Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bakad potatis med Skagenröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 2

Ingredients

• 2 bakpotatisar
• 300 g skalade räkor
• 1 dl creme fraiche eller gräddfil
• 1 dl majonäs
• 1 rödlök
• 2 msk hackad dill
• Salt & peppar
• lite cayennepeppar
• 1/2 msk citronsaft
• ca 20 g löjrom eller annan rom


Instructions

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka dem sedan i ugnen mellan 45-60 minuter beroende på storlek.
Finhacka rödlöken.
Blanda ihop creme fraiche, majonär, rödlök och dill. Vänd sedan i räkorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
När potatisarna är färdigbakade och mjuka. Skär ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet. Fyll med skagenröran. Toppa med färsk dill och lite rom.