Mindre smärta i rygg!

av Åse

Som ni vet så har jag haft problem med min ländrygg ända sedan jag väntade Noel och jag går regelbundet till kiropraktor för att jag har ont i musklerna i sätet, får låsningar etc.
Kroniskt ont, har jag vant mig vid.
Genom träning- speciellt för att stärka magen och genom att stretcha etc så har jag blivit bättre men inte smärtfri.
När jag hade så ont att jag vaknade varje gång jag skulle vända mig i sängen om natten så köpte vi nya sängar.
Jag blev mycket bättre!
Min kiropraktor Katja tipsade även om att byta kuddar och hon rekomemnderade specifikt den HÄR kudden från Värnamo of Sweden i storlek XL (1600 g)
Alltså WOW! Det är den i särklass skönaste och bästa kudden EVER! Den hjälpte min rygg ännu mer och jag sover numera som ett barn om natten! Att vakna och få gosa ner hela ansiktet och överkroppen i den här kudden är magiskt! Jag har även köpt en till Daniel och så har vi en extra i sängen när man behöver komma upp i sittande ställning. Jag är besatt av min kudde!
Googlar man hittar man många kiropraktorer som rekommenderar kudden och smånga som blivit av med migrän, nack- och ryggvärk med den!
Här, här och här är några artiklar!
(jag har ingen ekonomisk kompensation av att rekommendera kudden)


Men något hände i december – jag började inta Kollagen! Jag vet ju att kollagen är bra för ledbesvär och för atros och att det även är magiskt för hud, hår och naglar gör ju inte ont 😉
Först började jag med Collagen Plus (adlink) men numera använder jag Jabushe Collagen (adlink) som jag tycker är enklare att få i mig då det kan blandas i alla vätskor eftersom det inte innehåller sötningsmedel och har bra en svag arom av citron.
Jag gillar att den även innehåller vitamin A, vitamin C, Zink och Biotin!
Genacol (adlink) är också grymt bra!


För någon vecka sedan insåg jag att jag inte bokat en ny tid hos min kiropraktor på jättelänge och så slog det mig! Jag var så mycket rörligare i ryggen och det högg inte längre varenda gång jag böjde mig för att plocka upp något och stelheten och de ömmande musklerna var ett minne blott! OTROLIGT!
Jag är övertygad om att det beror på Kollagenet och tänkte, jag måste tipsa er! Googla Kollagen (gelatin) och ryggvärk (eller annan värkproblematik) så hittar ni många som vittnar hur bra de blivit!
Jag kommer då inte sluta inta kollagen och definitivt inte byta bort min älskade kudde 😉
Happy Me!
❤️

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

59 kommentarer

Bodystore 20% - Passa på! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 november, 2017 - 12:58

[…] Collacen är magiskt bra! Collagen är inte bara bra för hud och hår utan för leder och jag blev märkbart bättre med värk i min rygg efter jag började med collagen! Jag använder själv […]

Svara
Anna 10 oktober, 2017 - 09:16

Hej! Har köpt kudden efter att ha läst så mkt gott om den. Har problem med nacken och vill ge kudden ett försök. Men jag undrar om inte du kan lägga ut bild på hur du använder den…har testat min kudde men tycker jag sjunker ner i den ( den ger inte mkt stöd om man jämför med tex wellpur kuddar)

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 11:06

Hej! Det är ju en stor mjuk kudde och att du sjunker ner i den är inget konstigt. Se till så att du ligger med axlarna också på den.

Svara
Lupin Ulltäcke för skönare sömn! - 56kilo - De godaste Hälso- och LCHF recepten! 1 juni, 2017 - 09:00

[…] mars så gjorde jag ett inlägg om hur jag blivit bättre i ryggen och jag tipsade om Värnamo of Swedens stora Anemone kudde som […]

Svara
Tina 23 maj, 2017 - 00:47

Köpte en Värnamo kudde men hur ska man ligga på den? Det blir ju jättehögt för huvudet och nacken hamnar i en konstig vinkel…

Svara
Åse 23 maj, 2017 - 09:57

Hej! Eftersom den är större så kan det ta ett tag innan man hittar sitt sätt att sova på den men skönast är om man vilar med axlar och huvud på den, är man sidosovare är den verkligen perfekt!

