Caesarsallad med lax och basilikadressing

av Åse
3 kommentarer

God morgon onsdag!

Jag ska strax bege mig ner till Malmö men tänkte först dela med mig av det här som vi åt igår!
Åh så fräscht och gott detta var!
Caesarsallad är ju alltid en vinnare men det är ju roligt att förändra den.
Igår blev det därför en variant med lax och istället för caesardressing så blev det en hemmaslungad basilikadressing.

Dressingen gör man snabbt i en mixer!
Basilika, olivolja, citron, lite honung eller fibersirap, vitlök salt och peppar! Vill man ha den krämigare kan man blanda i lite creme fraiche.

Romansallad, knaperstekt bacon, grillad sparris, parmesan och saftig ugnsbakad lax! Ljuvligt gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesarsallad med lax och basilikadressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Basilikadressing:
1 stor kruka basilika, bladen
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 tsk honung
2 krm salt
2 krm peppar

300 g laxfilé
salt, peppar
1 knippe sparris
1 paket bacon
1 dl parmesanflagor
Valfritt: 1 dl krutonger (finns färdiga att köpa tex Zeta)


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra laxen.
Sätt in en ugnstermometer i laxen och låt laxen gå till ca 54 grader då blir den saftig. (ca 20-25 minuter)
Mixa alla ingredienser till dressingen i en mixer.
Knaperstek baconet och skölj och strimla romansalladen. Grilla sparrisen i ugnen eller stek alternativt koka al dente. Salta den lite.
Montera salladen i två tallrikar. Romansallad i botten, lax, bacon, ev krutonger och parmesan. Ringla basilikadressingen över och servera.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Ami 18 maj, 2021 - 21:50

Supergott och fräscht!

Svara
Åse 19 maj, 2021 - 11:33

Tack för feedback!

Svara
Mamma M 7 maj, 2021 - 06:05

Låter ju jättegott, det måste jag testa!

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!