Skriv ut

Lövbiffsrullader med mozzarella och röd pesto

  • Författare: åse falkman freedrikson

Scale

Ingredienser

  • 1012 skivor lövbiff
  • 3 st mozzarella
  • 12 skivor salami
  • 150 g röd pesto
  • 1/2 kruka basilika
  • salt, peppar
  • smör att steka i
  • tandpetare
  • ca 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja

Instruktioner

  1. Lägg lövbiffskivorna på skärbräda, salta och peppra något. Skär mozzarellan i skivor, sedan i strimlor. Fördela fyllningen på skivorna och vik in sidorna lite över fyllningen och rulla sedan ihop. Fäst kanten med tandpetare.
  2. Stek i smör i het panna så rulladerna får fin färg. Häll sedan på vatten och buljong så det knappt täcker och låt sjuda utan lock i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten om det behövs.
  3. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i minst 10 minuter. Lägg rulladerna i pannan med såsen och servera.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4