Biff stroganoff på lövbiff

2 december, 2013

Biff stroganoff på lövbiff går så snabbt och blir ju så gott!
Så här gör jag min.
800 g lövbiff (innanlår)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong alt 1,5 msk kalvfond
4 tsk dijonsenap


4 dl creme fraiche eller smetana
salt, peppar, smör till stekning
ev. tamarisoja
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök i smör, lägg sedan över i gryta och. Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Lägg i kryddor och crème fraiche/smetana och låt allt småputtra i 5 minuter.
Till servering: Sallad, stekt blomkål, stekta champinjoner och skivad saltgurka
IMG_4914

 
IMG_4918

Trött och nöjd familj efteråt 😉

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


7 kommentarer

Sara 29 augusti, 2016 - 17:44

Testade detta idag men skippade tomat purén och tillsatte champinjoner i grytan 🙂 Jösses va gott!

Svara
Elin 5 augusti, 2016 - 15:34

Mums!!

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 16:34

Ska prova detta idag. Stroganoff är så gott ju. Och det här sättet blir ju snabbare och smidigare. Toppen!
Hälsningar Elisabeth

Svara
Elisabeth 10 januari, 2016 - 19:45

Det blev super gott och så enkelt. Tack för receptet!

Svara
Åse 10 januari, 2016 - 19:46

Kul att höra!

Svara
Josefin 16 december, 2014 - 12:06

Katastrof!? Allt för mycket Dijonsenap, måste stå fel i receptet??

Svara
Åse 16 december, 2014 - 12:28

Ja det måste verkligen stå fel, 4 tsk låter mer rimligt! Ändrat! Sorry!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.