God lördag på er!
Här har jag vaknat upp till klädd julgran – tjejerna pyntade den igår kväll 🥰
Det är dessutom fortsatt snö och vintervitt ute – sååååå ljuvligt!
Älskar alla mina fina julprydnader från Georg Jensen (Ni hittar HÄR)
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2024/11/julgran.jpg)
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2024/11/julgran-2.jpg)
I torsdags hade jag min vän Marie här och vilken mysig kväll vi fick!
Gott i glasen, på tallriken och sedan badade vi i SPA badet i mörkret med snön omkring oss <3
Jag gjorde enkla krustader med kräft- och räkröra i.
Invigde nya glasen – HÄR hittar ni dem till grymt bra pris!
Dagen till ära så drack vi Beaujolais!
Det är ett rödvin från regionen Beaujolais i östra Frankrike, strax söder om Bourgogne. Vinet tillverkas nästan uteslutande av druvan Gamay, som är känd för att ge fruktiga, lätta och unga viner med smaker av röda bär som jordgubbar, hallon och körsbär. Beaujolais är framförallt berömt för det speciella vinet Beaujolais Nouveau, som årligen firas med en särskild lansering den tredje torsdagen i november – i år den 21 november.
Det passade perfekt till den här rätten – såååååå god!
Jag gjorde helt enkelt en Chevre Chaud Sallad! Muuuuums!
Äter man inte bröd så skippar man helt enkelt det.
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2024/11/chevrechaud-2-1-150x150.jpg)
Chèvre Chaud Sallad
- Yield: 2
Ingredients
200 g små tomater, gärna i olika färger
6 skivor lufttorkad skinka
1 rulle chevre, skuren i 6 skivor
Crostinis eller rostade brödskivor, rundlar
olivolja
honung
3 små förkokta rödbetor
1/2 silverlök
1 påse sallad (mixad)
1 dl grovt hackade valnötter
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung eller fibersirap
2 msk vinäger av valfri sort, gärna god äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
lite salt & peppar
Instructions
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och gärna lite mörk balsamvinäger. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Under tiden:
Skiva chevren.
Lägg runda crostinis eller rosta bröd och gör rundlar i samma storlek som chevreskivorna på bakplåtspapper.
Ringla lite olivolja över och lägg på chevreskivorna. Ringla lite honung över. Sätt in i ugnen när tomterna är klara.
Gratinera i ugnen, osten ska bara få lite färg,
Skiva löken, klyfta rödbetorna, gör dressingen.
Montera salladen:
Lägg salladen i djupa tallrika, skeda dressingen över. Lägg på lök, gurka, rödbetor, lufttorkad skinka, chevre chaud och grovt hackade valnötter.
Ringla gärna lite mer dressing över allt.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
![TrendRehab](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2025/01/banner56kilo.jpg)
6 kommentarer
Vilket härligt tips med chevre chaud! Älskar getost mem blir lätt man kör samma recept jämt. Tack! ❤️☮️
Härligt att det uppskattades! ❣️
Det ser ut som att ni har betydligt mer snö än oss längre upp i landet. Snön ger en extra känsla av vintern advent och jul. Och julkänsla har ni fått in hos er minsann. Här börjar det också smygas fram lite juliga ting. Ska fortsätta med pynt och fix imorgon. Tog en sväng till det stora shoppingcentret idag, och det var ingen hit kan jag säga. Alldeles för mycket folk för mig, men jag fick iaf tag på det jag skulle, så får vara nöjd med det.
Nä, nu ska denna ”beredskapsmamman” krypa ner i sängen, i förhoppning om att inte behöva rycka ut och hämta julfestsfirande ungdomar på stan.
Kram och ha det gott! 💕
Den snön kom och gick illa kvickt! Haha! Såååå trist..
Önskar en fin vecka! KRAM!💕
Har inte testat receptet än mendet ser så läckert ut. Ska prova det, chèvre är så gott. Din pälskling verkar lite förundrad över julgranen.😍
Testa, så gott! Njut veckan!