Blåbärscheesecake i glas med crunchy granola

av Åse

I Ica Maxi bladet hittade jag ett sådant gott recept som jag bestämde mig för att modifiera om så att den blev sockerfri och spannmålsfri och såååå god den blev!
Som jag brukar skriva, ni bestämmer själva vilka sötningskällor ni använder (eller skiippa om ni mår bäst av det!)
I detta receptet har jag använt både Honung (Manuka) och Fiber Sirup till granolan och chiasylten (jag brukar blanda sötningskällor) och till cheesecakecremen har jag använt steviadroppar och sukrinmelis – steviadroppar och sukrinmelis finns även i många välsorterade Ica Maxis. Anledningen till att jag blandar sötninsgkällor beror på att uppnå rätt smak och rätt konsistens och jag väljer att söta med honung trots att det är socker, det är trots allt den sötningskällan våra kroppar använt sedan urminnes tider (innehåller 40% fruktos jämförelse med socker som innehåller 50% fruktos) – Jag äter sötsmakande desserter så sällan att då väljer jag helt enkelt det som smakar bäst men samtidigt får mig att må bra, det gör generellt inte raffinerat vitt socker.
Först ut var chiasylten med blåbär! Den svänger man ihop enkelt och behöver bara stå i kylskåpet ca 30 minuter innan man kan använda den.
Jag rekommenderar inte de stora odlade blåbären från ICA då jag tycker de har för lite färg- och smak.

012A9246
012A9248

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chiasylt med blåbär


Ingredienser

  • Drygt 2 msk chiafrön
  • 1 dl vatten
  • 3 dl blåbär
  • 2 krm ekologiskt vaniljpulver
  • 2 msk honung eller valfri sötning

Instruktioner

  1. Mixa blåbären med en stavmixer och blanda sedan ner övriga ingredienser. Häll upp i glasburk och ställ kallt i kylskåp.

Granolan finns sedan tidigare här på bloggen och den finns även i min bok Ät & Njut. Inför Ät & Njut moddade jag om receptet lite till det bättre anser jag, så det receptet kommer här.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crunchy Granola


Ingredienser

  • 2 dl grovhackad mandel
  • 2 dl grovhackade rostade hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk honung eller annan sirapsliknande sötning (T.ex. Fiber Syrup)

Instruktioner

  1. Blanda ihop allt och fördela på plåt. Rosta allt på 150 °C i ca 20-30 minuter.
  2. Rör några gånger under tiden. Förvara i tät burk.

Nutrition

  • Serving Size: 24

012A9273
Nu är det dags för cheesecakecremen och sedan är det bara att montera i glas.
Cheesecakecremen går att förbereda innan och vid servering monteras med granolan och bär.012A9253
012A9254

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cheesecakecreme i glas


Ingredienser

  • 200 gr. philadelphia naturell
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk sukrin melis (finmalen erythritol, dvs som florsocker)
  • några droppar steviadroppar
  • 1/2 citron, skalet
  • 1/2 dl chiasylt med blåbär

Instruktioner

  1. Vispa philadelphiaost, sukrin melis och grädde luftigt i ca 2 minuter med elvisp. Vänd ner citronskalet och sylten. Häll upp i fyra glas och servera med 2 msk granola per glas, blåbär och garnera gärna med citronmeliss.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Hoppas det smakar!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Lena 7 januari, 2017 - 14:03

Fantastiskt gott!! Trodde denna skulle vara god men den var bättre än så, så god att jag var tvungen att lämna en kommentar 🙂

Svara
Åse 7 januari, 2017 - 15:53

Vad roligt att höra Lena!

Svara
Anna 29 juli, 2016 - 10:49

Hej! Jag tycker det är toppen när du lägger ut recept!Det är så fina recept som finns i din samling

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.