Asiatiska räk- och avokadosnittar på friterat rispapper

av Åse
Betalt Samarbete med Dryckestipset, för dig över 25 år

HAPPY LÖRDAG’ på er vänner hoppas solen lyser på er! 🤗

Nu ska ni få en supersmarrig godbit som passar som apertif! Asiatiska räk- och avokadosnittar på friterat rispapper.
Så enkelt och supergott!
Men vi börjar med veckans vintips som är en NYHET, nämligen Goldeck Zweigelt Rosé

Goldeck, en av Österrikes mest välkända vinproducent och äldsta registrerade vinmärke sedan 1859 lanserar nu deras senaste succé i Systembolagets beställningssortiment – Goldeck Zweigelt Rosé.

Vinet är en smak och fruktexplosion med elegant och frisk karaktär. Här balanseras syra och sötma på bästa sätt och kompletteras av en doft med massor av röda bär.

Perfekt som välkomstdrink eller som den är i vårsolen, men passar också fint till sallader och lite exotiskt kryddiga rätter.

Vad är sekt?

Sekt är benämningen för tyskt mousserande vin. Sekt kan vara tillverkat enligt olika metoder och görs ofta av olika druvsorter.
Goldeck Zweigelt Rosé är framställd av 100% Zweigelt, Österrikes mest odlade och älskade rödvinsdruva.

”Goldeck Zweigelt Rosé är vår hyllning till Österrikes rika vintradition och vår strävan efter att ständigt förnya oss. Vi är övertygade om att detta vin kommer att erbjuda en unik upplevelse för våra kunder och vidare befästa vår position som ledande inom högkvalitativ Sekt.” säger vinmakaren Mrs. Aurore Jeudy.

Druvorna kommer från de främsta vingårdarna och Goldeck Zweigelt Rosé har en ljusrosa färg med delikata bubblor.

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och lägga en beställning till ert lokala sysrtembolag.
ART NR 73822 | Goldeck Zweigelt Rosé | 75 cl | ALK 12 % | 99 KR

Vinet passar utmärkt att dricka som det är eller servera det som välkomstdrink till apertif, väldigt gott till asiatiska rätter.
Då kommer vi ju osökt in på receptet! 🤗

Ett rispapper innehåller försummande få kolhydrater så även om man äter lowcarb så tycker jag att de fungerar i det här receptet där man äter kanske 1/4 papper och dessutom äter det med protein och fett.

Man kan dela papperna innan man friterar dem men det är lite vanskligt och de går sönder lätt och splittras så jag tycker att det är enklare efteråt.

Vi lyxade till det med Kalix Löjrom som vi köpte till nyår från Ishavet men man kan så klart ha vilken rom man föredrar.
Någonting som jag ska ändra till nästa gång är att jag ska ringla över dressingen, inte blanda med ingredienserna.
Dels blir det fräschare färger men man minimerar att botten blöts upp.
Såååå Note to self! 👆🏻 Och till er =)

PS! Fick ett bra tips nedan att lägga ett litet salladsblad i så blir inte rispappret blött, smart!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatiska räk- och avokadosnittar på friterat rispapper


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-8 bufféportioner

Ingredienser

6 rispapper
4 dl olja
salt

1 avokado
2 dl handskalade räkor
1 rödlök

Dressing:
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1/2 lime

Sås:
1 dl fraiche
1 dl majonnäs
1 lime, skalet
1 tsk limejuice
salt

Garnering:
100 g löjrom
1 kruka koriander
svarta sesamfrön


Instruktioner

Hetta upp oljan i en vid kastrull eller i en stekpanna till ca 180°.
Bryt rispapperet i mindre bitar, ca 3–4 bitar per ark. Alternativt bryt efter fritering.
Fritera i omgångar ca 5-10 sekunder. Papperet ska bli vitt och hårt. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt svalna.
Tärna avokadon, finhacka löken och blanda med räkorna.
Rör ihop marinaden. Rör ihop såsen.
Skeda upp räkröran på rispapperchipsen, skeda lite dressing över och klicka på sås, löjrom och koriander.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Catrin 7 februari, 2024 - 19:16

Ser så gott ut! Detta blir helgens förplock👌❤️

Svara
Åse 8 februari, 2024 - 13:04

👏🏻♥️ mumsa på!

Svara
Angela 7 februari, 2024 - 09:40

Hej, vet du sockerhalten i vinet?

Svara
Åse 8 februari, 2024 - 14:49

Yes, det är en Sekt så logger lite högre: 1,7 g/100ml

Svara
M.N 5 februari, 2024 - 14:15

Jennie Walldén tipsar om att man kan lägga ett litet salladsblad om man vill under geggan… inte testat själv men ska sno tipset till nästa gång 🙂

Svara
Åse 5 februari, 2024 - 14:28

Grymt bra tips!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.