Biffar i smakrik medelhavssås

4 december, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

Hej hej och trevlig lördag på er!

Snön här i helsingborg har tyvärr börjat töa bort – såååå himla tråkigt!
Har ni bestämt vad ni ska äta ikväll? Det har jag nämligen ett härligt julbord på Sillen & Makrillen! Uppdaterar er så klart =)
Men om ni inte vet vad ni ska äta så kommer här ett tips ❤️

Kalvfärsbiffar är ju så himla gott!
I går gjorde jag kalvstek, det ska ni så klart också få recept på!

Jag gjorde en vanlig grekisk sallad till (feta, svarta oliver, gurka, små runda tomater, röd & gul paprika) – vill man servera annats som tex rostad vitlökspotatis eller blomkål så kan jag tipsa om mitt recept HÄR

Till detta rekomemnderar jag Santa Helena Varietal Carménère, 2020 som säljs i en smidig 1 liters PET flaska!

Vinet är en chilenare och är fruktigt, fylligt och smakrikt i kombination av mörk frukt som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor. Ett mjukt vin med lena tanniner på Carmenère druvor!
Ett mycket trevligt vin som passar till mycket! Fågel, Buffé, Kött, Ost för att nämna några!

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det om det inte finns i fasta sortimentet (det finns i 225 butiker)
ART NR 5059 | Santa Helena Carménère | 1000 ML | Pris 79 kr | Alk 13%

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar i medelhavssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kalvfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
smör att steka i

Medelhavssås:
2 finhackade scharlottenlökar
smör att steka i
2 dl creme fraiche (gärna Creme Fraiche Gourmet Fetaost & Soltorkade Tomater)
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
1/2 dl strimlad färsk basilika
4 finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
japansk soja


Instruktioner

Bryn lök och vitlök i en klick smör i en stekpanna.
Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och rör ordentligt.
Forma färsen till biffar och stek i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Gör såsen:
Stek den finhackade schalottenlöken, häll i creme fraiche, grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. Låt puttra ihop i 5 minuter, servera sedan med biffarna.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

3 kommentarer

Ulla 10 april, 2022 - 18:02

Fantastiskt god middag! Blev lovord från maken att jag verkligen lagat till en ovanligt god middag. Ett gott rödvin till och veckans avslutning var fulländad. Receptet kan verkligen rekommenderas.

Svara
Åse 12 april, 2022 - 07:46

h men vad roligt att höra! Tack för feedback Ulla!

Svara
Emelie 7 december, 2021 - 21:47

Gjorde biffarna på fläskfärs och det blev jättegott! Gillade verkligen såsen!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.