BÄSTA ost- och charkbrickorna

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej vänner!

Så var det lördag igen, tänka sig!? 😅
Har ni något roligt inplanerat idag tro?
Vi ska ner till vännerna (två par) vi lärde känna i Cabo Roig i somras! Ska bli sååååå trevligt! Vi visste inte om det skulle bli av iom min operation i onsdags men jag mår bra och det blir ju en hemmatillställning så det känns bra ❤️ Vi sover i Lomma på B&B sedan.
Gillar ni ost – och chark?
För mig är det riktig latmansmat trots att det så klart är både bra och fancy mat och som passar att bjuda på när man har gäster så väl som en mysig fredagskväll med vännen / kärleken.
Det är ju något speciellt med plock tycker jag!

Jag gillar extra allt haha! Men det innebär ju inte (för mig i allafall) att man äter mer men man kan smaka lite av det man gillar bäst.

St Agur, Brie, Schweisisk bondost, Kaltbach, Havarti, Cheddar, Nocerallaoliver, cocktailkapris, rågkex, proteinkex, sötpotatischips, potatischips med preseccosmak, spanska mandlar (Marcona), ölkorv, tryffelsalami, lufttorkad skinka (Iberia Belotta), Bresaola, vindruvor, physalis, ugnsbakade fikon med chevre..

Säkert glömt hälften! 🤪

Köpte så söta bräder från Boska på Cervera!

Kronärtskockscreme – såååå gott! Mixar en burk marinerade hjärtan med lite olivolja (häller bort solrosoljan) och citronsaft + skal och 1 vitlöksklyfta. MUMMA!

Till detta drack vi veckans vin nämligen:

Massetti Chianti, 2020

Som är en världspremiär!  Chianti på generös 1-liter flaska.

Det handlade just om Chianti i morse på Nyhetsmorgon, hur man kan få mycket bra chianti numer för litet pris och det kan man verkligen säga om Massetti! Inte bara flaskstorleken som är generös, även priset om 89:-

I Toscana odlas för området den typiska blå druvan Sangiovese.  Druvan ger friska och strama viner med smak av körsbär, mandel, örter, kaffe och choklad bland annat – hur gott låter inte det?
Ja som ni förstår så är just Sangiovese en personlig favorit!

Massetti Chianti lagras på ekfat i 12 månader och har en doft av röda bär, plommon, fat och kryddor med lång eftersmak och välbalanserade tanniner.
Ett lagringsbart vin men går självklart att avnjutas direkt till vilt, smakrika kötträtter, pasta (gärna med tomatbas) och självfallet OST & CHARK!

Vinet kommer från den utmärkta årgången 2020, då hade de druvor som skördades en mycket hög kvalitet vilket resulterade i viner med djup färg och livfull doft och smak – Hur trevligt?

ART NR 5248201 | MASSETTI CHIANTI | 1000 ML | ALK 13% | 89 KR

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Rosa Woltersdorf 30 oktober, 2021 - 07:55

Alltså vilken chark bricka! Tack för alla tips bästa Åse <3 Men får ta mig en sväng till Maxi i Hbg för det är där man hittar allt fint. Vi har såklart vår fina ostbutik här men ert Maxi är enormt 🙂 Och nu vet jag också var jag kan få tag på de där goda mandlarna :-).

Önskar er en fin helg!
Kramar från Rosa

Svara
Camilla Scott 26 oktober, 2021 - 10:45

Hej hej!
Trevlig blogg du har, går in här titt som tätt.👍🤗
Undrar var de snygga runda underläggen kommer ifrån?

Ha en fortsatt fin dag!🍁

Svara
Åse 26 oktober, 2021 - 12:04

Vad roligt att höra!
Oh jag kommer dessvärre inte ihåg märket 🙁 Står inget på dem heller 😔

Önskar en fin dag!

Svara
lanja almlöf 25 oktober, 2021 - 18:42

vilket fint mobilskal 🙂

Svara
Åse 25 oktober, 2021 - 18:49

Inte äkta! 😃 men det gör ju inget! Beställt från Etsy!

Svara
Malin 24 oktober, 2021 - 21:50

Ser fantastiskt gott ut. Var har du köpt de runda träbrickorna? Såg några liknande på Rusta men dina är förmodligen inte köpta där va? Dina ser gedignare ut. Så härligt att du mår bra efter operationen, förstår att det känns som en lättnad nu när allt är över. Önskar dig en fin ny vecka.

Svara
Åse 25 oktober, 2021 - 14:02

De är länkade i inlägget! 🥰

Svara
Malin 25 oktober, 2021 - 22:47

Amen hur kunde jag missa det??? Måste fokuserat på beskrivningen av ostsorterna! 🙈🙈🙈 Tack!

Svara
Åse 26 oktober, 2021 - 12:04

Haha! Även solen har sina fläckar 🤪

Svara
MammaM 24 oktober, 2021 - 19:13

Älskar charkbrickor, tycker dock det är lite svårt att beräkna o blir gärna för mycket. Något tips där?!

Svara
Åse 24 oktober, 2021 - 19:34

Har ingen taktik 😅det blir ju alltid över men det lägger vi i förvaringslådor och äter, ikväll blev det tex ost och charkrester.

Svara
ÅsaS 25 oktober, 2021 - 17:37

Rester är bland det bästa jag vet! Och hos oss finns alltid en låda, snarare två, med lite chark och ost. Ett måste, enligt mig!

Svara
Jeanette 23 oktober, 2021 - 20:31

Vilket märke är det på de spanska mandlarna?
Har letat efter dem men hittar inte i butik.
Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 24 oktober, 2021 - 09:54

De finns nog bara lokalt här på vårt Ica maxi

Svara
Jeanette 25 oktober, 2021 - 12:53

Heter det Marcona mandlar?

Svara
Åse 25 oktober, 2021 - 12:55

Marcona japps!

Svara
ÅsaS 23 oktober, 2021 - 16:22

Älskar ost och chark! Brukar bli lite blandat sånt nån/några dagar per vecka. Har äntligen, efter 25 år, lyckats få maken att åtminstone smaka ost. Enda osten han fått i sig tidigare är den på burgaren och nersmält i såser..
En lugn, soft lördag här, som mest sovits bort, tyvärr.. Ungdomar på vift igår, och då sover mamman lätt och oroligt, vilket yttrar sig i huvudvärk/migrän dagen efter.. Jaja, ny dag imorgon!
Önskar er en trevlig lördagkväll i goda vänners sällskap!
Kram ❤️

Svara
Åse 23 oktober, 2021 - 17:15

Haha! Förlåt 😅
Men oj då har har en hel värld framför sig ju!!

Usch vet PRECIIIIS – åh vad man sover illa. Vad tråkigt att du får migrän etc ♥️ Kram!

Svara
ÅsaS 24 oktober, 2021 - 19:08

Jag veeet… Han har ju missat sååå mycket gott! Numera äter han små – SMÅ!!! – mängder Brie, Taleggio och Champagnecheddar. Och helst med nåt kex och en klick marmelad.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.