Hej på er!
Fredagspeppen lyser med sin frånvaro här dessvärre men det ska bli skönt att få ha en lugn helg hemma och bara få rå om varandra.
Jag spenderar fortfarande dagarna mestadels i sängen, det blir inte många steg på stegräknaren.
Antibiotikan har gjort sitt så lunginflammationen (med tillhörande feber) har krypit tillbaka men jag hostar och snörvlar och energin och orken tar snabbt slut.
I morgon tänkte jag försöka ta mig ut och få lite frisk luft.
Just idag känns huvudet som det är fyllt med betong haha! Eller som om jag drack en flaska rött igår!
I wish, höll jag på att säga – jag hade älskat att känna smak eller doft!
Med lite assistans i köket lyckades jag få ihop en middag igår.
Jag har gjort det förr så jag vet att det är suuuuupergott men just igår skulle jag inte litat på mina smaklökar 😉
Att bräsera lövbiffsrullader tycker jag är ett MÅSTE! De blir möra, saftiga och inte hårda.
Man kan fylla med vad som helst men just den här fyllningen med mozzarella, salami, röd pesto och basilika älskar jag. Ett alternativ är att blanda pesto, strimlad mozzarella, basilika och strimlad salami och bred över hela lövbiffen istället för att som jag läggga det i mitten, det gör jag nog nästa gång!
Jag gratinerad sötpotatis till, ni ska få hela det receptet vid ett annat tillfälle, det är supergott!
Skriv ut
Lövbiffsrullader med mozzarella och röd pesto
Ingredienser
- 10–12 skivor lövbiff
- 3 st mozzarella
- 12 skivor salami
- 150 g röd pesto
- 1/2 kruka basilika
- salt, peppar
- smör att steka i
- tandpetare
- ca 1 liter vatten
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
- 3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk soja
Instruktioner
- Lägg lövbiffskivorna på skärbräda, salta och peppra något. Skär mozzarellan i skivor, sedan i strimlor. Fördela fyllningen på skivorna och vik in sidorna lite över fyllningen och rulla sedan ihop. Fäst kanten med tandpetare.
- Stek i smör i het panna så rulladerna får fin färg. Häll sedan på vatten och buljong så det knappt täcker och låt sjuda utan lock i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten om det behövs.
- Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i minst 10 minuter. Lägg rulladerna i pannan med såsen och servera.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
16 kommentarer
Du glömde att berätta vad man ska göra med salamin och peson. Jag får blanda peston i såsen. För övrigt jättegott!
Det syns på bilden med lövbiffen 🙂 där ligger salamin, sedan mozzarella, sedan pesto & basilika.
Bra det blev gott!
Jag tänkte göra det här till middag idag, hur grantinera du sötpotatisen?
Hej, det receptet ligger inte ute än. Men i stora drag så blandar jag bara skivad sötpotatis med parmesan, smör och örter och lägger i form.
Tack för svaret.
Helgens middagar blir från dina recept 😃.
Hej och jag hoppas du mår bättre nu. Inget roligt med lunginflammation hade det för några år sedan o sov i min fällbara fåtölj, hostade så när jag låg ner.
Undrar lite över sötpotatisen, om det är mycket kolhydrater i dem om man gämför dem med morötter eller palsternacka?
Är lite sugen på att pröva på att ungsbaka dem.
Tack, jag mår mycket bättre!
Sötpotatis innehåller lite mer digerbara kolhydrater som palsternacka men är en hälsosam ört med massor av vitaminer.
Tack, jag mår mycket bättre!
Sötpotatis innehåller lite mer digerbara kolhydrater än palsternacka men är en hälsosam ört med massor av vitaminer.
Mmm….ser gott ut! Med röd pesto menar du pesto på soltorkade tomater eller pesto på paprika?
Soltorkade tomater 🙂
Krya på dig fina du🌺Snällt av dig att tänka på att skriva recept när du är sjuk. Ta väl hand om dig själv nu kram kram🌺
Ha en fin fredag Monica! 💕
Hoppas du snart är på benen igen. Krya på dig. <3 <3 <3
Tack och Kram!
Vilken pesto använde du? /MIa
Det spelar ingen roll vilken du använder, röd pesto finns i olika märken, de funkar alla.