Biff stroganoff på lövbiff

2 december, 2013

Biff stroganoff på lövbiff går så snabbt och blir ju så gott!
Så här gör jag min.
800 g lövbiff (innanlår)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong alt 1,5 msk kalvfond
4 tsk dijonsenap


4 dl creme fraiche eller smetana
salt, peppar, smör till stekning
ev. tamarisoja
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök i smör, lägg sedan över i gryta och. Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Lägg i kryddor och crème fraiche/smetana och låt allt småputtra i 5 minuter.
Till servering: Sallad, stekt blomkål, stekta champinjoner och skivad saltgurka
IMG_4914

 
IMG_4918

Trött och nöjd familj efteråt 😉


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Camilla 9 maj, 2021 - 18:10

Och den här lagade jag på Muurikkan igår kväll och mums som alltid, men jag hade mer dijon o tomatpuré i för vi gillar de smakerna. Gott gott o extra gott när man lagar på stekhällen tycker jag. Tack tack för inspo

Svara
Sara 29 augusti, 2016 - 17:44

Testade detta idag men skippade tomat purén och tillsatte champinjoner i grytan 🙂 Jösses va gott!

Svara
Elin 5 augusti, 2016 - 15:34

Mums!!

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 16:34

Ska prova detta idag. Stroganoff är så gott ju. Och det här sättet blir ju snabbare och smidigare. Toppen!
Hälsningar Elisabeth

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 19:45

Det blev super gott och så enkelt. Tack för receptet!

Svara
Åse 10 januari, 2016 - 19:46

Kul att höra!

Svara
Josefin 16 december, 2014 - 12:06

Katastrof!? Allt för mycket Dijonsenap, måste stå fel i receptet??

Svara
Åse 16 december, 2014 - 12:28

Ja det måste verkligen stå fel, 4 tsk låter mer rimligt! Ändrat! Sorry!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.