Chicken Fajita Sallad

13 januari, 2016

Hej raringar! Hoppas ni mår bra!
Jag har precis fått i mig lite brunch nu efter avslutad träning, körde Arms & Abs idag BBG vecka 2.
It aint pretty! Haha!
Men jag kämpar på! Klappar mig själv på axeln för det!

012A9532

Tonfisk, ägg, mandlar, grönsaker stekta i MCT – mums!

Hur som haver! Nu var det över en månad sedan jag hade veckans vintips i bloggen så jag tänkte det var dags nu!
Här kommer ett gott vintips tillsammans med en suuuuuupergod middag!
Sallad är definitivt mer än bara ett tillbehör, ni som känner till min mat vet att mina sallader är stadiga, mättande och proteinrika!
Chicken Fajita tillhör en av mina favoriträtter, älskar paprika, älskar lök, älskar kyckling! Och ja sen älskar jag ju avokado, koriander och lime också! Haha! Surprise surprise!
I denna rätten hade jag kycklinglårfilé, vilket blir sååååååå bra! Mycket saftigare och mer smakrikt än kycklingfilé.
012A9472

Kycklingen fick marinera i ca 1 timme och sedan grillade jag den. MY GOD vilken smak!! Jag grillar året om!
012A9487

012A9500

Jag hade sparat lite marinad och hade den sedan som dressing! Förtydligande! Givetvis sparat innan kycklingen marinerades! Står tydligt i receptet nedan 😉
012A9474

Fääääääääärdig!!
Detta blev såååååå gott! Provva hörrni!
012A9514

012A9501

012A9522

Skriv ut

Chicken Fajita Sallad

  • Författare: åse falkman fredrikon

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer, putsade

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • saften från 2 lime
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk chili flakes
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk rökig paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander

Sallad

  • 1/2 gul lök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/3 röd paprika
  • 1/3 grön paprika
  • 1 huvud romansallad + lite andra bladgrönsaker som ruccola, spenat
  • 1 avokado
  • 4 sparrisar
  • 1/2 lime
  • 0,75 dl creme fraiche
  • Färsk koriander
  • kokosolja eller olivolja att steka i.

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen.
  2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
  3. Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme.
  4. Grilla kycklingen tills den ser klar ut, alternativt stek den på ganska hög värme i lite olja i panna.
  5. Låt vila 5-10 min under aluminiumfolie.
  6. Skär paprikan i bitar, klyfta löken, skär sparrisen i bitar, stek på ganska låg värme till grönsakerna mjuknat.
  7. Lägg upp romansalladen, ruccola/spenat på tallrik. Skär avokadon i remsor och lägg upp, häll över lite dressing, lägg på de stekta grönsakerna, limeklyftor och lite färsk koriander.
  8. Skiva kycklingen och lägg på.
  9. Ät & Njut!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Till det drack vi en italienare från Toscana! En ny favorit här hemma. Ett fylligt och kraftigt vin men samtidigt mjukt!
Gjort med Sangiovesedruvor fast med Governo-metoden som går ut på att man lufftorkar druvorna.
Castelrosso Governo finns både på flaska och på box och jag har provat båda!
Riktigt gott vin!

012A9467

Boxen provade vi i julas när syrran och svågern var här och vi åt Tacos.
012A8993

Vinet kan beställas HÄR!
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

31 kommentarer
1

31 kommentarer

Avocado- och Äggsallad Wrap - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 18 januari, 2017 - 10:50

[…] sådan god äggsallad som jag serverade i salladswrap! Kan tänka mig att det är suuuuupergott med fajitagrillad kyckling också! Det ska jag testa nästa […]

Svara
Pilates och Tak- ljusstake i koppar! - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 24 januari, 2016 - 16:45

[…] på er! Här blir det Kyckling- fajitasallad ikväll! GOTT […]

Svara
KikkiSandström 14 januari, 2016 - 19:28

Men ååååh! Det låter absolut outstanding – älskar kyckling jag oxå och ska självklart testa. Kanske hamnar ditt recept som länk på min blogg bland mina #lchf inspirationer 🙂