Svara
Kvinnan bakom storbloggen 56kilo - Varnamo of Sweden blogg 15 maj, 2017 - 05:44

[…] kudden, Anemon XL. Det gjorde jag och tyckte den fungerade jättebra. Åse skrev ett blogginlägg, Mindre smärta i rygg. Det var ett inlägg som gav eko in på Varnamo of Swedens hemsida. Men det var helt spontant från […]

Svara
Caroline 9 april, 2017 - 12:15

Hej Åse!
Även jag lider av smärta i ländryggen. (Förmodligen svaga muskler både i mage och rygg). Jag är dock vegetarian så jag kan inte inta vanligt gelatin. Du har möjligtvis inte hört talas om det finns något vegetariskt collagen på marknaden som skulle kunna göra samma verkan som ”vanligt” gelatin.
Tack 🙂
Kram!

Svara
Åse 9 april, 2017 - 12:26

Hade marint collagen fungerat eller det är också uteslutet?

Svara
Caroline 16 maj, 2017 - 05:05

Hej förlåt jag har inte sett att du svarat… :-/ men tack!!
Marint collagen borde funka kan jag tänka eftersom jag äter fisk och skaldjur. Menar du att det finns? 😀 Hade ju varit super om man kunde hitta ett bra marint preparat att ta.

Svara
Åse 16 maj, 2017 - 08:02

Hej! Ja Bodystore har ett som heter GLYC 🙂

Svara
Jonna 22 mars, 2017 - 20:13

Hej Åse!
Ville bara tacka så mycket för ditt tips om kudden, beställde en på momangen och tycker den är underbar! Vet inte hur mycket pengar jag lagt på kuddar de senaste åren utan att hitta den rätta. This just might be the one, hoppas i alla fall
Haft hemsk värk i bröstryggen snart ett år, hoppas på att detta kan hjälpa för inget jag provat hittills har hjälpt.
Stort tack också för alla fantastiska recept du delar med dig av!!

Svara
M-L 16 mars, 2017 - 21:04

Hejsan, äter också samma kollagenpulver sen lite mer än en månad tillbaka . Hur länge åt du innan du märkte skillnad på ryggsmärtan 😊?

Svara
Åse 17 mars, 2017 - 07:04

Hej! Ca 2 månader!

Svara
Erika 16 mars, 2017 - 19:12

Tack för tips! Beställde både kudde och Jabushe Collacen, också problem med ländryggen, yoga och stretching hjälper, men vågar inte jogga på det… än. TACK för du finns! Äter LCHF nu sen ett år, följer dina recept och tack för god mat och motivation!
Tipsa gärna vad för stretchövningar som har hjälpt dig?!
Kram!

Svara
Nina 16 mars, 2017 - 13:52

Tusen tack för alla användbara tips!
Så härligt att du blivit bättre. Nu ska jag också prova kollagen mot mina värkande leder (Artros).

Svara
Anso 15 mars, 2017 - 20:56

Tack för fina tips! Har du provat massage med koppning? Sätter fart på lymfsystemet o blodcirkulationen. Ha det gott!Kram =)

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 21:02

Hej! Nej faktiskt inte men varit sugen! Ville prova sist i Ystad (YSB) men då fanns inga lediga tider! Kram!!

Svara
Carina 15 mars, 2017 - 20:51

Har också problem med ryggen. Ofta behövs det inte mkt förrän det ”smäller till”. Idag skulle jag bara slänga lite skräp i soppåsen o det var kört. Blir så trött på detta. Men nu ska jag prova det där med kollagen. Tack för tips!

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 15:44

Usch ja det är verkligen så trist med ryggproblem!! Hoppas du blir bättre!

Svara
Mårtenssons kök 15 mars, 2017 - 18:56

Två kuddar ska beställas, en till oss var. Jag (Anki) får ju tyvärr inte gå till kiropraktor längre sedan jag fick diagnosen osteoporos, så förhoppningsvis kan kudden kanske hjälpa mot migränen som då och då kommer från nacken, och mot ryggproblemen från kotkompressionerna.
Vi håller tummarna, tack så jättemycket för tipset! <3
/Anki och Håkan

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 15:50

Håller tummarna att den hjälper! KRAM!

