13,2K
Oboy gör jag på mandelmjölk och kung markattas kako + stevia – smarrigt!
I går BORDE jag jobbat hela dagen men mamma kom förbi och sedan även syrran med småtöserna och sedan var det helt enkelt för sent! Men lika glad är jag för det – jag behövde lite familjegos ❤️
Eden & Adele – hela 5 månader nu!
Vi drack ett sådant gott Chianti i Stockholm, men det var ett beställningsvin så Daniel köpte ett snarlikt. Riktigt gott!
Tycker att mitt nya vinställ i mässing är snyggt! Har varit på jakt efter ett länge.
Finns HÄR
Till middag gjorde jag baconlindade tomatjärpar. Så himla gott! Mina persiljejärpar är också goda.
Såsen jag gjorde är denna men jag hade Jack Daniels istället för Cognac. MUMS!
Riktigt gott blev det!
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till som potatis, rotselleri och morötter så är det något för alla! Print
Hej på er!
Hoppas ni haft en skön helg hittills! Jag har precis fått i mig brunch så nu ska jag koncentrera mig på jobb – jag har både en föreläsning att fila på och så ska ju recepten till nya boken skrivas.
Oboy gör jag på mandelmjölk och kung markattas kako + stevia – smarrigt!
I går BORDE jag jobbat hela dagen men mamma kom förbi och sedan även syrran med småtöserna och sedan var det helt enkelt för sent! Men lika glad är jag för det – jag behövde lite familjegos ❤️
Eden & Adele – hela 5 månader nu!
Vi drack ett sådant gott Chianti i Stockholm, men det var ett beställningsvin så Daniel köpte ett snarlikt. Riktigt gott!
Tycker att mitt nya vinställ i mässing är snyggt! Har varit på jakt efter ett länge.
Finns HÄR
Till middag gjorde jag baconlindade tomatjärpar. Så himla gott! Mina persiljejärpar är också goda.
Såsen jag gjorde är denna men jag hade Jack Daniels istället för Cognac. MUMS!
Riktigt gott blev det!
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till som potatis, rotselleri och morötter så är det något för alla! Print
Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås
Ingredients
- 1 kg nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 3 msk kalvfond
- 1 msk soja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 8 finhackade soltorkade tomater
- 1 gul riven lök
- 3 paket bacon
Sås
- 1/2 gul lök
- 5 champinjoner
- smör
- 5 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 1/ 2 dl jack daniels
- 2 msk kalvfond
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1 kruka klippt timjan
- 1 tsk svartpeppar
- 1 krm salt
Instructions
- Sätt ugnen på 250 gr.
- Finhacka lök och soltorkade tomater. Jag kör det i min matberedare.
- Blanda alla ingredienserna till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
- Stek i ugn i ca 15 minuter tills baconet fått färg.
- Finhacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar, stek i smör.
- Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen igen och stek i 15 minuter till.
- Servera med valfritt tillbehör.
Nutrition
- Serving Size: 8
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
14 kommentarer
Riktigt gott va det! Hela familjen älskade det. Undrar bara, kan man frysa in resterna?
Det ska du kunna göra! =)
Satte detta recept i händerna på min 21 åriga dotter igår. Skulle själv lagat det dagen innan men pga tidsbrist blev det förskjutet en dag och det var dottern istället för jag som fick fixa. Hon klarade det galant och det blev så gott. Kul med nya recept och lyx att komma hem och maten var klar. Hon serverade ugnsrostad potatis till och det var superbt.
Tack för ett kanonrecept!
Kram Pia
Roligt att höra! Låter supergott! =) Duktig tjej!
Hej Åse. Låter supergott, måste vi testa! Undrar också hur det gick med ditt nya frallerecept? Kram
Åse, jag dricker också varmt choklad enligt samma recept som du. Prova att tillsätta lite chili och ingefära (flakes och pulver går bra) – härligt termogent och uppiggande!
Kram!
Så bra recept! Gick hem hos alla i familjen!
Kul att höra! =)
Har förresten beställt 2 av dina senaste böcker nu som jag väntar på:-)) vad är det för skillnad på dina böcker innehållsmässigt?
De är inriktade på lite olika saker men kontentan är samma och alla recept är alltid lågkolhydrat, glutenfria och utan raffinerat socker 🙂
Var hittar man dina böcker?
På adlibris/bokus – de som säljs. https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=%C5se%20Falkman%20Fredrikson
Jag har två böcker som inte säljs längre.
När du skriver soja i dina recept, vad använder du för sort? Och använder du alltid samma sort till allt?
Mvh Eva
Jag använder främst Tamarisoja som r en fermenterad japansk soja.