Hej vänner!
Så var det lördag igen, tänka sig!? 😅
Har ni något roligt inplanerat idag tro?
Vi ska ner till vännerna (två par) vi lärde känna i Cabo Roig i somras! Ska bli sååååå trevligt! Vi visste inte om det skulle bli av iom min operation i onsdags men jag mår bra och det blir ju en hemmatillställning så det känns bra ❤️ Vi sover i Lomma på B&B sedan.
Gillar ni ost – och chark?
För mig är det riktig latmansmat trots att det så klart är både bra och fancy mat och som passar att bjuda på när man har gäster så väl som en mysig fredagskväll med vännen / kärleken.
Det är ju något speciellt med plock tycker jag!
Jag gillar extra allt haha! Men det innebär ju inte (för mig i allafall) att man äter mer men man kan smaka lite av det man gillar bäst.
St Agur, Brie, Schweisisk bondost, Kaltbach, Havarti, Cheddar, Nocerallaoliver, cocktailkapris, rågkex, proteinkex, sötpotatischips, potatischips med preseccosmak, spanska mandlar (Marcona), ölkorv, tryffelsalami, lufttorkad skinka (Iberia Belotta), Bresaola, vindruvor, physalis, ugnsbakade fikon med chevre..
Säkert glömt hälften! 🤪
Köpte så söta bräder från Boska på Cervera!
Kronärtskockscreme – såååå gott! Mixar en burk marinerade hjärtan med lite olivolja (häller bort solrosoljan) och citronsaft + skal och 1 vitlöksklyfta. MUMMA!
Till detta drack vi veckans vin nämligen:
Massetti Chianti, 2020
Som är en världspremiär! Chianti på generös 1-liter flaska.
Det handlade just om Chianti i morse på Nyhetsmorgon, hur man kan få mycket bra chianti numer för litet pris och det kan man verkligen säga om Massetti! Inte bara flaskstorleken som är generös, även priset om 89:-
I Toscana odlas för området den typiska blå druvan Sangiovese. Druvan ger friska och strama viner med smak av körsbär, mandel, örter, kaffe och choklad bland annat – hur gott låter inte det?
Ja som ni förstår så är just Sangiovese en personlig favorit!
Massetti Chianti lagras på ekfat i 12 månader och har en doft av röda bär, plommon, fat och kryddor med lång eftersmak och välbalanserade tanniner.
Ett lagringsbart vin men går självklart att avnjutas direkt till vilt, smakrika kötträtter, pasta (gärna med tomatbas) och självfallet OST & CHARK!
Vinet kommer från den utmärkta årgången 2020, då hade de druvor som skördades en mycket hög kvalitet vilket resulterade i viner med djup färg och livfull doft och smak – Hur trevligt?
ART NR 5248201 | MASSETTI CHIANTI | 1000 ML | ALK 13% | 89 KR
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
19 kommentarer
Alltså vilken chark bricka! Tack för alla tips bästa Åse <3 Men får ta mig en sväng till Maxi i Hbg för det är där man hittar allt fint. Vi har såklart vår fina ostbutik här men ert Maxi är enormt 🙂 Och nu vet jag också var jag kan få tag på de där goda mandlarna :-).
Önskar er en fin helg!
Kramar från Rosa
Hej hej!
Trevlig blogg du har, går in här titt som tätt.👍🤗
Undrar var de snygga runda underläggen kommer ifrån?
Ha en fortsatt fin dag!🍁
Vad roligt att höra!
Oh jag kommer dessvärre inte ihåg märket 🙁 Står inget på dem heller 😔
Önskar en fin dag!
vilket fint mobilskal 🙂
Inte äkta! 😃 men det gör ju inget! Beställt från Etsy!
Ser fantastiskt gott ut. Var har du köpt de runda träbrickorna? Såg några liknande på Rusta men dina är förmodligen inte köpta där va? Dina ser gedignare ut. Så härligt att du mår bra efter operationen, förstår att det känns som en lättnad nu när allt är över. Önskar dig en fin ny vecka.
De är länkade i inlägget! 🥰
Amen hur kunde jag missa det??? Måste fokuserat på beskrivningen av ostsorterna! 🙈🙈🙈 Tack!
Haha! Även solen har sina fläckar 🤪
Älskar charkbrickor, tycker dock det är lite svårt att beräkna o blir gärna för mycket. Något tips där?!
Har ingen taktik 😅det blir ju alltid över men det lägger vi i förvaringslådor och äter, ikväll blev det tex ost och charkrester.
Rester är bland det bästa jag vet! Och hos oss finns alltid en låda, snarare två, med lite chark och ost. Ett måste, enligt mig!
Vilket märke är det på de spanska mandlarna?
Har letat efter dem men hittar inte i butik.
Med vänlig hälsning
Jeanette
De finns nog bara lokalt här på vårt Ica maxi
Heter det Marcona mandlar?
Marcona japps!
Älskar ost och chark! Brukar bli lite blandat sånt nån/några dagar per vecka. Har äntligen, efter 25 år, lyckats få maken att åtminstone smaka ost. Enda osten han fått i sig tidigare är den på burgaren och nersmält i såser..
En lugn, soft lördag här, som mest sovits bort, tyvärr.. Ungdomar på vift igår, och då sover mamman lätt och oroligt, vilket yttrar sig i huvudvärk/migrän dagen efter.. Jaja, ny dag imorgon!
Önskar er en trevlig lördagkväll i goda vänners sällskap!
Kram ❤️
Haha! Förlåt 😅
Men oj då har har en hel värld framför sig ju!!
Usch vet PRECIIIIS – åh vad man sover illa. Vad tråkigt att du får migrän etc ♥️ Kram!
Jag veeet… Han har ju missat sååå mycket gott! Numera äter han små – SMÅ!!! – mängder Brie, Taleggio och Champagnecheddar. Och helst med nåt kex och en klick marmelad.