Svara
Marie 15 mars, 2017 - 11:13

Tack Åse för alla fina tips, och vad skönt att du känner dig bättre. 🤗Jag har liknande smärta och har precis börjat med MSM. Kan man jämföra dom ämnen med varann? Jag måste iallafall skaffa den gosiga kudden.😁 Man jagar ju ALLT som kan göra det bättre när man har kronisk smärta.

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:03

MSM är jättebra! Bra att du tar! Är en beståndsdel i kollagen, jag tar MSM också.

Svara
Hanna 15 mars, 2017 - 10:55

Vad härligt att läsa om att du mår så mycket bättre!

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:04

Tack! Kram!

Svara
Anna 15 mars, 2017 - 10:49

Hej Åse, tack för att delar med dig om tips kring ryggont och för din entusiasmerande blogg i övrigt. Jag har själv en svår ländryggsproblematik. Jag är stelopererad för spinal stenos, har artros i ryggleder och en tumör på ryggraden (godartad så inte dödsvarning, men den trycker på nerverna). Jag mår efter operation ok, vilket i väldigt stor utsträckning beror även på mycket disciplinerad träning. Daglig coreträning och en timma cykling/powerwalk per dag. Därtill yoga och avslappningsträning. När jag inte kan träna, vid förkylning t ex, blir jg genast sämre i ryggen.Vad jag upplevt dock är att TUNG styrketräning är destruktivt för leder och därmed för nerver i ländrygg. Frivändning med vikt t ex tenderar att komprimera min ryggrad. Skall testa kudden. Varje natt slänger jag ner kudden på golvet – kanske denna kan funka bättre. Ha en fin dag, kram

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:06

Hej Anna! Ledsen att höra om dina hälsoproblem! :/
Ja det är en balansgång med träning – jag blir också sämre av viss styrketräning och därför värdesätter jag min PT så – hon ser direkt när det inte är gynnsamt. Kram till dig!

Svara
Linda 15 mars, 2017 - 08:58

Åh va glad jag blev för dessa tips, har beställt både kudde och Jabushe Collacen, ska bli spännande att testa! Har liknande besvär och även diskbråck i ländryggen, varit dålig i två år. Tränar dagligen och lagar all min mat efter dina recept. Tack för att du finns underbara du!
Kram Linda

Svara
Therése 15 mars, 2017 - 08:19

Äter också collagen – minns inte märket nu men några tabletter… Bättre med sådant man löser upp tro?
Har beställt kuddar, på jakt efter större kuddar och är de dessutom bra för ryggen är det ju bara ett plus! Tack för tipset. 🙂

Svara
Carina Öberg 15 mars, 2017 - 00:26

Hej Åse
Tack för din fina blogg .
Är sugen på att köpa kudden ,men många säger att den blir platt efter en tid .
Är det ngt du upplevt ?
Hälsn Carina

Svara
Åse 15 mars, 2017 - 07:15

Nej inte alls? Jag har haft min i ca 1 år tror jag. Men visst alla kuddar och täcken tappar ju lite stuns efter ett tag. Jag fluffar upp min varje dag.

Svara
Marie Person 14 mars, 2017 - 22:15

Hej, tack för fina tips! Låter toppen och så härligt att du blivit bättre! Kudden ska jag köpa, bra pris. Kollagenet skulle jag också behöva. Har kommit in i klimakteriet och märker det på både hud, hår och naglar. Lederna har också blivit stelare. Börjat med yinyoga, en riktig Halleluja upplevelse för mig. Tack för en trevlig blogg.

