Att sova som en astronaut i Outlast

12 april, 2018

Det är så kul att kunna tipsa er om bra produkter!
Kommer ni ihåg detta inlägget? Om hur jag efter år av smärta i rygg blev mycket bättre med kollagen, ny säng och ny kudde? Det är nu ett år sedan jag postade det inlägget och Värnamo of Sweden blev glad över att så många fick upp ögonen för deras produkter så vi inledde ett samarbete.
För ett tag sedan fick jag frågan om jag ville prova deras nya serie.
Outlast® är en serie högteknologiska produkter som från början utvecklade av NASA. Produkterna ser till att hålla en jämn och behaglig temperatur i sängmiljön.

Låter för bra för att vara sant, eller hur!?
Men det fungerar!

När jag först fick hem produkterna: Ett fibertäcke, ett madrasskydd och ett örngott till min Anemone XL kudde som jag skrev i inlägget jag länkar ovan så var jag lite skeptisk. Hur kan ett tyg reglera kroppstemperaturen?

Vi vet alla hur vi växlar mellan att vara för varm och för kall under natten, detta på grund av de olika cyklerna i sömnen.
Jag är själv sådan som ömson sparkar sv mig täcket och ömsom drar på mig det. Det är just därför Outlast produkterna är bra, de absorberar överskottstemperatur, lagrar det och återger det sedan när det behövs under natten. Denna filmen förklarar det bra: HÄR kan ni se den.

I produktbeskrivningen stod det att det kan ta några dagar att aklimatisera sig till tyget och det stämde faktiskt! Första nätterna var jag mest kallsvettig och det kändes kallt att lägga sig men efter ett par dagar så upplevde jag hur jag var jämnt varm under natten och sällan sparkade av mig täcket!
Täcket hittar ni HÄR

Öngottet med Outlast tyget är svalt och känns skönt mot huden! ÄLSKAR det! HÄR hittar ni det.

Här ser ni Outlast tyget i detalj, ser ut som typ honungsmönster?

Madrasskyddet (finns HÄR) är mjukt och gosigt att ligga på! Inte bara funktionellt alltså utan väldigt bekvämt. Genom att ha både täcke och madrasskydd så får man en Cocoon-effekt och då fungerar Outlast produkterna bäst!

Vad jag tycker?
Jag sover som en prinsessa! Så himla nöjd och kan varmt rekommendera er att investera i dessa om ni liksom jag sover lite oroligt pga temperaturväxlingar eller om ni har en partner som gör det.

Givetvis beror god sömn inte enbart på en bra säng, madrass eller bra täcke & kudde!

Här är mina sömntips som jag själv lever efter och gör.

  • Ha det svalt i sovrummet
  • Ligg inte med padda eller mobil i sängen, det stör ofta insomningen
  • Vaknar du på natten, titta aldrig på mobilen eller klockan.
  • Undvik mat, kaffe och alkohol upp till tre timmar innan läggdags
  • Om du vaknar av surrande tankar och funderingar på saker som ska göras, djupandas med näsan (långt ner i magen) och räkna ner från 100. Djupandningen är ångestdämpande
  • Vaknar du på natten, lägg dig på spikmattan. Du får en endorfinrusch som är avstressande och ångestdämpande

6 kommentarer

Jeanette Johansson 14 april, 2018 - 15:06

Är det någon rabatt kon till detta mvh Jeanette

Svara
Åse - 56kilo 14 april, 2018 - 15:57

Nej tyvärr!

Svara
ÅsaS 12 april, 2018 - 12:58

Jag som till vardags är en fryslort är så gott som alltid varm nattetid, så detta vore ju perfekt för mig.
Men förtydliga gärna för mig – täcket är ett täcke som jag ska ha vanligt påslakan på? Eller försvinner effekten då? Och örngottet är ett ”vanligt” örngott som du sover på?
Köpte XL-kudde när du rekommenderade de för ett år sen, och jaaaa!!! Bästa kudden ever! Sover bättre, blivit mycket bättre i rygg och axlar och vaknar nästan alltid utvilad. Köpte senare en kudde till maken, och han har blivit av med sina ryggproblem. 👍🏼Tusen tack för tipset!
Kram!

Svara
Åse - 56kilo 12 april, 2018 - 17:36

Yeeeees! Täcket består av Outlast tyg på ena sidan, den har du neråt mot kroppen (och vanliga påslakan på!) örngottet består av outlast tyg på båda sidor. Madrasskyddet har outlast tyg på ena sidan, den du sover på (vanligt påslakan ovanpå)

Kul ni också gillar Anemone XL! Kraaaaam

Svara
ÅsaS 12 april, 2018 - 19:04

Tusen tack för den infon. Då blir det ett klick på köpknappen så att denna kvinna kan få sova så gott som hon förtjänar. 😉

Svara
Åse - 56kilo 12 april, 2018 - 19:06

Hoppas du gillar Åsa! Glöm INTE örngottet den är så skön till Anemone!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.