Baka med LCHF

23 januari, 2012

God Morgon hela gänget! Har ni haft en bra helg!? Det har jag! Luuuuuugnt och sköööööönt och som sagt Pia, min väninna från Gbg kom i fredags. Vi hade fredagsmys med Pizza och Chokladmousse! Pia äter också LCHF.
Tyvärr åkte hon hem redan i lördags fm eftersom snöovädret var på väg ner.


Vackra, goa Pia!

 


Snööööööö igår!!

I går vaknade jag med förkylning! Blir gaaaaalen! Bara för att jag hade planerat in exakta träningstider och dagar och för att jag har massor av jobb denna veckan, måste bla fila på föredraget till Oslo och jag vill allra helst bara soooooova nu. Är totalt tjock i hela huvudet. När jag är förkyld så är tröttheten det värsta, jag blir totaldränerad på energi!
I går var vi på IKEA och strosade, köpte hylla till mitt kontor och tog middagen där också. Kycklingfilé med bearnaise och grönsaker (bytte ut pommes). Man får väääääärldens största beaklick på IKEA, tror det är 1 dl! Ha! Apropå att äta ute och att vara social med LCHF kan ni läsa här på Kostrådgivarna.se, dagens inlägg har jag skrivit. Inget nytt för er antagligen – ni vet att jag tycker att det är enkelt att leva med LCHF.

I högermenyn har jag lagt till ”Ögonblick” det är lite instagram foton jag tar under dagarna, bilder är ju alltid kul, eller hur!?
I går skulle vi handlat lite nytt till småtjejerna men dagen försvann i ett nafs, min femåring vill ha en heldräkt (”onepiece”) och till min glädje såg jag att Campadre hade kampanj på Kåmfy! Så *klick klick* till både henne och 14-åringen.

I veckan kom ett recensions ex av Mariann Anderssons nya ”Baka med LCHF” – en vacker bakbok för oss som vill leva utan socker!
Den är full av smarrigheter och kommer nog förenkla livet för många som vill fortsätta att vara sociala, äta bakverk då och då och ändå äta hälsosamt.

Vad tycker jag om LCHF och bakverk? Ni vet att jag är för en individanpassad LCHF. LCHF är inte bara kött och bea. För en del är det men för många är det det inte. LCHF måste få rymma många av oss! Så länge vi är ärliga mot oss själva och inte försöker att ersätta ett liv med dåliga vanor, dvs sötsaker varje dag med ett LCHF liv med LCHf sötsaker varje dag. För många ligger nyckeln att lära sig att äta riktig mat, 1 del protein, 1 del fettkälla, 1 del grönsaker, 2-3 gånger per dag.

Men vi får inte glömma att LCHF även ska inbegripa friska människor, normalviktiga människor, människor som äter LCHF för hälsans skull – för dessa är LCHF bakverk och LCHF efterätter toppen!


Även om du viktminskar kan du då och då äta LCHF bakverk, men se det som LYX, något utanför din viktminskningskost – även om sammansättningen är bra i LCHF bakverket. För så fort det smakar lite sött, eller påminner om sötsaker så kan det trigga till överätning. Men DU får göra det valet, med öppna ögon. Ät vad just DU klarar av.
Jag tycker i allafall att det är en jättefin bok och jag kommer säkerligen baka en hel från den! Till kalas, när vi har gäster eller som lördagsgott!

Hoppas dagen blir bra för er! Det är något visst med måndagar eller hur!?

24 kommentarer
0

24 kommentarer

Sara ~ Mamma till Yrla och Noel 24 januari, 2012 - 11:15

Hej kära Åse, ja blir bara mer å mer ”kär” i din blogg 🙂 vi äter oftast LCHF men ibland då pengar tryter å orken att laga 2 olika inte finns där så blir fusk. Ja tänkte har du några bra tips på ”snabb” mat man kan göra hemma? å sen om de finns nån sån bok vart man i så fall kan hitta den, sen en till fråga, vart kan ja hitta denna bakbok? ha en underbar måndag! MVH Sara

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 10:26

haha vad roligt att du är kär i min blogg 😉
Vilken Bok menar du?? Marianns bakbok? Den kan du köpa via länken.

Svara
Viktoria 24 januari, 2012 - 08:22

Hej! Jag undrar om man kan använda cocosfett från vanlig affär som man har till ischoklad när man gör plättarna eller vad är skillnaden ed det som finns på lchf butiken? Kanske dum fråga….

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:22

Hej! Nej det kan du inte, kokosfettet från Unilever (det silvriga paketet) är ett härdat (processat) fett som är allt annat än nyttigt. Däremot säljer många välsorterade livsmedelsaffärer Kung Markattas ekologiska kokosfett, fråga efter det!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 23 januari, 2012 - 21:13

Jag försöker verkligen tycka om måndagar men det är svårt. Jag tycker inte om att stressa iväg på morgonen och ofta ha sovit lite för lite eftersom jag inte kommer i säng i tid på söndagkvällen.
Krya på dig! Passa på att sova, även om du borde jobba så är det nog bra för kroppen att vila.
Hoppas du recenserar dina provbakningar ur boken.

Svara
ÅsaS 23 januari, 2012 - 16:04

Måndagar är bra dagar! Ny vecka, nya möjligheter och förväntningar. Och så det bästa av allt – tisdag imorgon vilket innebär LEDIG DAG för mig. Då vill jag bara ta det lugnt på morgonen, pyssla och dona lite hemma och sen ev lite shopping eller annat nöje innan jag och Cissi (11-åringen) åker till stallet och myser med hästarna.

Kram och ha en skön vecka, trots förkylningseländet!
ÅsaS

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.