Svara
Mikaela 14 mars, 2017 - 22:01

Jag har ett snett bäcken och har haft det sedan tonåren det var då jag började slita skorna snett. Nu efter två graviditeter så har jag fruktansvärt ont i kroppen, den har gett upp totalt. Jag har stickningar i fötterna och fingrarna de värsta dagarna. Jag tänkte att lite massage så ordnar det upp sig. Jag blev rekommenderad att prova ortobionomi och jag ångrar mig inte det minsta. Massage har jag fått många gånger och det hjälper inte länge bara för stunden. Snart har min hjärna fattat att den ska släppa kontrollen på musklerna som håller spänningarna som gör att jag får ont och jag känner att när jag slappnar av medvetet så rätar jag upp mig och smärtan försvinner. En kiropraktor tvingar musklerna, en som utför ortobionomi talar om för musklerna att släppa.

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:50

Härligt du hitta något som fungerar! Håller tummarna attd et blir ännu bättre!

Svara
Roselily 14 mars, 2017 - 21:39

Jättetack för tipset om kudden och collagenet!! Ska absolut prova båda 😉

Svara
Ina 14 mars, 2017 - 21:16

Tack för tips på både kudde och collagenet.. ska genast beställa åt mig och mannen ….Åse.. TACK för att du delar med dig… vi är MÅNGA som blir hjälpta av dig på olika sätt och jag är otroligt tacksam och glad över att du är du och att du finns 🙏🏼💖

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:54

Tack underbara du! STOR Kram! ❤️

Svara
Renée 14 mars, 2017 - 19:44

Den kudden har jag också sedan några månader och ÄLSKAR den! Ska testa kollagenet.
Fick ett tips om hur man kan göra om man har problem med någon av SI-led En teori som byggde på att man i många år sovit mest på ena sidan, med ena benet rakt och det andra böjt. Enligt den teorin ska man ”spegla den ställningen” dvs somna på andra sidan istället och försöka återvända till det läget om man vaknar på natten.

Svara
Renée 16 mars, 2017 - 16:10

Så här skriver kiropraktorn om tipset jag hänvisade till (kanske lättare att fatta än mitt försök till förklaring):
”What I’ve found to be the primary cause is sleeping posture. Remember that you are sleeping for 1/3rd of your life. Think about that: 8 hours/day means that when you turn 60, you will have been sleeping for 20 years!
And when people sleep, those with SI joint issues tend to sleep with the right knee bent, left leg straight (it’s not one leg or the other, it’s the right one 90+% of the time). That will cause the left side to fixate. Interestingly, half the time people feel pain in the right SI due to the hypermobility mobility required to pick up the slack for the stuck left SI. The other half of the time people will feel pain in the left due to the impact from loss of mobility in the joint.
Remember I’m speaking for a large majority of the cases, not all of them.
When this malposition occurs it usually sticks because there are no muscles that move the SI joints.
This malposition also causes the right leg to be shorter than the left.
The treatment is a multi-step treatment that not only remobilizes the left SI joint, but repositions the subsequent pubic bone misalignment and aberrant muscle firing patterns.”
and
”And unless you know it’s your sleeping posture that is your primary cause it will forever recur/remain because you won’t know to change it!
Here’s the homework: once you have your SI joint(s) mobilized, your pubic symphysis realigned, and everything that tethers to your hips reset:
You must learn to fall asleep with your left leg bent and your right leg straight. It sounds easy, right? Try it!
The reason why you are to fall asleep in the mirror image of your preferred posture is because once you’re asleep, your right leg is going right back up. It’s out of your control. You’re unconscious. So don’t bother with the pillow between the knees and being symmetrical. It’s been too many years. Fall asleep in the mirror image.
That’s your homework!
Remember also: no treatment is so good that it will correct your posture! That tends to be the major limiting factor.”

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:16

Tack! Superintressant! Ska registrera i natt hur jag somnar och anstränga mig att hålla vänster ben böjt och höger rakt!

