
Åse 15 augusti, 2021 - 16:54

Jag är jättenöjd med den! Använd Airfryer i flera år.
Fritering i olja är alltid en sak, även smakmässigt men Airfryern luftfriterar så det blir snarlikt.

Svara
Anna-Lena 14 augusti, 2021 - 11:43

Hej Åse. Vill bara kolla att det blir rätt – till cajunkryddan står 1/2 msk cayennepeppar – blir inte det vansinnigt starkt? Annars låter det supergott och ska definitivt prövas i Airfryern. Hoppas du delar fler Airfryer recept som är vettiga.

Svara
Åse 14 augusti, 2021 - 11:50

Hej Anna-Lena! Receptet stämmer, du ser kryddan bla i detta receptet: https://www.56kilo.se/cajungrillad-hel-laxsida-pulled-salmon/
(och recensionerna)
Cajunkrydda är starkt men det blir ju inte mycket cayennepeppar i en maträtt =) det blir ju e burk med mycket krydda som du kan spara sedan.

Svara
Ulrika 13 augusti, 2021 - 22:16

Måste bara få säga att ditt recept på pizza Bianco med kastanjechampinjoner gjorde STOR succé igår! Alla var så nöjda, mätta och glada! Du är himla bra på mat du! Kram!

Svara
Åse 14 augusti, 2021 - 11:51

Åh vad härligt! TACK för fin kommentar, blev jätteglad!!

Svara
Anne-Li Berglund 13 augusti, 2021 - 22:10

Vi har gjort Chicky bits, recept från Philips appen. Men herregud vad barnsligt gott det är!

Jag visste inte att man kunde koka ägg i airfryern förrän du skrev det så jag har testat en gång med rätt bra resultat! Jag testade att göra churros med dumlegömma, recept fr ”Vickan”, väldigt bra men ibland exploderade nån och det var Dumle i hela airfryern….

Tack för en härligt mixad blogg som jag följer nästan slaviskt.😂

Jag önskar dig en trevlig helg!

Svara
Åse 14 augusti, 2021 - 11:52

hahaha!!! det måste jag ju nästan göra bara för att få uppleva lite explosion! 😅
Tack tack, åh tack – blir så himla glad för fina kommentarer! *mallig* KRAM!

Svara
Katarina 13 augusti, 2021 - 19:10

Så härligt med så många nya recept, tusen tack!!! Ha en fin helg! Kram från Malmö

Svara
Åse 14 augusti, 2021 - 11:52

Åhhh tack för fin feedback! Kommer ett nytt senare 😃 KRAMAR!

Svara
ÅsaS 13 augusti, 2021 - 17:37

Tack så mycket! Du har räddat mig och sonen från fler påsar från frysdisken! (Guldfågeln) För detta är typ vad han och jag har levt på nu i sommar när jag inte orkat/haft lust att stå i köket (+35-40 grader 😓)
Önskar dig en fin kväll och trevligt umgänge med grannar/vänner!
Kram 💕

Svara
Madelene 13 augusti, 2021 - 16:20

Hej Åse.

Vilken Airfryer använder ni?

Svara
Åse 13 augusti, 2021 - 17:33

Hej!
Vi har en Phillips Airfryer XXL

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.