Caesarsallad med lax och basilikadressing

28 april, 2021

God morgon onsdag!

Jag ska strax bege mig ner till Malmö men tänkte först dela med mig av det här som vi åt igår!
Åh så fräscht och gott detta var!
Caesarsallad är ju alltid en vinnare men det är ju roligt att förändra den.
Igår blev det därför en variant med lax och istället för caesardressing så blev det en hemmaslungad basilikadressing.

Dressingen gör man snabbt i en mixer!


Basilika, olivolja, citron, lite honung eller fibersirap, vitlök salt och peppar! Vill man ha den krämigare kan man blanda i lite creme fraiche.

Romansallad, knaperstekt bacon, grillad sparris, parmesan och saftig ugnsbakad lax! Ljuvligt gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesarsallad med lax och basilikadressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale

Basilikadressing:
1 stor kruka basilika, bladen
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 tsk honung
2 krm salt
2 krm peppar

300 g laxfilé
salt, peppar
1 knippe sparris
1 paket bacon
1 dl parmesanflagor
Valfritt: 1 dl krutonger (finns färdiga att köpa tex Zeta)


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra laxen.
Sätt in en ugnstermometer i laxen och låt laxen gå till ca 54 grader då blir den saftig. (ca 20-25 minuter)
Mixa alla ingredienser till dressingen i en mixer.
Knaperstek baconet och skölj och strimla romansalladen. Grilla sparrisen i ugnen eller stek alternativt koka al dente. Salta den lite.
Montera salladen i två tallrikar. Romansallad i botten, lax, bacon, ev krutonger och parmesan. Ringla basilikadressingen över och servera.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Mamma M 7 maj, 2021 - 06:05

Låter ju jättegott, det måste jag testa!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.