Svara
Monika 14 mars, 2017 - 18:22

Vad roligt att höra att dina besvär är borta! Jag har träffat världens bästa (enligt mig 😉) kiropraktor nu och hoppas på att mina ländryggsbesvär, höft, huvud och nackproblem ska bli bättre. Kudden ska jag helt klart köpa. Tack för alla bra tips du delar med dig!
Kram 💗

Svara
al68 14 mars, 2017 - 15:25

Tack för tipsen, kudden bara MÅSTE jag köpa till mig och mannen, vad köper du örngott till den?
Ha en fin dag, kram kram

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 15:26

Det finns ett som passar hos Värnamo of sweden:) sen såg jag att sovtex också har 🙂

Svara
Sandra 14 mars, 2017 - 15:00

Wow!! Detta måste jag ju testa. Har exakt samma problem som dig., ont i bäcken och ländrygg och ont i sätesmuskeln. Träningen går bättre och bättre, men måste till massör och kiropraktor i vart fall 2-3 v annars får jag jätte ont.
Har du tips på bra styrkeövningar för rygg och mage?
Tack för en underbar blogg!

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 16:14

Exakt som jag!
Jag tränar ju med PT 1 gång i veckan – och då kör vi tung styrka för hela kroppen. Utöver det kör jag själv i mitt hemmagym. Finns så många övningar så svårt att ge exempel så här men jag kan varmt rekommendera appen Virtual Trainer!

Svara
Sandra 14 mars, 2017 - 16:29

Tack för tips på app, ska kolla denna.
En liten fundering bara, vad är skillnaden på gelatin och kollagen? Många pratar om gelatin tycker jag.

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 16:36

Gelatin är kokat kollagen =)
Hydrolysiserat Kollagen har bättre upptag.

Svara
Sandra 24 mars, 2017 - 08:59

Jag måste bara berätta. Jag har nu ätit kollagenet i 1 vecka och smärtan har minskat radikalt!!! Helt otroligt!!!! Inte helt borta, men betydligt mindre. Jag tänker att jag måste inbilla mig. 🙂 Men det måste vara kollagenet. Så vill TACKA dig så hemskt mycket för tipset!!! Du anar inte vad det gjort för mig. TACK!!!!!
En liten fråga bara. Spelar det någon roll vilket kollagen man äter? Finns ju från fisk, nöt osv. Ska man fortsätta äta kollagen hela tiden eller ska man sluta när man är smärtfri?
Med vänlig hälsning,
Sandra

Åse 24 mars, 2017 - 09:01

Åh vad ROLIGT att höra!!!
Nja det kan skilja på biotillgänglighet dvs hur mkt kroppen tar upp, jag föredrar marint kollagen!

Sandra 24 mars, 2017 - 09:27

Ok. För har lite svårt för smaken. Funderar därför att sen byta till Genacol istället, men tror den var från nöt?
Ska man bara fortsätta äta eller sluta när smärtan försvunnit?

Åse 24 mars, 2017 - 09:28

Fortsätta äta! =)

Lotta 14 mars, 2017 - 14:38

Det här måste jag ju bara testa! Har precis samma besvär med ländryggen! Att vakna på natten och knappt kunna vända sig är ingen höjdare.
Har börjat med yoga och har blivit bättre men inte bra.
Tack för tipset och för en suverän blogg.

Svara
Karin 14 mars, 2017 - 14:38

Vad härligt!!! Jag har också haft problem med ryggen länge så jag vet hur frustrerande det är. Spännande med collagenet… jag har precis börjat med det av annan anledning så det ska bli spännande att se om det funkar för ryggbesvären också.
Kudden – sover du på rygg eller sidan då? Jag är magsovare….

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 14:45

Jag är en snurrare! 🙂 mest rygg och sidor dock 🙂 lycka till med kollagenet!

Svara
Birgit 14 mars, 2017 - 14:26

Hej Åse!
Tack så mycket för alla dina tips! Men framför allt blev jag jätteglad för din skull♥️! Så skönt att man kan bli av med kroniska besvär🤗.
Ha det så bra!
Kram
Birgit

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 14:36

Tack Birgit! ❤

Svara
Katinka 14 mars, 2017 - 14:14

Har du provat TENS? Alltså små kuddar som ger elektriska impulser. Funkar ungefär som akupunktur men hjälper också kroppen att läka. Jag köpte en tensapparat på Båtmässan och märker redan en otrolig skillnad, som trolleri.
Värt att prova!

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 14:37

Jadå 🙂 har en tens! Smärtstillar bara tillfälligt precis som spikmatta.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.