Gomorron lördag!
Här kommer en riktigt härlig rätt soom passar vardag såväl som helg.
Jag pimpade min Bolognes med riven morot och även svarta bönor + kidneybönor. Så matigt och gott!
Har ni provat den här kryddan från Ica Selection? Älskar den!
Jag serverade Bönbolognesen med förvälld vitkål och tryffelpeccorino – yum!
Servera med valfritt tillbehör!
Bolognese med bönor
- Portioner: 4
Description
500 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 morötter, rivna
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
½-1 tsk chiliflakes och tex Cajun grillkrydda
1 lagerblad, krossad
2 dl röttt vin
2 msk tamarisoja
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i
2 dl avrunna konserverade bönor
Ingredienser
Fräs lök och vitlök i smör/olja. Lägg över i tjockbottnad gryta. Stek nötfärsen. Rör ner övriga ingredienser utom bönorna. Låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar. Stäng av plattan och skölj bönorna och rör ner en stund innan servering.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