Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cajungrillad hel laxsida (Pulled salmon)


  • Författare: Åse

Ingredienser

Cajunkrydda:
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökssalt
1 msk lökpulver
1 msk oregano, torkad
1 msk timjan, torkad
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar

1 hel laxsida
3 tsk cajunkrydda
50 g smält smör
3 vitlökskyftor
2 msk dijonsenap
topping: 1 paket bacon, knaperstekt, 3 skivade salladslökar
salt, peppar
1 citron, skivor


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till cajunkryddan.
Lägg laxen på en folieklädd plåt. Salta och peppra.
Rör ihop smör med cajunkrydda, pressad vitlök och dijonsenap och pensla laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och sätt in i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till grill sista 5 minutrarna.
Ta ut och servera som den är ett dra i sär laxen med gaffel och lägg upp i serveringsform.