Svara
Kicki Forsberg 14 januari, 2016 - 13:18

Måste bara skriva och tacka för en superinspirerande hälsoblogg.
Har följt din resa mer eller mindre sen 2012 och tycker att du har en härlig balans mellan livets goda-hälsa och träning.
Har inga direkt viktproblem men tycker att lågkolhydratskost håller mig piggare och mer stresstålig plus att sömnen blir bättre. ( självklart en bonus med viktnedgång)
Har självklart perioder där jag faller in i sockerträsket och blir direkt gasig, sömnproblematiken kommer smygande och humöret sviktar. Men med hjälp av dina råd både kostmässigt gällande LCHF och periodisk fasta så är jag snabbt på banan igen.
Tack för att du inspirerat mig till en piggare, godare och snyggare 😉 livsstil.
Kicki

Svara
Åse 14 januari, 2016 - 13:59

Härligt Kicki! Tusen tack för att glädjer mig genom att berätta! Stor kram! ❤️

Svara
Jenjo 14 januari, 2016 - 09:33

WOW. Ser supersmaskens ut! 🙂
En sak jag kom på nu… Jag är helt såld på asiatisk mat, men tycker det är svårt att få bort kolhydraterna. Men jag väljer ju blomkålsris, sjögräsnudlar osv istället för det som vanligtvis är. Det slår mig nu att man inte ser så mycket asiatisk mat på din sida. Beror det på att du inte är så förtjust i det, eller är det ”onyttigt” i dina ögon sett…? Tänker att det är något som jag missar…
Ha det bäst!
Varma kramar <3

Svara
Åse 14 januari, 2016 - 09:41

Haha! jag tycker inte jag gör ngt annat än lägger upp asiatiska och orientaliska recet här ?
Här hittar du kategorin.
Köper jag asiatiskt ute så blir det nästa bara kycklingspett med grönsaker eller kyckling eller biff med wokade grönsaker, gärna i klar sås, undviker sötade kokosmjölksåser och sötade jordnötssåser, men hemma gör vi ofta asiatiskt/orientaliskt =)
KRAMAR!

Svara
Jenjo 14 januari, 2016 - 13:44

Jag är så trög… Kopplade inte ihop orientalisk med asiatisk… 😛
Men tack för tipsen med vad man kan äta utan! Jättestor hjälp!
Ska kolla in din kategori också!
Kram 🙂

Svara
Åse 14 januari, 2016 - 13:58

Hihi! Kram kram!!

Svara
Anna 14 januari, 2016 - 08:50

Hej fina Åse!
Först och främst – tack för all din energi och inspiration. Det finns många bloggar att läsa man ingen har så fina foton och sådana peppande budskap som din blogg. Så – tusen tack för den!
Jag har en fråga – hur ser du på proteinpudding som nu finns att köpa på de flesta matvarubutiker?
Jag tycker att de är fantastiskt goda som efterrätt och som mellanmål – men är det något jag ska försöka hålla mig ifrån när jag nu försöker leva sundare med en kolhydratfattig kost?
Massor med kramar från ett snöigt och kallt Norrland!

Svara
Åse 14 januari, 2016 - 08:58

Hej Anna!
Jag känner inte riktigt till dessa proteinpuddingar så kan inte svara då jag inte sett innehållsförteckningen, men generellt så är ju kvarg, keso etc bäst att inta i samband med styrketräning.

Svara
Anna 14 januari, 2016 - 13:29

Jag letade rätt på en innehållsförteckning.
Vad tror du? Är det något jag ska försöka undvika?
Näringsvärde, ProPud,
Chocolate
Näringsvärde Per 100 g
Energi 301 kJ/71,9 kcal
Fett 1,5 g
– varav mättat fett 1,1 g
Kolhydrater 4,6 g
– varav sockerarter 4,6 g
Kostfiber 0,82 g
Protein 10 g
Salt 0,07 g
Kramar Anna

Svara
Anna 14 januari, 2016 - 13:30

Glömde detta 😉
Ingredienser, Chocolate: Högpastöriserad laktosfri mjölk, mjölkprotein, kakao 1,8 %, stabiliseringsmedel (cellulosagummi, karragenan, dextros), sötningsmedel (acesulfame K, aspartam), naturlig chokladarom.

