Brinner för hälsan!

av Åse

Hej alla fina! Hur har ni det i allt det grå? Jag mår bra i dag! Är ganska trött men känner mig pigg i hjärta, sinne och kropp! Nu ska alla papper in och sedan ska jag förhoppningsvis kunna starta upp mitt företag snart så jag kan hjälp er! Jag är övertygad om att jag valt det perfekta yrket för mig! Jag kunde inte haft en bättre mentor än Anna Hallén och jag är så glad att jag dessutom gått handledarkursen i hennes Kostgajden kurs, för det är det materialet jag kommer arbeta med mycket. Anna har lärt oss så mycket. Att tänka själv, ifrågasätta och vara lyhörda, att det inte finns några ”man” utan vi är alla unika. ”För vem och varför” använder hon mycket och det är det tänket jag hela tiden har. Vi är inte alla runda bitar som passar i runda hål. Jag är glad över att vi fått så mycket gedigen kunskap i näringslära och näringsfysiologi som gör att vi förstår mer om kroppen. Jag är dessutom glad att jag hamnade med just de människor jag hamnade med på kursen. Vi har skrattat mycket och jag personligen har lärt mig mycket från dem som med sina nuvarande yrken inom sjukvård och inom andra yrken som arbetar med människan har stor kunskap. Vi kommer bli ett fint kontaktnät!

Här är mitt lilla hemmakontor. Det ska målas om och gardiner ska upp + att zick-zack hyllan ska bort och ersättas med något annat. Men jag trivs här inne! Och även Milo som ni ser =)

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

27 kommentarer

seperti 31 oktober, 2011 - 19:41

ser jätte mysigt ut =)

Svara
Petra 27 oktober, 2011 - 13:52

Kan man få lägga sig bland kuddarna o snosa vovve??? =)
Hållt på ett år nu med lchf, o det gick fram till våren sen har det gått så där. Sliter med sockerberoendet o magen som aldrig har varit bra i mitt liv. Alltid alltid varit förstoppad, oavsett vad jag gjort o testat.
Nu läste jag igår att magnesiumbrist kan orska förstoppning m.m som känns igen på mig, så måste jag bara prova det. Känns som jag har testat ALLT!
Vikten står stilla, har dock 10-14 kg kvar till normalvikt… Känns trögt…
Tack för en bra blogg!

Svara
Maud 27 oktober, 2011 - 11:25

Goförmiddag på dig – Jag har en undran lite runt LCHF och klimateriet, känner nog själv att jag är på gång där (48 år) och känner framför allt av hjärtklappning och värmesvallningar.
Vet du något om att LCHF har en positiv eller negativ inverkan där på östrogenet???

ha en fortsatt fin dag // Kram

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 11:26

Maud: japp jag vet många som blir bättre både när det gäller PMS och klimakterie på LCHF! LCHF balanserar upp hormoner i kroppen.

Svara
Sara & Busungarna 27 oktober, 2011 - 11:08

Vad fint du har fixat! 🙂

Svara
Lotta 27 oktober, 2011 - 07:56

Morrn! Har själv köpt Anna H:s böcker och de är kanon. Speciellt den första.
Kommer du hålla föreläsningar i framtiden tror du? Har nere i Trelleborg finns ju inget sådant alls och Helsingborg är ju inte så långt. Det vore kanon tycker jag.
Har även en fråga ang kosten. Efter ett tag jag ätit LCHF tycker jag att jag blir lite illamående och ”förfettad” inombords. Då faller jag ofta tillbaka i gammalt alltså frosseri av kolisar. Har du något tips?

Lycka till i framtiden!

/Lotta

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 08:26

Föreläsning, inte omöjligt!
När det gäller LCHF så mår man illa så överäter man fett, prova att inte gå så hårt ut och glöm inte äta mycket fräscha grönsaker och bra råvaror av kött, fågel, fisk, skaldjur och ägg så det inte bara blir typ bacon, stekt ägg och majjo.

Svara
Karolin 27 oktober, 2011 - 07:33

Grattis och lycka till… Här är en till som kan tänka sig att önska en kostrådgivning i julklapp… Jag kör på så gott det går med min kost, men allt för ofta så spårar det ur om jag inte äter hemma och det jag har planerat… Lite mer kunskap om vad kosten faktiskt betyder för min kropp skulle sitta som en smäck… då får man nog in ett annat tänk… Sen hade det ju varit supertrevligt att träffa dig ”live”… Ha en underbar dag// Karolin

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 08:27

Du är så välkommen sen karolin! 🙂

Svara
Johanna 27 oktober, 2011 - 00:25

Lycka till!

Svara
Popprinsessan 26 oktober, 2011 - 21:41

Vad spännande att starta eget! Lycka till, det kommer säkert att gå jättebra med tanke på att du brinner för detta!
Inspirerad av dig köpte jag igår en bok av just Anna H och kommer att testa några recept redan till fredag då jag ska ha lite vänner över.
Hoppas att du har en trevlig kväll!

