Biffsallad på Entrecôte med hasselnötter och Café de Parissås

18 november, 2022
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år. Innehåller annonslänk

Jag har blivit lite hooked på att servera kött  så här.
Det ser trevligt ut och man kan ta så mycket man vill ha av det som ligger på tallriken. Det är dessutom enkelt att servera olika såser till så kan man välja =)
Jag hade egentligen tänkt servera min goda gorgonzolasås till den här (ÄLSKAR den!) men det blev Café de Parissås istället, också en favorit!

Till detta hade jag ugnsrostade grönsaker: Palsternacka, morot, rotselleri och rödbeta. Älskar!
Man kan självklart ha ugnsrostad potatis eller andra grönsaker!

På den här tallriken hade jag tre rejäla Entrecôte som jag saltade och pepprade ca 15 minuter innan, sedan stektes de i het panna i smör/olja ca 2 minuter på varje sida. Lät sedan vila i bakplåtspapper.

Man kan servera biffsalladen så här med såser bredvid eller drissla såsen över!

Favoritglasen såklart! HÄR hittar nid em

Älskar verkligen Café de Paris!

Till detta drack vi Casalforte Valpolicella Ripasso 2019 och detta vinet är inte obekant hemma hos oss!

Det är en fullblodsripasso för alla som uppskattar viner med kraft och pondus och har en purpurröd färg och en fyllig doft av mogna bär.
Vinet har mjuka tanniner, en viss kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, kryddnejlika, plommon, viol och vanilj.

Casalforte Ripassopassar till alla former av grillat kött, till örtiga lammkotletter, höstgrytor och andra kryddiga rätter.
Passar även till välmogna ostar och till en bra italiensk charkbricka.
Ett mycket trevligt och prisvärt allroundvin!

Druvorna till Casalforte Ripasso kommer från dalgångarna Mezzane, Marcellise och Tregnago/Illasi som ligger öster om Verona. Musten har fått jäsa med sina skal i temperaturkontrollerade ståltankar i 12 dagar. Under vintern hälls sedan vinet över skalresterna från produktionen av Casalforte Amarone. Därefter lagras det på slovenska ekfat under minst ett år.
Druvorna är i huvudsak corvina, corvinone och rondinella
Vinet har gjorts enligt Ganimede-metoden, som drar ut så mycket smak och färg som möjligt ur skalen.

Passade väldigt bra till vår rätt =)

ART NR 5352 | Casalforte Ripasso, 2019 | 750 ml | ALK 14% | 104 KR

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Finns i 384 butiker.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biffsallad på Entrecôte med hasselnötter och Café de Parissås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

3 stora skivor Entrecote (eller ryggbiff)
salt, peppar
smör + rapsolja att steka i

Ugnsrostade rotfrukter:
1 skalad rödbeta
1 skalad palsternacka
1 stor morot
1 liten bit skalad rotselleri
salt, peppar, olivolja
200 g småtomater

Till fatet: Ruccola och 2 dl rostade skalade hasselnötter

Bearnaise:
200 g smör
2 äggulor
1 schalottenlök grovt hackad
1 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger / sherryvinäger
4 vitpepparkorn
2 msk dragon, hackad
4 msk persilja, hackad
2 msk konjak

Café de Pariskryddning:
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk currypulver
1 tsk salvia, torkad
1 tsk körvel, torkad
1 tsk Santa Maria franska örter eller herbes de Provence
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk dijonsenap
1 tsk tomatpuré
1 tsk Worchestershire
2 tsk citron
Salt, peppar
2 msk färsk gräslök, finhackad
2 msk färsk persilja, hackad
2 msk färsk dragon, hackad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Blanda de skalade och skurna rotfrukterna med lite olivolja och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen och låt gå i ca 40 minuter tills rotfrukterna mjuknat. Efter halva tiden lägg tomaterna i formen. Rör någon gång och blanda.
Gör bearnaisen: Lägg hackad schalottenlök i en kastrull, häll på vatten och vinäger. Lägg ner vitpeppar, dragon, persilja och konjak. Reducera tills hälften är kvar ca 75 ml.
Häll reduktionen genom en sil och låt svalna.
Lägg äggulorna i en smal hög skål anpassad för stavmixer, häll reduktionen över.
Smält smöret på strax under medelvärme, när bottensatsen skiktats men smöret bubblar är det klart.
Sätt stavmixerhuvudet i botten på den höga skålen och börja mixa. Häll försiktigt på smöret men undvik bottensatsen, blir bearnausen för tjock kan man ta i lite bottensats.
Rör ner Café de Paris ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar och rör ner de färska kryddorna. Ta eventuellt i lite mer färska kryddor.
Salta och peppra köttet och låt vila i 15 minuter. Hetta upp en panna (gärna stål eller gjutjärn) och stek på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Ta upp och låt vila i bakplåtspapper ca 10 minuter innan köttet skärs upp.
Grovhacka hasselnötterna.
Montera: Ruccola och grönsaker i botten, köttet, hasselnötter och sedan såsen antingen på eller bredvid.


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Anna 18 november, 2022 - 19:54

Mums! Vart är vinglasen ifrån?☺️

Svara
Åse 18 november, 2022 - 20:20

Mina favoriter! HÄR hittar du dem <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.