Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 8 finhackade soltorkade tomater
  • 1 gul riven lök
  • 3 paket bacon

Sås

  • 1/2 gul lök
  • 5 champinjoner
  • smör
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/ 2 dl jack daniels
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • 1 kruka klippt timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 gr.
  2. Finhacka lök och soltorkade tomater. Jag kör det i min matberedare.
  3. Blanda alla ingredienserna till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
  4. Stek i ugn i ca 15 minuter tills baconet fått färg.
  5. Finhacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar, stek i smör.
  6. Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen igen och stek i 15 minuter till.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 8