Svara
Camilla p-a 13 januari, 2016 - 19:39

Vill bara fråga om jag köpte rätt sötningsmedel, sukri lätt! Hoppas det, har provat olika och denna hade ,helt otroligt, noll bismak! 😉 Jag gick till ica ftersom du bl.a sagt att ica strö var ett alternativ, men såg då denna!
Håller tummarna! 😉

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 19:41

Menar du sukrilett? Då är den ok

Svara
Camilla p-a 13 januari, 2016 - 22:53

Åh, perfekt! Tack Åse! Nu har jag äntligen hittat ett som har god smak till desserter och dylikt! ;D

Svara
Tine 13 januari, 2016 - 17:56

Då blev fredags tjej middagen klar:)
Stort tack.
// Tine

Svara
Carina 13 januari, 2016 - 16:57

Hej! Har tagit fram kycklingfilé ur frysen till middag så nu när jag såg ditt recept ska jag göra det. Har inte koriander hemma så det får bli utan. Undrar vad det vita är på bilden vid sidan om tonfisken. Ser gott och fräscht ut. Det blir min lunch imorgon. Tusen tack för all inspiration.

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 17:21

Det är keso 🙂

Svara
Karin 13 januari, 2016 - 16:38

Hej Åse!
Denna blev jag sugen på att göra ? Funderar på hur du gör med creme fraichen, rör ihop med marinad eller klickar på som den är?

Svara
Karin 13 januari, 2016 - 16:41

Ojdå såg inte kommentaren först, men nu blev det två gånger istället ? Tack för svar!

Svara
Karin 13 januari, 2016 - 16:36

Hej!
Denna blev jag sugen på att göra ? Men vad gör jag med creme fraichen? Funderar på om man ska röra ihop med marinaden eller bara klicka över som den är…

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 16:38

Hej! Den ska bara klickas på som på nedersta bilden 🙂

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 16:28

Smaskens! Ja har ju lagat väldigt många rätter som du är mamma till och du är verkligen smaksäker plus att jag har nog lite av samma ”tyckaom”ingredienser!
Det här ska göras någon gång framöver!
Vad är det för snygga vinglas du har på bilden med vinflaskan?

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 16:30

Kul att höra! ? Det är Iittala Essence rödvinsglas ??

Svara
Emma E 13 januari, 2016 - 15:49

Alltså shit va dagens pass var jobbigt. Höll på att dö när det var Commands?
Haha tur ingen tittar när man tränar ?
Bra jobbat ??
Deg såg hur gott ut som helst med fajitasallad, måste testa både det och vinet. Ha en härlig kväll!!
Kram ?

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 16:20

Haha! Ja det var ett pass som hette duga!! Alla dessa &@#%$ situps!!!!!

Svara
Ewa 13 januari, 2016 - 15:18

Hej Åse! Detta vinet lät ju supergott. Finns inte på mitt systembolag så jag har precis beställt det. Men kycklingen provar vi ikväll! Tack för alla toppentips på mat, dryck, träning och ALLT som du hjälper oss andra med i vardagen.

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 15:19

Härligt, hoppas du gillar!! Berätta vad du tyckte sedan =) Kram på dig!!

Svara
Lotta Backman 13 januari, 2016 - 15:12

Hej!
Följer din blogg och gillar den verkligen. Måste bara få påpeka att du inte kan använda marinaden som dressing där rå kyckling legat i marinad. Varning för diverse smitta t ex kamfylobakter!
hälsningar
Lotta, vårdlärare

Svara
Åse 13 januari, 2016 - 15:15

Det är sparat marinad sedan innan kycklingen legat där i 🙂
Det framgår tydligt i receptet: ”Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme”

Men bra du förtydligade!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.