Svara
PernillaA 26 oktober, 2011 - 18:28

Måste erkänna att jag har flera bekanta och en del patienter som jag rekomenderat att gå in och läsa din hemsida. Ditt sunda tankesätt och sättet att skriva på om mat och hälsa är lätt att ta till sig och applicera i vardagen. Det är ju tillsammans som man ska förbättra för andra och då är du ett självklart val för mig. Kramar från en hälsofrämjande DSK:are

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 10:56

Du är för rar! <3 till dig Pernilla!!

Svara
jennyh 26 oktober, 2011 - 17:52

Oj nu är det bestämt länge sedan jag lämna ett avtryck här!
Vad spännande att komma igång med eget 🙂 En kurs i kost skulle nog jag behöva gå tror jag. Jag har jätte svårt att komma in i dem bra matvanorna igen 🙁
Men det är bara att fortsätta försöka 🙂

Svara
Anita 26 oktober, 2011 - 16:54

Vad spännande att följa dig! Är ju perfekt med start då, det är då snart ”bikinidags”. Jag är så glad när vi kom hem från USA förra fredagen, har jag inte gått upp något i vikt. Snyggt kontor du har. Milo är sååå gullig på det här kortet.

Vi har Bamse utlånad den här veckan oxå, till Martin. När han är där, väcker han inte Martin tidigt på morgonen. Det är bara här hemma Bamse väcker oss ca 5.30 – 6.30. 😉

Läste idag i gratistidningen om att det är sockret som ger <3 infarkt och inte fettet. 🙂

Svara
Catrin 26 oktober, 2011 - 16:14

Lycka till! Jag är övertygad om att det kommer att gå strålande för dig – du har allt som behövs och lite till! Intresse, kunskap, engagemang och inlevelseförmåga – alla dessa egenskaper kommer att göra ditt företag till en succé. Jag tycker det är så fantastiskt med människor som gått ner i vikt själva och sedan ägnar sig åt att hjälpa andra. Jag läste någonstans att de flesta traditionella dietister aldrig varit överviktiga själva och därför inte kan leva sig in i hur det är att pendla i vikt och kämpa mot ständigt sötsug. Därför fortsätter de förorda fettsnål och kolhydratrik mat och kallar det dålig karaktär när det inte funkar. Jag är övertygad om att lågkolhydratkost kommer att bli allt större i framtiden, men då krävs det förgrundsgestalter som dig som är ödmjuka och inser att man inte kan dra alla över en kam. Lc-kost har i vissa kretsar blivit stämplad som en extremkost förordad av rabiata fanatiker, men jag är övertygad om att personer som du och Anna Hallén kan ändra på det förhållandet – ni är levande reklampelare för hur bra man kan må på lc-kost. Lycka till med allt och jag ser fram emot att följa dig!

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 11:27

Intressant! Nä som fd överviktig så vet man ju allt om hur man tänker och mår! Tack för dina rara rader! KRAM!

Svara
Anna-Lena 26 oktober, 2011 - 15:58

Är perfekt för dig, det är jag helt övertygad om. Fint rum, skönt med ett eget ”kontor”.

Ha en skön dag, snart bär det av hem, blir en lugnt kväll, är fortfarande lite krasslig efter en LÅNG förkylning : (

Kramis

Svara
Åse 27 oktober, 2011 - 10:56

Krya på dig snart!!!

Svara
malin 26 oktober, 2011 - 15:41

Va fint rum, hade önskat att jag hade haft modet o starta eget för det jag brinner för.
Typ kostrådgivning o träning, men jag är helt enkelt för feg men man ska aldrig säga aldrig

Där kommer du att kunna göra mycket gott!
Milo är så söööööööt 🙂

Svara
Ann-Sofie 26 oktober, 2011 - 13:47

Vilken mysig arbetsplats du har, jag förstår att Milo gillar att hänga där:)

Svara
Pia 26 oktober, 2011 - 13:39

Hej
Har du något ungefärligt tidsperspektiv på när du kommer att börja? Ska bli jätteintressant att följa dig vidare!
/Pia

Svara
Åse 26 oktober, 2011 - 14:00

Jag hoppas vara igång innan början av nästa år!

Svara
Pia 26 oktober, 2011 - 14:16

Ok! Får se om det finns pengar kvar efter julklappsköpen…. 😉

Svara
Åse 26 oktober, 2011 - 14:26

Haha, ja eller så får du önska dig en kostrådgivning i julklapp 😉

Svara
Pernilla 26 oktober, 2011 - 12:57

Var köpte du den snygga club stolen??
Tack för en jätte bra blogg!

Svara
Åse 26 oktober, 2011 - 13:49

IKEA!! =) Tack!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.