Bolognese med bönor

av Åse

Gomorron lördag!

Här kommer en riktigt härlig rätt soom passar vardag såväl som helg.
Jag pimpade min Bolognes med riven morot och även svarta bönor + kidneybönor. Så matigt och gott!
Har ni provat den här kryddan från Ica Selection? Älskar den!

Jag serverade Bönbolognesen med förvälld vitkål och tryffelpeccorino – yum!
Servera med valfritt tillbehör!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bolognese med bönor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

500 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 morötter, rivna
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
½-1 tsk chiliflakes och tex Cajun grillkrydda
1 lagerblad, krossad
2 dl röttt vin
2 msk tamarisoja
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i
2 dl avrunna konserverade bönor


Ingredienser

Fräs lök och vitlök i smör/olja. Lägg över i tjockbottnad gryta. Stek nötfärsen. Rör ner övriga ingredienser utom bönorna. Låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar. Stäng av plattan och skölj bönorna och rör ner en stund innan servering.


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.