Blev akut sugen på Burrata innan så det får bli något med det ikväll.
Gillar ni Burrata?
Burrata är en delikatessmozzarella med gräddigt innanmäte, skalet är gjord av komjölk alt buffelmjölk och insidan är fylld med en krämig blandning av strimlad mozzarella och grädde, låter väl MUMS!? Det är det!

Detta är perfekt att servera som förrätt/antipasto eller till plock eller som tillbehör till tex kyckling, äter man bröd är det ju gott till bröd och även till pasta.
Burrata till panzanellasallad är ju också en favorit! Ja det får det kanske bli ikväll!

Lite ätbara blommor, grön pesto och basilika gör denna rätten ljuvligt vacker! Gärna tomater i olika färger – jag brukar köpa Vikentomater i olika färger.

Tomaterna brukar jag blanda med fin olivolja och gärna lite fyllig balsamicovinäger, salt och peppar.

Prova nu detta och berätta vad ni tycker!

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


11 kommentarer

Panzanellasallad med kyckling och Burrata - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 18 mars, 2020 - 11:54

[…] sagt! BURRATA! Yum! Hann ju knappt skriva klart receptet på Caprese med Burrata igår till er (HÄR) innan jag kom på vad jag ville ha till middag, en variant dvs Panzanellasallad med Burrata. […]

Svara
Camilla 17 mars, 2020 - 19:52

Måste testa ditt recept, ser väldigt gott ut! Brukar annars göra detta med burrata. https://www.koket.se/varm-caprese-med-parmaskinka
Väldigt enkelt och gott.

Svara
Lisa 18 mars, 2020 - 17:03

Vilka fantastiska bilder, sååå ”snygga”!! 🤩

Svara
Lisa 18 mars, 2020 - 17:05

Haha, skulle inte lägga kommentaren på din tråd, förlåt!! 🙈

Svara
Åse 18 mars, 2020 - 17:06

Haha! Jag flyttar! 🥰

Svara
Lisa 17 mars, 2020 - 19:21

Jag ääälskar Burrata! Världens snabbaste rescue-mat: färks pasta, köpt tomatsås o så en halv burrata, färsk basilika o peppar. Mums. Ditt dukade bord ser underbart ut, jag tror vi tar nästa mammaträff hos dig!

Svara
Åse 17 mars, 2020 - 19:22

Jaaaaaa men du det gör vi!! Puss!!

Svara
Linda 17 mars, 2020 - 14:34

Hej Åse,
Jag svarade en av dina läsare med en kommentar som du bemötte, men som aldrig publicerades för henne. I alla fall; Martina tyckte ditt svar (om 200 g fett om dagen för vem) var så himla intressant att hon skrev ett helt inlägg om det i söndags. Tänkte att du kanske ville läsa vad hon hade att säga om det. Ni har delade åsikter, minst sagt.

Tack för att du tog dig tid att svara! Vänligen Linda

Svara
Åse 17 mars, 2020 - 14:41

Hej Linda! Jo din kommentar är publicerad, du hittar det här: https://www.56kilo.se/crepes-lchf-med-laxfyllning/#comment-94547
och mitt svar som jag uppdaterade med mer info kring hur jag tänker. Nej vi delar inte samma åsikt om mängden fett och det är OK =) Finns många delade meningar i KETO-samhället 🙂

Svara
ÅsaS 17 mars, 2020 - 13:47

Aldrig testat Burrata, men märker att efterfrågan på den ökar. Här hemma kör vi på ”hederlig” mozzarella, av olika fabrikat.
Vikentomater är ju såå goda! Men har de kommit ut i butik redan nu? Såg iaf inga sådana idag när jag var och handlade. Känner mig som ”hemtjänst-personal” idag, då jag handlat lite smått, gott och blandat till mamma (och även oss – frukt/grönsaker för typ 400 spänn.. 😂) Mamma vågar sig inte ut i butikerna i dessa tider. Och jag låter henne inte heller göra det, då hennes immunförsvar inte är det starkaste.. Det räcker med alla sjukhusbesök just nu.
Nä, nu får det bli en lätt lunch, med några skivor rökt lax och en sallad med kokt ägg.
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Åse 17 mars, 2020 - 13:49

Nej de är inte i butik nu! Så vanliga småtomater får duga tills vidare =)
Nej inte ens min mamma som är frisk som en lärka får ge sig ut i butiker nu, det har hon fått stränga order från mig om.
Njut av lunchen! KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.