Skriv ut

Chicken Fajita Sallad

  • Författare: åse falkman fredrikon

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer, putsade

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • saften från 2 lime
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk chili flakes
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk rökig paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander

Sallad

  • 1/2 gul lök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/3 röd paprika
  • 1/3 grön paprika
  • 1 huvud romansallad + lite andra bladgrönsaker som ruccola, spenat
  • 1 avokado
  • 4 sparrisar
  • 1/2 lime
  • 0,75 dl creme fraiche
  • Färsk koriander
  • kokosolja eller olivolja att steka i.

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen.
  2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
  3. Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme.
  4. Grilla kycklingen tills den ser klar ut, alternativt stek den på ganska hög värme i lite olja i panna.
  5. Låt vila 5-10 min under aluminiumfolie.
  6. Skär paprikan i bitar, klyfta löken, skär sparrisen i bitar, stek på ganska låg värme till grönsakerna mjuknat.
  7. Lägg upp romansalladen, ruccola/spenat på tallrik. Skär avokadon i remsor och lägg upp, häll över lite dressing, lägg på de stekta grönsakerna, limeklyftor och lite färsk koriander.
  8. Skiva kycklingen och lägg på.
  9. Ät & Njut!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2