Asiatisk flankstek med ponzudressing

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

God morgon!

Hoppas ni är piggare än jag! ♥️
Jag fortsätter att kraxa på här hemma, men som tur är så sitter det mest lokalt i hals och luftrör, inte så allmänpåverkad förutom att jag är mycket tröttare och sover mycket.
Har tyvärr fått boka av två trevliga tillställningar / umgängen med fina vänner 🥹

Jag sitter och sippar på lite grönt te just nu.
Skulle vilja träna men jag ska ställa mig lite på vibben sedan och sedan kommer jag ju ut på hundpromenader men mer pulshöjande än så blir det inte!
Däremot ska jag packa upp min nya IR Bastufilt idag! Ska bli SÅ spännanade att börja använda den!
Har hört så mycket gott om den från vänner och kollegor som har den.

Jag har alltid önskat mig IR Bastu, en Bastufilt med FAR (infraröda strålar) tränger djupt in i huden och värmer kroppen inifrån, och det har bevisat många olika fördelar, tex: förbättrad blodcirkulation, smärtlindring, avgiftning, bättre sömn och minskad stress men ger inga skadliga bieffekter. 
Den som jag har, har även PEMF-teknologi och Fotonterapi.
Bastuvärmen ger 30 – 75 grader.

  • Bättre muskelåterhämtning, lindrar ömhet och smärta. Mindre stelhet i muskler och leder.
  • Minskar stress och förbättrar humöret
  • Djupare sömn vid användning före läggdags
  • Friskare hud med renare porer och kollagenproduktion, gör huden mjuk och smidig.
  • Förbättrad hjärtkärlkondition, positiv effekt för blodtrycket.
  • Ökad blodcirkulation som ger förbättrad lymfatisk dränering och minskar svullnader. Förhöjd kroppstemperatur stimulerar immunförsvaret.
  • Hjälper till att rensa ut gifter ur kroppen genom kraftig svettning.
  • Ger ökad kaloriförbränning (ämnesomsättning) pga bastueffekten och är ett effektivt komplement tillsammans med bra kost för viktminskning.

Det infraröda ljusets förmåga att värma är tydlig. När vi befinner oss i direkt solljus känner vi oss varma då vår kropp absorberar de infraröda strålarna. Om ett moln passerar förbi och skuggar solen känner vi oss omedelbart kallare. Detta beror inte på att utomhustemperaturen sjunker, utan att molnet hindrar de infraröda strålarna att nå oss. Det är det infraröda ljuset som upplevs som värme när man vistas i solen.

Min kod 56kilo ger som vanligt minst 20% rabatt!
På den här produkten innebär min rabatt hela –3,199.00 kr.
Läs mer HÄR!

Över till dagens recept!

En biffsallad med smakrik dressing och kryddig srirachamajonnäs. Här serverar jag den med shiratakinudlar som är kolhydrat- och kalorisnåla. Det går även bra med sjögräsnudlar eller hyvlad zucchini.

Vill man inte ha flankstek så går det bra med lövbiff, tänk på att den behöver mycket mindre tillagningstid.

Receptet finns i min senaste bok Viktminskning med LCHF

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk flankstek med ponzudressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

900 gram flankstek
salt peppar
smör och olja att steka i
200 gram salladsmix
12 romanticatomater
2 knippen salladslök
200 gram fettuccine shiratakinudlar
150 gram jordnötter, grovt hackade

PONZUDRESSING:
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
½ dl tamarisoja
2 msk citronsaft
2 msk limesaft
1 msk risvinäger eller vit balsamvinäger
½ msk sesamolja

SRIRACHAMAJONNÄS:
1 ½ dl majonnäs
23 msk srirachasås

GARNERING:
ärtskott


Instruktioner

Skala och hacka vitlök och ingefära. Blanda med soja, citronsaft, limesaft, risvinäger alternativt vit balsamvinäger och sesamolja. Ställ i kylen i minst 1 timme. Sila dressingen innan användning.
Blanda srirachamajonnäsen.
Ta fram köttet ca 1 timme innan det ska tillagas. Putsa bort eventuella senor och hinnor. Torka av flanksteken och salta och peppra den ca 15 minuter innan tillagning.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Lägg ner köttet i pannan när smöret slutat fräsa. Stek köttet lika många minuter på vardera sida som det är tjockt. För medium rosa steks det i ca 2–3 minuter (54 °C i innertemperatur).
Det går även bra att grilla köttet i ca 5 minuter på varje sida.
Vänd flanken några gånger under grillningen.
Låt köttet vila i 15 minuter och skiva det sedan i tunna skivor tvärsöver fiberriktningen.
Skölj nudlarna ordentligt i rinnande vatten. Hetta sedan upp en kastrull med vatten och häll över nudlarna. Salta.
Lägg sallad på tallrikarna, sedan nudlar, tomater, salladslök, ponzudressing, chilimajonnäs, flankstek och jordnötter. Garnera med lite ärtskott.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Fotodump från helgen v. 19 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 6 maj, 2024 - 12:53

[…] Gorgonzolakyckling Medlemsfest hos Cervera! 25% Kitchen Floor Lövbiffsgratäng i ädelostsås Asiatisk flankstek med ponzudressing Getostsallad med balsammarinerade jordgubbar […]

Svara
Christina Lindström 1 maj, 2024 - 12:18

Dina recept är alltid pålitliga och goda!

Svara
Malin E 30 april, 2024 - 11:10

Krya på dig/er.😘Alltid trist när man får ställa in saker.
Åh så gott, löööve flankstek, blir så bra på grillen.

Ha en fin valborg

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.