Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatiska räk- och avokadosnittar på friterat rispapper


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-8 bufféportioner

Ingredienser

6 rispapper
4 dl olja
salt

1 avokado
2 dl handskalade räkor
1 rödlök

Dressing:
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1/2 lime

Sås:
1 dl fraiche
1 dl majonnäs
1 lime, skalet
1 tsk limejuice
salt

Garnering:
100 g löjrom
1 kruka koriander
svarta sesamfrön


Instruktioner

Hetta upp oljan i en vid kastrull eller i en stekpanna till ca 180°.
Bryt rispapperet i mindre bitar, ca 3–4 bitar per ark. Alternativt bryt efter fritering.
Fritera i omgångar ca 5-10 sekunder. Papperet ska bli vitt och hårt. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt svalna.
Tärna avokadon, finhacka löken och blanda med räkorna.
Rör ihop marinaden. Rör ihop såsen.
Skeda upp räkröran på rispapperchipsen, skeda lite dressing över och klicka på sås, löjrom och koriander.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!