Hej på er och Glad Torsdag!
Hemma hos oss blir det Ärtsoppa och Pannkakor ikväll när våra vänner Marie & Johan kommer – MUMS!
Givetvis lite varm punch till det!
Bakad potatis är ju SÅ gott men jag äter det otroligt sällan tyvärr! Äter man inte potatis kan man tex servera dem i en avokado! ta bort kärnan och fyll med skagenröran..
Jag hade räkor i frysen från vår beställning hos Vasafiskerian. Deras vardagslåda innehåller superfina XXL räkor!
Kalix Löjrom är ju en delikatess som är trevlig att ha i frysen. Om man använder det lite då och då så håller det länge!
(Håller i frysen upp till 1 år)
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2024/12/lojrom-2.jpg)
Sååååå gott! Här kommer mitt recept på Skagen!
Print![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2024/12/bakadpotatis_skagen-6-1-1-150x150.jpg)
Bakad potatis med Skagenröra
- Yield: 2
Ingredients
• 2 bakpotatisar
• 300 g skalade räkor
• 1 dl creme fraiche eller gräddfil
• 1 dl majonäs
• 1 rödlök
• 2 msk hackad dill
• Salt & peppar
• lite cayennepeppar
• 1/2 msk citronsaft
• ca 20 g löjrom eller annan rom
Instructions
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka dem sedan i ugnen mellan 45-60 minuter beroende på storlek.
Finhacka rödlöken.
Blanda ihop creme fraiche, majonär, rödlök och dill. Vänd sedan i räkorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
När potatisarna är färdigbakade och mjuka. Skär ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet. Fyll med skagenröran. Toppa med färsk dill och lite rom.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
![TrendRehab](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2025/01/banner56kilo.jpg)